Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
EVO 2 Sezon 2010 i 20 pucharków :-)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 5

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 19 Sie, 10 20:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oponce się przypadkiem oberwało z lakieru. Nie była niczym zakryta?

Z prawej strony pod podszybiem to niedomalowane czy się tylko tak światło odbiło? Smile

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Czw 19 Sie, 10 21:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przegiąłeś z tymi majtkami Mr. Green

PostWysłany: Pią 20 Sie, 10 8:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po jakim czasie od lakierowania można zacząć polerkę?
I jakiej pasty użyć pod polerkę mechaniczną, bo z racji ,że nie jestem super mistrzem lakiernictwa lakier nie jest gładki tylko lekko porowaty.

Cytat:
Z prawej strony pod podszybiem to niedomalowane czy się tylko tak światło odbiło?

To lampa błyskowa.
http://www.terytorium126p.pl/forum/post34853.html#34853
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 5

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pią 20 Sie, 10 21:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Farecla G3 chyba się nada.

Member
Member
Pochwał: 2

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pią 20 Sie, 10 21:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale wiesz ze jak będziesz robił G3 to ostrożnie bo jest grubo ścierna ja ci proponuje na początek pasta tempo tylko ze musisz dany element namydlić (zwykła woda z mydłem) i jechać tempo na mokro Wink

D'N'B-Dobry bass cały czas Very Happy
Nadworny awanturnik Mr. Green
Powrót do góry
Tomek84 (Łódź,Aleksandrów Ł.)

Member
Member
Pochwał: 7

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 20 Sie, 10 22:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tempo to szmelc
Na początek papier 2000 na wodę potem 2500 a do polerowania nowego lakieru tylko G3 i "pomarańczowa" gąbka Wink

PostWysłany: Sob 21 Sie, 10 10:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zrób tak jak mówi tomek.
Powrót do góry
Mandolina (Opole)

PostWysłany: Sob 28 Sie, 10 22:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W trybie prawie, że natychmiasowym bo do imprezy 1,5 tygodnia(tylko dziś):

Kontrola hamulców, zawieszenia, luzów łożysk, wymiana linki i rozpieraków ręcznego, podłączenie elektryki ( halogeny, lampy, tylna wiązka po malowaniu komory), polerka przedniego chroma.

Dół silnika poskładany, wał po 4 szlifie, korby odchudzone i polerowane, wyważone, cylindry i tłoki 3 szlif + frezy pod zawory, wałek ten co był czyli 105 ,wmontowany w miskę czujnik temp. oleju:

Głowica tymczasowa, przygotowana na szybko tylko na tą imprezę:
- 5 mm, korekcja kanałów + polerka wydechowych, polerka kolanek, polerka komory spalania, polerka zaworów + docieranie:

Silnik przygotowany do wrzucenia:

Owocowy filtr również Smile

Silnik odpala ciasno, ledwo co kręci rozrusznik ale to pikuś.
Pracuje równo i cicho, ale tylko na początku.
Z każdą minutą zaczyna pracować głośniej, szumi i wyje.
Zdjołem pasek aby wyeliminować możliwość hałasu alternatora bądź wiatraka, niestety nic się nie zmieniło.
Za to ciśnienie w komorze korbowej jest takie, że po odkręceniu korka oleju ładuje jak z komina w traktorze a wystarczy dotknąć bagnetu aby sam wystrzelił.

Tak czy inaczej czeka mnie rozbiórka, a mogę się tym zająć dopiero we wtorek więc coraz bardziej maleją szanse na KJS w przyszły weekend.
Powrót do góry
Jackob (Ostrowiec Świętokrzyski)

Pochwał: 1

PostWysłany: Nie 29 Sie, 10 14:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Trzymam kciuki żeby się wszystko pięknie udało Smile
Powrót do góry
Mandolina (Opole)

PostWysłany: Nie 26 Wrz, 10 11:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No i kolektor gotowy

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15
Strona 15 z 15

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński