| Autor |
Wiadomość |
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Pochwał: 22
1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Czw 28 Lip, 11 7:06 Temat postu: |
|
|
morrek, beden tylko. Szczeki zostaja na sprezynach i nie odepchnie ich przeciez tak, zeby tloczki wylecialy. Poza tym mozna pare razy mocno nacisnac na hamulec jak jeszcze beden jest zalozony, sciagnac go i tez widac czy w srodku gdzies pociekl plyn czy nie. Moze tez puszczac od dupy strony przy/pod odpowietrznikiem. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
morrek (Łódź)

Pochwał: 17
1991 Fiat 126p SWAP
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Pochwał: 22
1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Czw 28 Lip, 11 14:41 Temat postu: |
|
|
nie moga, bo masz zalozone zabezpieczenia na obu szczekach bolec z taka smieszna wsuwka. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
morrek (Łódź)

1991 Fiat 126p SWAP
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
sebol861 (Witkowo, Wielkopolska)
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Czw 28 Lip, 11 16:09 Temat postu: |
|
|
Nawet jeśli szczęki miałyby wypaść to i na to jest rada, najlepiej w dwie osoby, jedna osoba zdejmuje bęben, wtedy bierzesz np 2 śrubokręty zapierasz nimi szczęki o obudowe (ściskając śrubokręty do środka - tak aby nie rozwarły się szczęki) podczas gdy wtedy druga osoba naciska na pedał hamulca i wtedy ta pierwsza osoba widzi co się dzieje z hamulcami, czy cieknie, czy też nie
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jakub Zakrzewsk (Ostrołęka (Mazowsze))

|
Wysłany: Sro 14 Wrz, 11 6:29 Temat postu: |
|
|
Panowie dawno mnie nie było wybaczcie to zaniedbanie ale praca i szkoła ... duzo czasu zajmowały. co do mojego malca to halulce zrobione, wymienione szczęki blacha od bębna itp itd czyli ogolny remoncik i usówanie starych części i instalowanie nowych. z nowinek to mam nowe hamulce i radio. przec wycieczką do Pułtuska zamontuje jeszcze (wymienie) wahcz bo baaaardzo zaprzyujaźnił się z rudą... co mam w planach ? hmm to oczywiste wymiana prawego przedniego błotnik i oczywiście ... progów O.o. postaram sie wrzucać fotki w miarę postępów prac |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
morrek (Łódź)

1991 Fiat 126p SWAP
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie 13 Lis, 11 12:50 Temat postu: |
|
|
to po kolei.
w dniu wszystkich świętych miałem przykry wypadek (reportaż zdjęciowy poniżej). to skutki kamienia. Wyprzedzał mnie samochod osobowy i sami zobacyzcie co sie stało.
Panowie mam przeżarte podszybie. podpowiecei mi jak to wymienić żeby nic mi sie nie złożyło ? boję się troche o część dachu. Oraz powiedzcie czy jest jakis sposób żeby uniknąc zapchania sei kanalików odprowadzających wodę z szyby.
FOTO RELACJA Z WYPADKU :
http://imageshack.us/photo/my-images/834/p0111111532.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/249/zdjcie0012m.jpg/
Panowie wybaczcie ale zapomniałem jak isedodaje fotki zeby były miniaturki  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Quoter (LDZ)

Pochwał: 4
1998 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Nie 13 Lis, 11 13:02 Temat postu: |
|
|
co do wypadku to wygląda nieżle... ciekaw jestem jak wracałeś do domu z taką mozajką na szybie...
a co do kanalików to cięzka sprawa chyba bys musiał je dosyć czesto regularnie czyścić a i tak nie dało by to Ci pewności braku rdzy
po prawej stronie masz szare menu i tam masz opcje "Umiesc miniatury tego obrazu" i dajesz pierwszy link "Forum" _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Galerianek

Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 2
1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Nie 13 Lis, 11 13:11 Temat postu: |
|
|
Ale jaki lufcik elegancki zrobiłeś jak w czołgu
Nie no a tak poważnie straszna sprawa jakie wrażenia ??  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie 13 Lis, 11 13:16 Temat postu: |
|
|
jechałem z takądziurką 5 km do ciotki na wieś (eskortował mnie szwagier ) max prędkość którąosiągnołem to 45 km/h i zaczeło mi sie sypac ;p informuje ze wczoraj miną tydzien jak jest wstawiona nowa szyba co do wrażeń to zgłupiałem ;p jak by ś jechał 80 km/h i nagle stracił bys widok to bys tez zgłupiał  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ikarus280 (Łódź)
 Pochwał: 5
|
Wysłany: Nie 13 Lis, 11 18:25 Temat postu: |
|
|
Ale jest jedna zaleta tego zdażenia -wiesz że masz pognite podszybie Więc masz co robić przy aucie ,sama przyjemność. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arek (Łódź)

Pochwał: 20
1989 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Nie 13 Lis, 11 18:55 Temat postu: |
|
|
pokaż no to podszybie _________________
Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie 13 Lis, 11 19:03 Temat postu: |
|
|
pokazać to musze szybę wyjąć to mozę opowiem jest ok 2 cm (zdrowej blachy ba środku) od strony pasażera w miejscy odpływu jest dziura że mieszczą się 2 palce przeżarte jest ok 4-6 cm w górę (pod uszczelką szyby. chodzi mi o rade jak zabrać się za wymianę tego elementu bo nawet nie mysle o renowacji  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
młody2 (konin)
![]()
Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pon 14 Lis, 11 12:55 Temat postu: |
|
|
| pisz do mnie na gg ja ci wytłumacze |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw 17 Lis, 11 20:19 Temat postu: |
|
|
Panowie dziś zaczołem budowę półeczki pod głośniczki , która będzie sama w sobie mocją promocją klubu -> Paweł92 jest zachwyciony pomysłem .. ale do rzeczy potrzebuje Waszej rady co do głośników (ile, jakie itp) tylko nie ukrywam że czeka mnie remont i na głośnikach mogę oszczędzić troszkę kasy .. jakieś pomysły dodam że radio mam 4 * 45 W
zdjęcia gotowego wyrobu wrzucę na forum  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marcinb858 (Ożarów)

|
Wysłany: Sob 26 Lis, 11 21:06 Temat postu: |
|
|
pokaż coś zmajstrował  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob 26 Lis, 11 21:14 Temat postu: |
|
|
więc Panowei wszem i wobec ogłaszam że Krzyś został rozebrany. zilnik do gruntownego remontu. nowy lakier wymiana progów podszybia itp. wymiana obicia wnętrza oraz wstawienie półki pod głośniki. alufelgi 13''. przechodząc do sedna. dziś wyjołem silnik i tu zaczyna sie sprawa na co zwrócić uwagę podczas rozbiórki (rozbieram go w 100%) co wymienic sprawdzic lub dokupic.
czy olej w odmie i filtrze powietrza to wina pierścieni ?
będę wdzięczny również za odpowiedz w powyższym ątku na temat głośników.
projekt lakieru wrzuce jak zeskanuję. więcej szczegułów jutro po rozbiórce |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Damiano (Łódź)

Pochwał: 5 Ostrzeżeń: 1
1997 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Nie 27 Lis, 11 0:06 Temat postu: |
|
|
co do wymiany to olej, uszczelki, pierścienie, panewki (ale nie koniecznie), głowice splanować, świece chyba że są jeszcze ok, i co więcej to nie wiem, niech wypowie się ktoś kto lepiej się zna, bo ja jestem jeszcze zielony jeżeli chodzi o silniki i mechanike  _________________ Nie ważne czym, ale jak jeździsz...
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
morrek (Łódź)

1991 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Nie 27 Lis, 11 0:24 Temat postu: |
|
|
Olej w odmie to w zasadzie norma w maluchu (przynajmniej w niewielkich ilościach), planowanie głowicy: w domyśle "liźnięcie" jej powierzchni w celu jej wyrównania, możesz wymienić pierścienie, panewek raczej nie potrzeba jeśli silnik nie będzie wysilony na tą chwilę. _________________
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie 27 Lis, 11 9:38 Temat postu: |
|
|
| Panowie powiem tak silnik i hamulce to podstawa.. mam troche kasy do wpakowania w silniczek więc wymieniam wszystko co trzeba... poza tym co napisałDamiano i morrekna co jeszcze zwrócić uwagę ? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
morrek (Łódź)

1991 Fiat 126p SWAP
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Magic (Zelów/Bełchatów)
|
Wysłany: Nie 27 Lis, 11 13:43 Temat postu: |
|
|
| Zmienić uszczelniacz na wale od strony koła zamachowego jak i w pokrywie przy kole pasowym. Zerknąć do głowicy czy nie ma pęknięć. Jak i wiadomo wszystkie uszczelki na nowe wypadało by założyć. Przy okazji zerknąć w alternator jak jest na wierzchu. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adrian. (Śliwice)

Pochwał: 5
|
Wysłany: Nie 27 Lis, 11 20:46 Temat postu: |
|
|
ale zachlapane olejem od drążków popychaczy koniecznie musisz kupić uszczelki osłon popychaczy
I wstaw miniatury  _________________ Auto bez gleby jest jak kobieta bez cycków... pojeździć się da, ale jednak czegoś brakuje
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|