Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
felgi od poloneza do malucha

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
Pitol (Kutno)

PostWysłany: Sro 07 Gru, 11 19:47    Temat postu: felgi od poloneza do malucha Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.
Zamierzam do mojego fiacika kupić aluminiowe felgi sześcioramienne od poloneza rozstaw felg to 4x98 ET 29 5 cali.Tylko nie wiem czy będą pasować do maluszka stąd kieruje do was pytanie czy będą pasować,czy potrzebne są dystanse i jakie oponki do tych felg.Zawieszenie seryjne. Z góry dziękuje za odpowiedź.Pozdrawiam.
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 5

PostWysłany: Sro 07 Gru, 11 19:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pasować będą Smile Opony najlepiej 135/70, bądź 145/60. Inaczej będzie tarło, i będziesz musiał się pozbyć nadkoli plastikowych Wink

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 07 Gru, 11 19:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tomek lata na felgach od poloneza, chyba bez dystansów wchodzą
oponki które można założyć 135/70r13 145/70r13 165/55r13 175/50r13

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
Pitol (Kutno)

PostWysłany: Sro 07 Gru, 11 20:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A które najlepsze oponki na przód a które na tył na seryjnym zawieszeniu??
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 5

PostWysłany: Sro 07 Gru, 11 20:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na przód jak najwęższe, a na tył mogą być ciut szersze. Np. na przód 135, a na tył 145.

Pochwał: 3

PostWysłany: Sro 07 Gru, 11 20:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

i dobrze by było kupić śruby do felg aluminiowych bo mają inaczej wyprofilowany ten "łepek" i są dłuższe a seryjne maluchowskie jak się je wkręci do alufelg to trzymają się ponoć na 2 zwojach więc bezpieczne to chyba nie jest. ja mam z poldka O,Z. i jeżdżąc bez dystansów z przodu mam 145/70 i troszkę obcierają o nadkola plastikowe przy skręcie a tył 155/55 i są ok z tyłu możesz bez problemu założyć jakieś wyższe lacie Very Happy
Powrót do góry
Pitol (Kutno)

PostWysłany: Sro 07 Gru, 11 21:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ok.dziękuje za radę i za pomoc.Pozdrawiam
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 07 Gru, 11 21:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na tył 155/70 wchodzi bez problemu, tylko licznik kłamie o 7km zaniża na 100km

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
CiNeK (Pabianice)

Member
Member

2000 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 07 Gru, 11 23:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam takie felgi na sprzedaz z oponami jesli jestes zainteresowany to daj znac 400zl za felgi z oponami.pozdro
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński