Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Elegancik - Grociu
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 4

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 17 Kwi, 09 23:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czas odsmażyć kotleta Very Happy

Jakiś czas temu silniczek w maluszku odmówił posłuszeństwa. Postanowiłem go nie naprawiać gdyż od 2 tygodni w garażu czekał inny:

Do silnika mam kompletny osprzęt, wraz z kompem, pompę paliwa, chłodnicę od poldka, rury miedziane do chłodnicy i nagrzewnicy, nagrzewnicę z bisa, tripody. Troszkę zostało mi tajli do skompletowania, ale jest jeszcze na to czas Smile

Jeśli chodzi o przygotowanie maluszka pod względem technicznym do takiego serduszka to:
- Zimą założyłem mu tarczówki od CC
- Podczas remontu blachy podłoga została uspawana na nowo z dodatkowymi wzmocnieniami itp.
- niedawno obniżyłem zawieszenie (sprężyny cięte o 1 zwój i dogięte, resor na płasko)
- Kupiłem felgi od poldka i założyłem na nie opony goodyear 165/55/13

Obecnie maluszek stoi bez silnika z powycinanymi potrzebnymi dziurami, niestety nie mam za wiele wolnego czasu, więc prace idą bardzo powoli. Chciałbym zdążyć na ogólnopolski, ale jak to wyjdzie, czas pokaże.

Ostatnio zmieniony przez Grociu dnia Pon 28 Wrz, 09 12:27, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member
Pochwał: 33

PostWysłany: Pią 17 Kwi, 09 23:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

He he jak tylko te tarcze zobaczyłem w nim to czułem ze coś sie świeci Twisted Evil
Powrót do góry
piter19850207 (Wrocław/Oława/WBO)

Pochwał: 3
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Sob 18 Kwi, 09 10:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to będzie następny swapowicz, jak tak dalej pójdzie to na ogólnopolskim będzie więcej swapów niż normalnych 650 Sad

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sob 18 Kwi, 09 10:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

piter19850207 oj nie nie tak nie moze byc Very Happy
No serduszko zacne,daje rade Wink
Ten maluszek na 1 zdjeciu wyglada jak rózowy Laughing

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
piter19850207 (Wrocław/Oława/WBO)

PostWysłany: Sob 18 Kwi, 09 10:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

stasiu126p napisał:
na 1 zdjeciu wyglada jak rózowy

bo ma kolor perłowy Wink

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sob 18 Kwi, 09 10:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ok spoko nie wiedziałem Wink

Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sob 18 Kwi, 09 10:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wszystko byłoby fajnie gdyby były nadal 2 cylindry i normalny kolor.

Zawieszenie fajne, koło zacne.

Future Member
Future Member
Pochwał: 6

PostWysłany: Sob 18 Kwi, 09 10:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Grociu, pomyśl nad jednym kolorem, bo to złoto wygląda przynajmniej dla mnie jak bród Razz

PostWysłany: Sob 18 Kwi, 09 10:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moch napisał:
Wszystko byłoby fajnie gdyby były nadal 2 cylindry i normalny kolor

normalnie czekałem na taki Twój komentarz, co racja to racja, czasami aż miło Cię posłuchać Mr. Green

a co do malca to nieprzekonuje mnie ten jego kolor, musiałbym zobaczyć na żywca, bo po fotach trochę śmiechowoto to wygląda

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sob 18 Kwi, 09 12:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Żeby nie było, że obgaduję za plecami to obgadam w twarz. Dla mnie kolor na żywo wygląda jak różowa landrynka Ass...

PostWysłany: Sob 18 Kwi, 09 16:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

fajnie wygląda na glebie z tymi felgami... a kolor jak kolor kwestia gustu Smile
PrzeMan (Łódź)

PostWysłany: Sob 18 Kwi, 09 17:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie no elegancko siedzi Smile ale te fele to ja też bym widział jakoś jaśniej Razz ale tak też jest dobrze

PostWysłany: Nie 19 Kwi, 09 9:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wolf88 napisał:
fajnie wygląda na glebie z tymi felgami... a kolor jak kolor kwestia gustu Smile

gust warto miec dobry Laughing

Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Pon 20 Kwi, 09 7:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Święte słowa. B.L.A.S.K Bilo - może sesja wspólna na poprawienie ludziom gustu ? U mnie po "nowej glebie" już koła nie skręcają - nabawisz się kompleksów.

Pochwał: 1

PostWysłany: Czw 28 Maj, 09 21:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak patrze na zdjęcia tego autka - cielawy efekt byłby gdybyś domalował tył i przód pod tymi plastikowymi zderzakami tak samo jak boki, a do tego dał chromy również w kolorze dołu - czyli złotym
Powrót do góry
Nowaczek (EL)

Użytkownik zbanowany
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Czw 28 Maj, 09 21:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Porthos nie podpowiadaj mu nic o chromach bo jeszcze sie rozmysli i mie nie sprzeda Smile
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 25 Kwi, 10 20:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tył i przód jest tak samo pomalowany jak boki, zderzaki wszystko zasłaniają. Chromy na razie nie, ale może kiedyś.
Na razie ze stylistyką daje sobie spokój, teraz czas na mechaniczne sprawy. Smile

EDIT:
25.04.2010r

Czas wnieść coś nowego do tematu Very Happy

Dziś wróciłem ze zlotu CentoManii, gdzie pojechałem maluszkiem. W związku z tym w końcu była szansa na porobienie/pokopiowanie zdjęć autka, bo tak to nie chciało mi się robić mu specjalnie jakiejś sesyjki Smile

A to zdjątka Smile

I jeszcze parę filmików, i te starsze, i te nowsze
http://s198.photobucket.com/albums/aa162/grzala/centozlot10/?action=view&current=20100425031.flv

Zapisz ten film na dysku

Zapisz ten film na dysku&feature=related

Zapisz ten film na dysku

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 25 Kwi, 10 21:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

O ziomuś Fura sie świeci jak nie powiem Co Very Happy
Za miesiąc widzę Ciebie i Twoje Czerwono złote 4 kółka na spocie Wink

Powrót do góry
kropek

Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Nie 25 Kwi, 10 21:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aaaaaaaaaaa daj mnie tu więcej zdjęć tej krowy z głośnikami... jakiesz to wielkie czyżbyś ty kanapy nie miał? muszę to zobaczyć... nie ma innej opcji musisz mi więcej zdjęć zrobić i opisac jak to jest wykonane Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green mam naje***e w bani na punkcie czegoś takie ten czysty dźwięk ten BASSSSS Very Happy jakie koszta tego były?
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 26 Kwi, 10 10:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wieczorem zrobię i wrzucę Smile

Member
Member

1985 Fiat 126p E

PostWysłany: Wto 27 Kwi, 10 10:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na tych felgach wygląda genialnie. Jak to dobrze że jesteś z Łodzi, będę mógł go częściej widywać Smile

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 7

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 29 Kwi, 10 16:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Grociu odwiedziłeś już swojego sąsiada żeby ci silnik wbił w dowód ?
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 29 Kwi, 10 21:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tomciu, ja do niego nawet na zwykłe przeglądy nie jeżdżę, a co dopiero o zmianę pojemności Smile rejestracją będzie się martwił następny właściciel, jeżeli takowy będzie...

PostWysłany: Sro 26 Sty, 11 12:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Grociu obcierają Ci oponki 165/55/13 na przodzie ?
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 26 Sty, 11 14:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

musiałem sklepać ranty błotników
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 4 z 5

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński