Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Elektrozawór biegu jałowego w gaźniku.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika
Autor Wiadomość
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member
Pochwał: 33

PostWysłany: Sob 22 Mar, 08 22:30    Temat postu: Elektrozawór biegu jałowego w gaźniku. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam panowie.
Mam lekki mętlik w głowie. W gaźnikach z elektrozaworem biegu jałowego działa on tak, że jak zapłon jest włączony to przepuszcza on paliwo do gaźnika, a jak zapłon jest włączony to paliwo automatycznie jest blokowane. I moje pytanie. Czy ten elektrozawór blokuje całkowicie paliwo czy dla ssania paliwa nie blokuje?
Powrót do góry
krzysztofer00 (Łódź)

Member
Member
Pochwał: 13

PostWysłany: Sob 05 Kwi, 08 21:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie blokuje całkowicie Wink
Powrót do góry
SAS (Kraków/NTarg)

Pochwał: 3

PostWysłany: Sob 05 Kwi, 08 23:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A to zależy od gaźnika.
Mr. Green
Są takie, które i na wolnych chodzą z szczelonym "zaworkiem".

Pochwał: 2

PostWysłany: Nie 06 Kwi, 08 0:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mnie to już ten elektrozawór do szewskiej pasji doprowadza Crazy

Pochwał: 4

PostWysłany: Nie 06 Kwi, 08 11:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A ja mam zwykły zaworek i sobie go chwalę, choć pracuje bez oringu/oringa? - uszczelki Very Happy . Jak założyłem oring to nie mogłem ustawić wolnych obrotów, a tak - jest git Cool Wink

Tak szczerze to nawet nie mam instalacji do elektrozaworu Laughing
Mandolina (Opole)

Pochwał: 16

PostWysłany: Nie 06 Kwi, 08 13:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Czy ten elektrozawór blokuje całkowicie paliwo czy dla ssania paliwa nie blokuje?

Ten elektrozawór to dysza biegu jałowego, więc i na ssaniu i da dyszy głównej paliwa benzynka jest nadal.
http://www.terytorium126p.pl/forum/post34853.html#34853
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member
Pochwał: 33

PostWysłany: Nie 06 Kwi, 08 14:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ten temat jest jeszcze z zeszłego miesiaca i w sumie moz ei fajnie że komuś się trafiło coś napicac ale zdązyęłm się juz dawno dowiedzieć samemu.
Powrót do góry
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Organizator Manu'12
Pochwał: 8

PostWysłany: Pon 17 Sty, 11 17:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A ja odkopie stary temat, i zapowiem co ja z tym fantem zrobiłem Very Happy zapewniam ze już nie sprawia problemów po takiej modyfikacji Wink wykręcamy zawór, wyciągamy tą dysze, ucinamy pręcik najkrócej jak się da, zakładamy dysze, wkręcamy całość, a kabelek chowamy w buty...

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 17 Sty, 11 17:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak już odkopujemy to ja wtrącę swoje 3 grosze

zamiast elektrodyszy pasuje zwykła dysza z gaźnika FOS od fiata cinquecento

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
misieq1992 (Ostrołęka)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Wto 18 Sty, 11 18:44    Temat postu: :P Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a ja słyszałem ze mozna wkrecic zwykła srube i tez bedzie chodził. A jak mi sie popsuła ta elektrodysza to kabelek odpiełem od niej i terz było ok.
Powrót do góry
Pawwel92 (Dzbenin / Ostrołęka)

Member
Member
Pochwał: 2

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 18 Sty, 11 19:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A jak by tak zamienić na zwykły gaźnik bez tej dyszy to bedzie chodził ? Cool
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 17

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 18 Sty, 11 20:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie ma innych gaźników, tylko są wersje ze zwykłą dyszą i tą elektrodyszą, wykręcasz tą wkręcasz tamą.

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 18 Sty, 11 20:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

morrek nie tak hop-siup Wink
Mam gaźnik 28IMB typ 10 czyli starego typu i dysza wolnych obr nie pasuje do gaźnika od eleganta gdyż jest zbyt małej średnicy i odwrotnie nie wkręcisz elektrodyszy do tegoż oto gaźnika Razz

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński