Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Fiacik 126 Elex '97r. stan : dobry
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
Jakub Zakrzewsk (Ostrołęka (Mazowsze))

Future Member
Future Member
Pochwał: 1

PostWysłany: Sro 15 Cze, 11 9:31    Temat postu: Fiacik 126 Elex '97r. stan : dobry Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam nazywam się Kuba i jestem z Ostrołęki. Mojego eleganta dostałem od dziadka za równowartość 30 zł
(tylko że w płynie Smile ). Jest to produkt 1997 roku. Przejechane ma nieco ponad 42500 km. Stan blachy oceniam na dobry.. ma troszkę rdzy na progach i puknięte nadkole (to jeszcze za dziadka się zdarzyło). W środku wszystko jest orginalne (radio, dywaniki, kierownica skrzynia biegów, wykładziny itp). Wwakacje zamierzam wziąć się za remont wnętrza blachy i silnika. Dziś postaram się wrzucić dokładne zdjęcia Fiacika.

Pozdrawiam Jakub Zakrzewski (Ostrołęka)
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 5

PostWysłany: Sro 15 Cze, 11 9:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dawaj zdjęcia Wink

Member
Member
Pochwał: 22

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Sro 15 Cze, 11 10:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jakub Zakrzewsk napisał:
W środku wszystko jest orginalne (radio

ale chyba w elegantach nie montowali nigdy radia seryjnie. Rolling Eyes Question

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 15 Cze, 11 10:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zrobię fotkę i wstawię Smile. Wiesz co nie wiem tak mi powiedziano że to orginalne dlatego tak napisałem Smile
Powrót do góry
metalzkudowy (Kudowa Zdrój)

PostWysłany: Sro 15 Cze, 11 10:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lepiej wybebesz malca i posprawdzaj wszystko dokładnie jak chcesz go użytkować przez kilka lat. Podłogę na bank ma zgnitą jak i nadkola tylne od strony progów. Pod maską we wnęce koła też pewnie dobrze rudej Smile posprawdzaj wszystko. Jak masz oryginalną konserwację na podłodze w środku to radzę wziąć szpachelke, śrubokręt, itd i zacząć zdzierać do gołej blachy.

Doradzam Ci po moich doświadczeniach z moim malcem Smile

Poza tym gratuluję zakupu eleganta!

http://www.terytorium126p.pl/forum/malczik-126-elx-98-bo-musi-byc-elegant-cko-t8343.html
Powrót do góry

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 15 Cze, 11 14:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Uploaded with ImageShack.us

Jak widać nie jest AŻ tak źle.. jednak nie ukrywam, że mam niewielkie obawy przed remontem ...
Powrót do góry
Pawwel92 (Dzbenin / Ostrołęka)

Member
Member
Pochwał: 2

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 15 Cze, 11 19:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Haha wreszcie jesteś Smile Hm plener foto wydaje się znajomy Mr. Green A co do malucha to poczekaj skończymy mojego i bierzemy się za Twój napewno na Ogólniaka pojedziemy już z nowym lakierkiem Cool

http://www.terytorium126p.pl/forum/fiat-126p-fl-patriota-by-pawwel92-t7886-100.html
Powrót do góry

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 15 Cze, 11 19:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nowymi lakierami chyba chciałeś napisać Mr. Yellow
Powrót do góry
metaltymek (Kady)

PostWysłany: Sro 15 Cze, 11 20:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w ostrołęce się dość szybko zaczynają rozmnażać czerwone malce Very Happy

Powrót do góry

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 15 Cze, 11 20:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no są już3 (sławne na całe miasto) mój, miśka i Pawła Smile czekamy na więcej i nie koniecznie muszą być czerwone Smile
Powrót do góry
Pawwel92 (Dzbenin / Ostrołęka)

Member
Member

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 15 Cze, 11 22:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie ma lipy Very Happy
metaltymek no cóż tak wyszło Wink
Kolor się nie liczy ważne aby były całe, zdrowe i nie chorowały na rudą grype Mr. Green Mr. Green

http://www.terytorium126p.pl/forum/fiat-126p-fl-patriota-by-pawwel92-t7886-100.html
Powrót do góry
Damiano (Łódź)

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 5
Ostrzeżeń: 1

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 15 Cze, 11 22:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie ma co, fajna sztuka, i czekamy na relacje i fotki z napraw. Możesz powiedzieć jakie masz plany co do niego? co chcesz modyfikować?

Powrót do góry

Future Member
Future Member

PostWysłany: Czw 16 Cze, 11 15:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w pierwszej kolejności zajmuję się wymianą progów, błotników i walką z rdzą. potem muszę wymienić wahacz, termostat, tłumik sportowy, filtry paliwa i powietrza też sportowe i na pewno coś jeszcze wpadnie mi do głowy. potem lakierka (tylko jeszcze sie zastanawiam nad kolorkiem). następnie wnętrze obicia drzwi, foteli, kierownicy, montaż sprzętu audio. I to by chyba było na tyle (na dzień dzisiejszy). Oczywiście wiem że w trakcie napraw wyjdzie mi jeszcze sporo rzeczy do wymiany lub naprawy

ogółęm co byście powiedzili na ten "projekt"? wyraźcie swoją opinię na ten temat bo nie chce odwalić chały..

Uploaded with ImageShack.us[/img]
Powrót do góry
jjarzombekk (Łódź)

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 4
Ostrzeżeń: 1

1990 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 16 Cze, 11 15:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie lepiej wymyślic cos swojego?
Powrót do góry

Future Member
Future Member

PostWysłany: Czw 16 Cze, 11 15:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

chodzi mi o kolorek Smile ja mam już swoją koncepcję wyglądu. Chciałem poznać wasze zdanie co do koloru. Wygląd dostaje klasyczny żadnych nowości nie będzie Smile
Powrót do góry
Mati126EL (Ostrołęka)

PostWysłany: Sro 22 Cze, 11 21:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam ja też Ostrołęki tylko że mój maluszek jest zielony EL 1996 Mr. Green

Powrót do góry

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 22 Cze, 11 21:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

fajnie to jest nas 4 i piąty w drodze Mr. Yellow

Panowie mam problem .. w niedziele sobie jechałem kulturalnie ... i po jakiś 90 km coś mi sie spaliło.. smród na cały samochód silnik czerwony i teraz w skutku silnik grzeje mi sie po max 20 km a jak się nagrzeje to samoistnie mi zwalnia i staje.. aby ruszyć musze czekać aż wystygnie .. co to może być ?? pomóżcie bo ja już nie mam pomysłów Sad
Powrót do góry
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Organizator Manu'12
Pochwał: 8

PostWysłany: Sro 22 Cze, 11 22:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

yyyy....pewno sie przegrzał od zamknietej klapki termostatu, sprawdz czy sie otwiera jak jest nagrzany, silnik raz konkretnie przegrzany gorzej bedzie chodził i szybciej łapał niebezpieczne temperatury jak mu się przygrzało kilka części

Future Member
Future Member

PostWysłany: Czw 23 Cze, 11 9:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wszystkie elementy chłodzenia są otwarte bo zadbałem o to
Powrót do góry

Organizator Manu'12

PostWysłany: Czw 23 Cze, 11 11:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wszystkie??? znam tylko takie przy obudowie silnika z których jeden po otwarciu minimalnie zakłuca nawiew z wentylatora (ta klapka pod cięgnem gazu) a tak to na maksa, przy takich temperaturach oczywiście powinna się otwierac klapka termostatu z prawej strony silnika

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 23 Cze, 11 11:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

złapały ci pierścienie Ekhm... góra silnika do robienia

Powrót do góry

Future Member
Future Member

PostWysłany: Czw 23 Cze, 11 11:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

arek możesz jaśniej ? poproszę tłumaczenie dla idioty Smile co ? jak zrobić ? ile kasy? będę bardzo wdzięczny
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 23 Cze, 11 12:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przegrzał się spuchły tłoki od temperatury i stanął potem ostygł i jakoś się ruszył
można tak jeździć ale to już nie będzie chodziło jak należy i będzie miał skłonności do przegrzewania Rolling Eyes

Powrót do góry

Organizator Manu'12

PostWysłany: Czw 23 Cze, 11 12:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ano właśnie, minimum tłoki i pierścienie do wymiany, a jak powierzchnie cylindrów ruszyło to i też możliwa dodatkowa robota a ceny w zależności gdzie co i za ile kupisz Smile

Future Member
Future Member

PostWysłany: Czw 23 Cze, 11 20:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dobra jutro skocze do mechanika i zobaczę co da się zrobić
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 1 z 5

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński