Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Felgi w FL'93

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
Lajkonik (Kraków)

PostWysłany: Nie 12 Wrz, 10 11:44    Temat postu: Felgi w FL'93 Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam pytanko odnośnie wyglądu oryginalnych felg w 126p z 1993 r. Oczywiście w środku ma być czarny dekielek ale jaki ma być kolor felg? Czy fabrycznie były one jasno popielate czy też srebrne? Chcę w swoim bolidzie zrobić je na oryginał ale mam wątpliwości. Otóż rezerwa w moim maluchu jest obustronnie jasno szara jednak felgi pod kołpakami są srebrne, ale na pewno były już malowane jakąś srebrzanką.

Proszę o wskazówki.
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 13 Wrz, 10 1:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Właściwie to felgi to był taki element w aucie, że w fabryce malowali je takim kolorem, jaki akurat był pod ręką. Więc auta z tego samego rocznika mogły mieć różne kolory felg i trudno będzie określić ich dokładne numery. Były felgi srebrne, szare o różnych odcieniach, były też takie, eeee... ni to kremowe, nie potrafię określić tego koloru dokładnie, były nawet (nie wiem czy w FLach też, ale w el'ach już na pewno) czarne. A zdarzało się tak, że auto wyjechało prosto z fabryki i każda felga miała inny odcień. Tak więc generalnie możesz to sobie pomalować w taki kolor, jaki będziesz uważał za słuszny (oczywiście mówię o kolorach typowych dla felg) i nie będzie to żadnym odejściem od oryginału. Wink

Chociaż pewnie znajdą się tu osoby, które nieco bardziej zagłębiły się w temat i są w stanie podać przykładowe numery barw występujących na felgach. Wink
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński