Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Fiacik 126 Elex '97r. stan : dobry
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Member
Member
Pochwał: 22

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Czw 28 Lip, 11 7:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

morrek, beden tylko. Szczeki zostaja na sprezynach i nie odepchnie ich przeciez tak, zeby tloczki wylecialy. Poza tym mozna pare razy mocno nacisnac na hamulec jak jeszcze beden jest zalozony, sciagnac go i tez widac czy w srodku gdzies pociekl plyn czy nie. Moze tez puszczac od dupy strony przy/pod odpowietrznikiem.

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 17

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 28 Lip, 11 12:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A mi jednak wydaje się, że mogą wypaść, bo szczęki mogą zejść się okładzinami do środka .

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy
Powrót do góry
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Member
Member
Pochwał: 22

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Czw 28 Lip, 11 14:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie moga, bo masz zalozone zabezpieczenia na obu szczekach Rolling Eyes bolec z taka smieszna wsuwka.
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 28 Lip, 11 15:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dawno bębnów nie zdejmowałem i nie pamiętam Razz

XD Very Happy
Powrót do góry
sebol861 (Witkowo, Wielkopolska)

Pochwał: 1

PostWysłany: Czw 28 Lip, 11 16:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nawet jeśli szczęki miałyby wypaść to i na to jest rada, najlepiej w dwie osoby, jedna osoba zdejmuje bęben, wtedy bierzesz np 2 śrubokręty zapierasz nimi szczęki o obudowe (ściskając śrubokręty do środka - tak aby nie rozwarły się szczęki) podczas gdy wtedy druga osoba naciska na pedał hamulca i wtedy ta pierwsza osoba widzi co się dzieje z hamulcami, czy cieknie, czy też nie Smile

Powrót do góry
Jakub Zakrzewsk (Ostrołęka (Mazowsze))

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 14 Wrz, 11 6:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Panowie dawno mnie nie było Smile wybaczcie to zaniedbanie ale praca i szkoła ... duzo czasu zajmowały. co do mojego malca to halulce zrobione, wymienione szczęki blacha od bębna itp itd czyli ogolny remoncik i usówanie starych części i instalowanie nowych. z nowinek to mam nowe hamulce i radio. przec wycieczką do Pułtuska zamontuje jeszcze (wymienie) wahcz bo baaaardzo zaprzyujaźnił się z rudą... co mam w planach ? hmm to oczywiste wymiana prawego przedniego błotnik i oczywiście ... progów O.o. postaram sie wrzucać fotki w miarę postępów prac
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 13 Lis, 11 11:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to pokaż co tam zmodziłeś Smile

XD Very Happy
Powrót do góry

Future Member
Future Member

PostWysłany: Nie 13 Lis, 11 12:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to po kolei.
w dniu wszystkich świętych miałem przykry wypadek (reportaż zdjęciowy poniżej). to skutki kamienia. Wyprzedzał mnie samochod osobowy i sami zobacyzcie co sie stało.

Panowie mam przeżarte podszybie. podpowiecei mi jak to wymienić żeby nic mi sie nie złożyło ? boję się troche o część dachu. Oraz powiedzcie czy jest jakis sposób żeby uniknąc zapchania sei kanalików odprowadzających wodę z szyby.

FOTO RELACJA Z WYPADKU :
http://imageshack.us/photo/my-images/834/p0111111532.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/249/zdjcie0012m.jpg/

Panowie wybaczcie ale zapomniałem jak isedodaje fotki zeby były miniaturki Rolling Eyes Embarassed
Powrót do góry
Quoter (LDZ)

Member
Member
Pochwał: 4

1998 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Nie 13 Lis, 11 13:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

co do wypadku to wygląda nieżle... ciekaw jestem jak wracałeś do domu z taką mozajką na szybie...
a co do kanalików to cięzka sprawa chyba bys musiał je dosyć czesto regularnie czyścić a i tak nie dało by to Ci pewności braku rdzy

po prawej stronie masz szare menu i tam masz opcje "Umiesc miniatury tego obrazu" i dajesz pierwszy link "Forum"

Member
Member
Organizator Manu'12
Ostrzeżeń: 2

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Nie 13 Lis, 11 13:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale jaki lufcik elegancki zrobiłeś XD jak w czołgu XD

Nie no a tak poważnie straszna sprawa jakie wrażenia ?? XD
Powrót do góry

Future Member
Future Member

PostWysłany: Nie 13 Lis, 11 13:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jechałem z takądziurką 5 km do ciotki na wieś (eskortował mnie szwagier ) max prędkość którąosiągnołem to 45 km/h i zaczeło mi sie sypac ;p informuje ze wczoraj miną tydzien jak jest wstawiona nowa szyba Smile co do wrażeń to zgłupiałem ;p jak by ś jechał 80 km/h i nagle stracił bys widok to bys tez zgłupiał Smile
Powrót do góry
ikarus280 (Łódź)

Pochwał: 5

PostWysłany: Nie 13 Lis, 11 18:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale jest jedna zaleta tego zdażenia -wiesz że masz pognite podszybie Razz Więc masz co robić przy aucie ,sama przyjemność.
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 13 Lis, 11 18:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pokaż no to podszybie

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry

Future Member
Future Member

PostWysłany: Nie 13 Lis, 11 19:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pokazać to musze szybę wyjąć Smile to mozę opowiem Smile jest ok 2 cm (zdrowej blachy ba środku) od strony pasażera w miejscy odpływu jest dziura że mieszczą się 2 palce Smile przeżarte jest ok 4-6 cm w górę (pod uszczelką szyby. chodzi mi o rade jak zabrać się za wymianę tego elementu Smile bo nawet nie mysle o renowacji Smile
Powrót do góry
młody2 (konin)

Future Member
Future Member
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pon 14 Lis, 11 12:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pisz do mnie na gg ja ci wytłumacze
Powrót do góry

Future Member
Future Member

PostWysłany: Czw 17 Lis, 11 20:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Panowie dziś zaczołem budowę półeczki pod głośniczki Faja, która będzie sama w sobie mocją promocją klubu Devil -> Paweł92 jest zachwyciony pomysłem Mr. Green .. ale do rzeczy potrzebuje Waszej rady co do głośników (ile, jakie itp) tylko nie ukrywam że czeka mnie remont i na głośnikach mogę oszczędzić troszkę kasy Embarassed .. jakieś pomysły Question dodam że radio mam 4 * 45 W

zdjęcia gotowego wyrobu wrzucę na forum Very Happy
Powrót do góry
Marcinb858 (Ożarów)

PostWysłany: Sob 26 Lis, 11 21:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pokaż coś zmajstrował Smile
Powrót do góry

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sob 26 Lis, 11 21:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

więc Panowei wszem i wobec ogłaszam że Krzyś został rozebrany. zilnik do gruntownego remontu. nowy lakier wymiana progów podszybia itp. wymiana obicia wnętrza oraz wstawienie półki pod głośniki. alufelgi 13''. przechodząc do sedna. dziś wyjołem silnik i tu zaczyna sie sprawa na co zwrócić uwagę podczas rozbiórki (rozbieram go w 100%) co wymienic sprawdzic lub dokupic.
czy olej w odmie i filtrze powietrza to wina pierścieni ?

będę wdzięczny również za odpowiedz w powyższym ątku na temat głośników.

projekt lakieru wrzuce jak zeskanuję. Smile więcej szczegułów jutro po rozbiórce
Powrót do góry
Damiano (Łódź)

Member
Member
Organizator Manu'12
Ostrzeżeń: 1

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 27 Lis, 11 0:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

co do wymiany to olej, uszczelki, pierścienie, panewki (ale nie koniecznie), głowice splanować, świece chyba że są jeszcze ok, i co więcej to nie wiem, niech wypowie się ktoś kto lepiej się zna, bo ja jestem jeszcze zielony jeżeli chodzi o silniki i mechanike Razz

Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 27 Lis, 11 0:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Olej w odmie to w zasadzie norma w maluchu (przynajmniej w niewielkich ilościach), planowanie głowicy: w domyśle "liźnięcie" jej powierzchni w celu jej wyrównania, możesz wymienić pierścienie, panewek raczej nie potrzeba jeśli silnik nie będzie wysilony na tą chwilę.

XD Very Happy
Powrót do góry

Future Member
Future Member

PostWysłany: Nie 27 Lis, 11 9:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Panowie powiem tak silnik i hamulce to podstawa.. mam troche kasy do wpakowania w silniczek więc wymieniam wszystko co trzeba... poza tym co napisałDamiano i morrekna co jeszcze zwrócić uwagę ?
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 27 Lis, 11 12:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W sumie jeszcze rozrząd pewnie przydałoby się wymienić.

XD Very Happy
Powrót do góry
Magic (Zelów/Bełchatów)

PostWysłany: Nie 27 Lis, 11 13:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zmienić uszczelniacz na wale od strony koła zamachowego jak i w pokrywie przy kole pasowym. Zerknąć do głowicy czy nie ma pęknięć. Jak i wiadomo wszystkie uszczelki na nowe wypadało by założyć. Przy okazji zerknąć w alternator jak jest na wierzchu.
Powrót do góry

Future Member
Future Member

PostWysłany: Nie 27 Lis, 11 20:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kilka fotek z dzisiejszych prac rozkręcania silnika:

[IMG=http://img338.imageshack.us/img338/1395/zdjcie0099g.th.jpg][/IMG]

i tylnia klapa (wycinanie żeberek)

Ostatnio zmieniony przez Jakub Zakrzewsk dnia Pon 28 Lis, 11 8:46, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Nie 27 Lis, 11 20:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale zachlapane olejem od drążków popychaczy Shocked koniecznie musisz kupić uszczelki osłon popychaczy Very Happy
I wstaw miniatury Wink
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 4 z 5

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński