Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Dziadek-Cywilna Rajdówka by Stasiu
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sob 21 Sty, 12 22:36    Temat postu: Dziadek-Cywilna Rajdówka by Stasiu Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Więc tak kupiłem ST z 1983 roku jestem 3 właścicielem,autko MEGA zdrowe,jedynie 3 bąbelki (obtarcia) na drzwiach kierowcy,podłoga,progi wsio baja 1 właściciel lał tyle bitexu ile tylko mógł i chwała mu za to bo się Maluszek trzyma Razz
Dodam że autko ma na sobie ORYGINALNY lakier,nigdy nic w nim nie było cięte,spawane malowane,oprócz tego zadupka.
Posiadał ramiona w chromie,założyłem mu jak na razie 1 chrom pióro,drugie muszę wyczyścić.
Ogólnie histroia jest dość śmieszna,kumpel go kupił od mojego sąsiada jakieś 5-6lat temu i nie chciał mi go sprzedać,męczyłem go przez ten okres chyba z milion razy i nic,podjechał do mnie jakoś kilka dni temu i podczas rozmowy wspomniał że go sprzedaje,no to ja od razu nogi za pas i się z nim umówiłem na piątek że go zabieram no i tak też się stało,w piątek o godz 20 autko było u mnie w garażu Smile

Ogólnie co do Autka plany są takie:
-Gleba,lub tylko obniżyć żeby tym normalnie jeździć
-szeroka stal,jakieś 6J myślę
-jakieś dodatki z epoki
-jeśli uda mi się zrobić odlew karkołamaczy kubełkowych to takowe będą,jeśli nie to bimarco B nowe,czarne
-silnik będzie mocniejszy,właśnie jest w trakcie składania Smile
-pomalować zadupek bo kiedyś tam był malutki dzwonek i zostało to zrobione na szybko.
Dziadek przyjechał do mnie na lince,od razu wyleciały halogeny kwadratowe,zbędne kable,czarne szyby,podsufitka(bo opadła) oraz silnik bo był tak zayebany że szok...

silnik rozebrany,wstępnie wyczyszczony,gaźnik umyty i w środku wypolerowany.
silnik pokaże jak złoże i odpalę
Ogółem autko do dopracowania
fotki z prac na bieżąco

Oto On Dziedek:
zdjęcia lecą chronologicznie.

Arrow

Arrow

Arrow

Arrow

Arrow

Arrow

Arrow

Arrow

fotki z dziś
Arrow

Arrow

Arrow

oczywiście komora została trochę bardziej jeszcze doczyszczona Wink

Arrow

Arrow

Arrow Kubełek na przymiarkę tylko był Razz

Arrow Silnik

Arrow

Arrow Z serii "nie rób mi zdjęć" XD

Arrow

Arrow

Ppppozdro Smile

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz

Ostatnio zmieniony przez Stasiu126p dnia Sro 09 Maj, 12 1:01, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
czerwony_wariat (Warszawa)

PostWysłany: Sob 21 Sty, 12 22:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Życze wytrwałości przy robienu tego wszystkiego co Cię czeka Wink Maluszek całkiem całkiem czekam na fotki wyczyszczonego i porobionego Smile
Powrót do góry
Ekjonar (Włoszczowa)

Member
Member
Pochwał: 4

2000 Fiat 126p EL Happy end

PostWysłany: Sob 21 Sty, 12 22:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gratulacje Wink Będą z niego ludzie Very Happy Zostaw czarne blaszki!! Razz
Powrót do góry
fsofan (ŁÓDZ)

PostWysłany: Sob 21 Sty, 12 23:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No gratuluję jak już zrobimy ,st to jakąś sesje fot.na spocie trzea porobić Smile
Powrót do góry
foczka241 (Krzyżanowice/Iłża/Radom)

PostWysłany: Nie 22 Sty, 12 1:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Stanley masz nie złą kolekcje Polskiej motoryzacji Tak Trzymać jestem ZA Very Happy Ale pozdro652 PS: też poluje na BANDZIORA Hehehehe Twisted Evil
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 5

PostWysłany: Nie 22 Sty, 12 1:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak zrobisz to co masz w planach to będzie miażdzył jaja. Smile

PostWysłany: Nie 22 Sty, 12 1:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Stanley zamontuj dodatkowo seryjne imadło do miażdzenia jaj w swojej wersji żeby Ci nikt nie podskoczył Cool hehehahabłuchaha Twisted Evil
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 22 Sty, 12 1:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Fajny. Nie szkoda Ci go na tuningi? Jednego grubego prodżekta już masz, więc ja bym sobie zostawił oridżinala.

Member
Member
Organizator Manu'12

1994 Fiat 126

PostWysłany: Nie 22 Sty, 12 2:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no kruca fiks... skąd ty bierzesz te auta??? Sad podziel się Razz
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 22 Sty, 12 5:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ogólnie foczka241 Bandyta jest na sprzedanie Smile obniżony tylko został po za tym nic się nie zmienił 1300 jak stoi i jest Twój Razz
Adrian. dużo się nie zmieni,ale jednak coś Smile
foczka241 już wiesz kto zgarnia korone Galerianki i czym na ogolnopolskim xd
kaszlak_maniak powiem ci tak,a co to za tuning? obniżenie? kwestia bezpieczeństwa i poprawa stylistyki,felgi? stylistyczne poprawienie seryjnych felg,silnik? jakoś musi się to odpychać Razz
kultowe@op trzeba mieszkać w takiej dziurze jak kowal XD
jakbym miał wiecej kasy to dopiero bym sobie nasprowadzał autek,a takto stać mnie raptem na malucha XD

Ekhem Autko zostało obniżone XD tak przez noc obniżyłem Dziadka XD

Powrót do góry
stopek126p (Toruń)

Future Member
Future Member
Pochwał: 1

PostWysłany: Nie 22 Sty, 12 9:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mój staruszek ma braciszka Smile cool maszynka Smile penie pojdzie na sprzedaz? to dowodzi ze u nas w kuj pom jest troche maluchów
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 5

PostWysłany: Nie 22 Sty, 12 9:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Poka foto Very Happy

Future Member
Future Member

PostWysłany: Nie 22 Sty, 12 10:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No ładnie Stasiu - 2 razy 126p, 125p - powodzi się, powodzi Cool

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 22 Sty, 12 11:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Stasiu126p napisał:
kaszlak_maniak powiem ci tak,a co to za tuning? obniżenie? kwestia bezpieczeństwa i poprawa stylistyki,felgi? stylistyczne poprawienie seryjnych felg,silnik? jakoś musi się to odpychać Razz

To jest ST - pojazd do powolnego toczenia się i chwalenia się przy tej prędkości przed wszystkimi, jaki to on nie jest zajebisty. Mr. Green A z tym bezpieczeństwem to już bym tak nie przesadzał. :E No ale działaj tam. Wink

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 4
Ostrzeżeń: 1

1990 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 22 Sty, 12 12:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Very Happy nice też poluje na jakiegoś st Very Happy
P.S. zajebiście pasowała by Ci moja tapicerka Very Happy

Ogólnopolski
Klub
Miłośników
Mechanika
Pitera
 Wstawaj, Ryba, ojczyzna cię wzywa. haha Smile
Powrót do góry
jakrzes (Ludwinowo/Włocławek)

PostWysłany: Nie 22 Sty, 12 13:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No nieźle, nieźle. Jak ci tak szybko z glebą idzie to chyba jeszcze do mnie musisz zawitać bo coś się zabrać nie mogę Wink
Powrót do góry
stopek126p (Toruń)

Future Member
Future Member
Pochwał: 1

PostWysłany: Nie 22 Sty, 12 13:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na wiosne moze jakis spot w toruniu ? albo gdzies indziej?
Powrót do góry
Marcinb858 (Ożarów)

PostWysłany: Nie 22 Sty, 12 13:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gratuluje zakupu Stasiu126p Smile piękny i zadbany maluszek Smile daj foto jak wygląda po obniżeniu Wink
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 22 Sty, 12 13:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ogólnie przód nie chce usiąść Sad
kaszlak_maniak jeździłem Urwisem jak miał lekką Glebe,gdy się przesiadłem do oryginalnego malucha to bujało nim jak łódką,wysiadłem i podziękowałem za dalszą jazdę.Ale i tak ST na Glebie i szerokiej Stali wygląda nieziemnsko Wink
stopek126p Crazy nię będzie. 125p na sprzedanie.
Jutro kolejna porcja fotek jak będę składał motorek Wink

Powrót do góry
mateuszgan (Będzin)

Future Member
Future Member
Pochwał: 2

PostWysłany: Nie 22 Sty, 12 14:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam na sprzedaż cięką kierownica, jak chcesz moge Ci puścić za 30zł już z wysyłką. jak coś PW, lub gg603034

Future Member
Future Member

PostWysłany: Nie 22 Sty, 12 16:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem gleba i dobre koło nie urąga klasykowi Very Happy

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 22 Sty, 12 16:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Stasiu126p napisał:

kaszlak_maniak jeździłem Urwisem jak miał lekką Glebe,gdy się przesiadłem do oryginalnego malucha to bujało nim jak łódką,wysiadłem i podziękowałem za dalszą jazdę.Ale i tak ST na Glebie i szerokiej Stali wygląda nieziemnsko Wink

Shocked Shocked Shocked

Zawsze miałem seryjne zawieszenie. Nic nie buja, a zakręty pokonuję pewnie (oczywiście mówię tu o normalnej jeździe miasto/trasa a nie wariacjach na torze). Jak Ci bardzo buja to znaczy, że amortyzatory już nie trzymają. Razz

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 22 Sty, 12 18:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dobra dobra ja wiedzieć swoje Gleba jest lepsiejsza i nikt mi kitu nie wciśnie.
Aron Tzn? możesz sprecyzować ?
mateuszgan nię dzięki,kierownica będzie jakaś inna,tyle że sam nie wiem jaka ;/

Powrót do góry
mateuszgan (Będzin)

Future Member
Future Member
Pochwał: 2

PostWysłany: Nie 22 Sty, 12 19:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lusterka nie potrzebujesz jakiegoś ST-kowskiego??
http://imageshack.us/photo/my-images/694/lusterka.jpg/

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 22 Sty, 12 20:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mateuszgan jak coś pisz mi co masz na pw lub gg.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 1 z 6

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński