Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Felgi do malca.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
Sebek96

PostWysłany: Nie 11 Wrz, 11 15:15    Temat postu: Felgi do malca. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. Chce kupić felgi stalowe do malca jakie powinno być ET felgi ? na rynku jest szeroki wybór i nie wiem jakie ET podejdzie. Szukałem ale nic nie znalazłem.
Powrót do góry
Szerszeń94

PostWysłany: Wto 20 Wrz, 11 21:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja mam felgi rekiny od bmw e21 mają ET 18 i 5,5" z przodu mam opony yokohama 145/65 R13 (przód) fulda 155/65 R13 (tył)

PostWysłany: Czw 22 Wrz, 11 9:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z szerokością felgi powiązane jest jej odsadzenie, zwane inaczej ET (z języka niemieckiego: Einpress Tiefe) lub offsetem (z języka angielskiego). Jest to nic innego jak wyrażona w milimetrach odległość powierzchni montażu od geometrycznego środka felgi (osi symetrii). Gdy wartość ET się zmniejsza – alufelgi wystają bardziej na zewnątrz. Zwiększenie ET powoduje natomiast umiejscowienie koła bardziej wewnątrz nadkola.
Powrót do góry
Damiano (Łódź)

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 5
Ostrzeżeń: 1

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 22 Wrz, 11 11:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja mam zwykłe felgi od uno, i oponki na tył 175/50/13, a z przodu 165/55/13 i wygląda fajnie Very Happy nie ma co, dorwać dobre oponki, na zwykłe wąskie felgi i też będzie dobrze wyglądaćVery Happy

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński