| Autor |
Wiadomość |
Adrian. (Śliwice)

Pochwał: 5
|
Wysłany: Wto 03 Maj, 11 13:25 Temat postu: Elektroniczny licznik od kadetta GSi |
|
|
Witam Czy dało by radę włożyć prędkościomierz, i ile paliwa ma ,temp. oleju itp. Licznik wygląda tak : http://allegro.pl/licznik-digital-opel-kadett-gsi-gwarancja-kadet-i1465129681.html Co bym musiał mieć żeby taki licznik włożyć do seryjnego ? _________________ Auto bez gleby jest jak kobieta bez cycków... pojeździć się da, ale jednak czegoś brakuje
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
arek (Łódź)

Pochwał: 20
1989 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Wto 03 Maj, 11 13:32 Temat postu: |
|
|
jak sie chce to wszystko sie da
będzie sporo zabawy z elektroniką _________________
Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adrian. (Śliwice)

|
Wysłany: Wto 03 Maj, 11 13:33 Temat postu: |
|
|
A co bym potrzebował od kadetta ? Bo stoi u kuzyna właśnie na rozbiórkę i pomyślałem że fajnie by było coś takiego przerobić Czym bym mógł zastąpić linkę ? Impulsometrem ? Czy jak to tam się nazywa  _________________ Auto bez gleby jest jak kobieta bez cycków... pojeździć się da, ale jednak czegoś brakuje
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arek (Łódź)

Pochwał: 20
1989 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Wto 03 Maj, 11 13:36 Temat postu: |
|
|
W kadecie zapewne gdzieś przy skrzyni jest impulsator poza tym będzie problem ze wskaźnikami bo tutaj już chyba komputer tym steruje. Łatwiej dobrać jakiś licznik analogowy z napędem z linki.
Ja u siebie zaadaptowałem licznik z Poloneza caro _________________
Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
morrek (Łódź)

Pochwał: 17
1991 Fiat 126p SWAP
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adrian. (Śliwice)

|
Wysłany: Sro 04 Maj, 11 11:34 Temat postu: |
|
|
Pytałem się kuzyna i licznik jest podłaczony do kompa Także odpuszczam .
Nie zakładając już nowego tematu . Czy licznik z CC do EL pasuje ? Chodzi mi głównie o te obroty że x1000 czy cuś takiego  _________________ Auto bez gleby jest jak kobieta bez cycków... pojeździć się da, ale jednak czegoś brakuje
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kondek279 (Zawiercie)

Pochwał: 1
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Pochwał: 8
|
Wysłany: Sro 04 Maj, 11 14:00 Temat postu: |
|
|
haha niczym KIT z knight ridera  _________________ MAŁY, ALE WARIAT |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kondek279 (Zawiercie)

Pochwał: 1
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Pochwał: 8
|
Wysłany: Sro 04 Maj, 11 14:21 Temat postu: |
|
|
w tipo faktycznie był też cyfrowy licznik....a co do podłączenia licznika do kompa...to też mi się wydaje że cały szmelc jest w liczniku, bardziej opłaca się pociągnąć sam sygnał z impulsatora od obrotów i prędkości niż jakieś wiadomości już przetworzone z komputra, do licznika...wszystko może iść od kompa ale tylko po to żeby komp też miał te informacje, a do licznika idzie taki sam nie przetworzony w żaden sposób sygnał.... _________________ MAŁY, ALE WARIAT |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
morrek (Łódź)

Pochwał: 17
1991 Fiat 126p SWAP
|
|
| Powrót do góry |