Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Dziwny problem z instalacją radia

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika
Autor Wiadomość
metalzkudowy (Kudowa Zdrój)

PostWysłany: Pią 11 Mar, 11 18:10    Temat postu: Dziwny problem z instalacją radia Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. Problem polega na tym ze instalacja jako taka była ale nie byłem pewny czy dobrze wszystko było podłączone dlatego wziąłem woltomierz i sprawdziłem jak sie zachowuje skala bezpośrednio pod aku. Następnie sprawdziłem pod instalacją i okazało się na woltomierzu, że skala idze w drugą stronę a po zamienieniu - i + woltomierz zachowywał się tak samo jak bezpośrednio pod aku. Podłączyłem zatem odwrotnie i poszedł dym jak nic... Jednak spróbowałem podłączyć tak jak instalacja była podłaczona i radio się włączyło... to normalne? Dziwna sprawa
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 17

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 11 Mar, 11 19:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeżeli szło na minusie to znaczy, że musiałeś źle podłączyć przewody woltomierza do przewodów przy radiu.

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy
Powrót do góry
metalzkudowy (Kudowa Zdrój)

PostWysłany: Pią 11 Mar, 11 21:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jestem własnie pewien że dobrze woltomierz podłączałem do przewodów przy radiu. Dlatego mnie zdziwiło że skala zamiast tak samo się zachować to się zaczęła cofać... A jak zmieniłem to szło tak samo jak bezpośrednio pod aku
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 11 Mar, 11 21:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czarny minus, czerwony plus, żółty z paskiem podświetlenie zapalniczki

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 17

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 11 Mar, 11 21:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sądzę jednak, że pomyliłeś przewody... Innego wytłumaczenia raczej nie ma.

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński