| Autor |
Wiadomość |
drtomee (Łódź)

|
Wysłany: Sob 14 Sty, 12 17:23 Temat postu: |
|
|
| Przedni uszkodzony, tył 20zł... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Pochwał: 6
1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Sob 14 Sty, 12 22:04 Temat postu: |
|
|
Obejrzałem zdjęcia. No więc drzwi lewe rozbrojone (oprócz ramek) 30zł+30zł wysyłka = 60zł. Jeśli się wszystko zgadza, to poproszę dane do przelewu na PW. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ekjonar (Włoszczowa)

Pochwał: 4
2000 Fiat 126p EL Happy end
|
Wysłany: Sro 18 Sty, 12 18:45 Temat postu: |
|
|
Ile wysyłka tylnej klapy?  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adrian. (Śliwice)

Pochwał: 5
|
Wysłany: Sro 18 Sty, 12 18:56 Temat postu: |
|
|
Tylna belka zdrowa ? _________________ Auto bez gleby jest jak kobieta bez cycków... pojeździć się da, ale jednak czegoś brakuje
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
drtomee (Łódź)

|
Wysłany: Sro 18 Sty, 12 20:24 Temat postu: |
|
|
| Wysyłka klapy 25zł ale nie jest idealna (wgniotka), belka zdrowa... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adrian. (Śliwice)

|
Wysłany: Sro 18 Sty, 12 20:36 Temat postu: |
|
|
I ile za belkę? _________________ Auto bez gleby jest jak kobieta bez cycków... pojeździć się da, ale jednak czegoś brakuje
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
drtomee (Łódź)

|
Wysłany: Sro 18 Sty, 12 20:41 Temat postu: |
|
|
| 50zł? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Pochwał: 6
1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Wto 24 Sty, 12 22:49 Temat postu: |
|
|
Drtromee, rezygnuję z drzwi. Znalazłem 10zł droższe, ale w lepszym stanie. Z resztą tutaj też chyba trafiło ogłoszenie z tymi drzwiami.
Dziwak chciał ramki z tych drzwi. Napisałem mu, że chcę je z tymi drzwiami. W takim układzie może je sobie zabrać. Przepraszam najmocniej za zamieszanie. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
drtomee (Łódź)

|
Wysłany: Wto 24 Sty, 12 22:54 Temat postu: |
|
|
Spoko, nawet mi trochę ulżyło że nie muszę tego pakowac:)
Rozbiórka ruszyła...
bez rdzy 35zł
bez rdzy 40zł
skrzynia i silnik sprawne w komplecie z półosiami bez czujnika położenia wału i kółka pasowego cena 190zł
hak ze zdrową belka i zderzakiem 100zł
cdn...
Preferuje odbiór osobisty, w zasadzie wysłać mogę jedynie jakieś drobne rzeczy czyli nic z powyższej listy... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
fsofan (ŁÓDZ)

|
Wysłany: Czw 09 Lut, 12 15:38 Temat postu: |
|
|
| ile za zapłon ????jak coś to gg albo tell |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
drtomee (Łódź)

|
Wysłany: Czw 09 Lut, 12 16:32 Temat postu: |
|
|
| zapłon zaklepany |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
fiat126pknightrider (Kielce)

|
Wysłany: Sro 22 Lut, 12 21:02 Temat postu: |
|
|
| Zrobisz fotki skrzyni w środku najwaźniejszy wałek główny 1 bieg. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
drtomee (Łódź)

|
Wysłany: Sro 22 Lut, 12 22:15 Temat postu: |
|
|
Mam to póki co w komplecie z silnikiem i tak chciałbym to sprzedać. Nie sądziłem, ze wysyłka gabarytowych przedmiotów jest tak problematyczna. Zwyczajnie jak mam to rozkręcić, ofocić, wysyłać maila, potem godzinę pakować, wieźć to na pocztę, użerać się z babą, że wystają półosie i wziąć za to 35zł...jeśli ktoś to odbierze osobiście to ok, ale ostatnio wysyłałem skrzynie od bisa i było sporo zachodu więc poszukaj może gdzieś bliżej siebie...
P.S. Komplet silnik+skrzynia za 150zł!!! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adrian. (Śliwice)

|
Wysłany: Sro 22 Lut, 12 22:23 Temat postu: |
|
|
Do takich gabarytów polecam : http://www.tanikurier.pl/ _________________ Auto bez gleby jest jak kobieta bez cycków... pojeździć się da, ale jednak czegoś brakuje
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
drtomee (Łódź)

|
Wysłany: Sro 22 Lut, 12 23:22 Temat postu: |
|
|
| Znam kilka stron z tanimi kurierami i mają nawet fajne ceny za przesyłki do 30kg...o regularnym kształcie...polecam dobrze czytać regulaminy firm kurierskich, bo kolega wysyłał 4 felgi w 1 paczce, masa idealna - 28kg więc mieściła się w limicie, podał wymiary długość/szerokość/wysokość, zamówił kuriera UPS i...zonk! Okazało się że w regulaminie mają napisane, że kształt inny niż prostokąt jest nietypowy i mają prawo doliczyć opłatę jeśli tak uznają na sortowni(ponoć taką paczkę trudniej się sortuje), a że paczka miała kształt walca to zadzwonili że albo dopłaca 20zł i paczka normalnie idzie albo mu ją odwiozą i żeby ją odebrać z powrotem też musi zapłacić 20zł...Na poczcie przynajmniej jak już wezmą to idzie bez zwrotu... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Magic (Zelów/Bełchatów)
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Sro 22 Lut, 12 23:38 Temat postu: |
|
|
| Ja zamawiałem paczkę z tanikurier przyjechał z UPS-a i nic sie nie czepiał. 4 felgi 14 aluminiowe poszły bez problemów. Ale oczywiście dobrze trzeba czytać regulaminy. Sory za off topic. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
drtomee (Łódź)

|
Wysłany: Czw 23 Lut, 12 8:39 Temat postu: |
|
|
Wyciąg z regulaminu UPS:
"Elementy niestandardowe - opłata za obsługę przesyłek zawierający elementy niestandardowe, np. przedmioty:
* opakowane w zewnętrzne kontenery wysyłkowe wykonane z metalu lub drewna,
* o kształcie cylindrycznym, takie jak: beczki, bębny, wiadra lub opony, które nie są całkowicie zamknięte w opakowaniu zewnętrznym z tektury falistej,
* o kształcie okrągłym, cylindrycznym, owalnym, o nieregularnych kształtach, z wystającymi elementami lub z lepką powierzchnią, uniemożliwiającą swobodne zsuwanie się (np. folie, gumy itp.),których zawartość stanowią luźne, ciężkie elementy lub płyny (w tym chemikalia),
* których długość przekracza 120 cm lub szerokość 80 cm lub wysokość 80 cm lub suma długości i obwodu przekracza 300 cm,
* których waga rzeczywista lub wymiarowa jest większa niż 30 kg."
I powiedz, że nie mieli prawa doliczyć Ci opłaty...rosyjska ruletka, jeden koleś na sortowni rzuci taką paczkę dalej i pójdzie, a drugi odłoży i doliczą opłatę. Pomijając kształt, mają prawo naliczyć dodatkową opłatę za to, że paczka jest zapakowana w folię!!!
A teraz najlepsze:
"UPS zastrzega sobie prawo do naliczenia opłaty za dodatkową obsługę dla każdej paczki, która w jego ocenie wymaga specjalnej obsługi."
Firma może wg własnego widzimiesię uznać, że paczka, którą ktoś nadał wymaga specjalnej troski, np. w skrzyni wystające półosie=trudniejsze sortowanie. I wg własnego uznania naliczyć wysokość opłaty. To, że w większości przypadków nie robią problemów, nie oznacza, że któregoś razu ktoś nie wpier...li się po uszy...Ja takiego regulaminu nie akceptuję i w życiu nie wyślę nic UPS-em, wiem natomiast, że jeden z najbardziej "przyjaznych" regulaminów ma DPD... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|