Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
drzwi

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
malyszu (Rogów)

PostWysłany: Pon 26 Lut, 07 23:25    Temat postu: drzwi Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

po otwarciu opadaja mi drzwi i pozniej ciezko jest ja zamknac.
da sie to jakos poprawic??
czy musze wymienic zawiasy albo drzwi??
z gory wielkie dzieki.
pozdro
Powrót do góry
LyszyK

Pochwał: 3
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Pon 26 Lut, 07 23:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Podkładki się wkłada miedzy zawias a bude, proste jak budowa cepa Very Happy

PostWysłany: Pon 26 Lut, 07 23:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

myślę ze powinienes podłożyc podkładki pod dolny zawias...i pomoze
Powrót do góry
kielek (Białystok)

Member
Member
Pochwał: 1

PostWysłany: Wto 27 Lut, 07 11:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmm jedli problemem sa opadajace drzwi to przyczyna moga byc wyrobione zawiasy , glownie ten dolny
Powrót do góry
JojO (Łoodź)

Member
Member

PostWysłany: Wto 27 Lut, 07 13:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a to wszystko dlatego ze wszyscy sie na nich wieszaja i podporke sobie z nich robia...

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Wto 27 Lut, 07 13:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ew. o jeden rozmiar wiekszą śrubę wkręć. Zrobiłem tak w Ładzie 1500S i pomogło.
Powrót do góry
NiKiEL (Piotrków Trybunalski)

PostWysłany: Wto 27 Lut, 07 14:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mochu...wystarczy podkładki podłożyc pod sruby dolnego zawiasu...ja tak ostatnio tak robiłem u Eddiego w maluchu i działają Razz jak to jego tata powiedział " zamykają się lepiej niż w zachodnich autach " Very HappyVery HappyVery HappyVery HappyVery Happy
Powrót do góry
Demon126p (Loża Szyderców)

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 13
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Wto 27 Lut, 07 18:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

...lub wymienic zawiasy...

PostWysłany: Wto 27 Lut, 07 22:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wielkie dzieki chlopaki 3majcie sie
Powrót do góry
micha$

Pochwał: 4

PostWysłany: Pon 16 Kwi, 07 21:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie chcę tworzyć nowego tematu.
Jaki zestaw polecacie jako centralny zamek do boba?
Drzwi nie muszą się same otwierać. Wystarczy, żeby się odblokowywały z pilota.
Czy TAKI zestaw się nada?

PostWysłany: Pon 16 Kwi, 07 21:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja polecam to
http://allegro.pl/item183085510_centralny_zamek_z_kierunkowskazami_na_pilota_2d_fv.html

!!! Projekt Fiat 126p 1.4 JUŻ RUSZYŁ !!!
Powrót do góry
Karol13 (Poznan)
Prezes oddziału
Member
Member

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 16 Kwi, 07 22:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

raczej polecałbym cos ze zmiennym kodem... nie wiem czy ktos sie bedzie bawic w skan kodu przy bąku, ale w koncu to nadal najchetniej kradziony pojazd... wiec jak juz robic taka inwestycje to zmienny kod... mam taki alarm u siebie i jestem zadowolony.. juz bryczke uratował wiec sie zwrocił Wink
www.maluch-poznan.com relacje z imprez motoryzacyjnych
Powrót do góry
micha$

Pochwał: 4

PostWysłany: Pon 16 Kwi, 07 22:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

karol mógłbyś napisać chociaż firmę twojego zamka? I cenę np...

Aha, i czy są jakieś problemy z montażem (coś wystaje, szyby się nie otwierają etc)?

EDIT:
Od tego samego sprzedawcy co w moim poprzednim linku:
Z metalowymi pilotami (przydaje się, jak są wytrzymałe)
Kolo pisze, że "Sterownik radiowy ma zmienny kod co zabezpiecza go przez skanowaniem lub nagraniem."
Prezes oddziału
Member
Member

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 16 Kwi, 07 22:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja mam osobno alarm i osobno centralny

o szyby nic nie wadzi z tym ze widze ze masz EL to nie wiem jak tam ale w FL nie ma problemu w sumie w EL tez nie powinno byc problemów

Firma centralki:

http://www.elektronika.bst.pl/pokaz_produkt.php?idprod=24

cena widze ze teraz jest 35zł (jak kupowałem z 3 lata temu był drozszy)

aha radze dobrze pojedynczo zabezpieczyc kable bo u minie sie przecierał na wyskosci drzwi a buda (od prawech i lewych drzwi).

Edit: juz lepszy ale ja jestem zwolenikiem osobno alarm i osobno centralny... ale podstawa zimieny kod... dowiedz sie jaki system zmienych kodów ma czy to nie troche naciagniece ze ma tylko 2 kody do wyboru... co najmiej 64 kody trzeba brac Wink
www.maluch-poznan.com relacje z imprez motoryzacyjnych
Powrót do góry
Mały (okolice piły)

PostWysłany: Sob 23 Maj, 09 19:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na pewno nie jeden z nas spotkał się z problemem ocierania drzwi o błotnik przy otwieraniu czy istnieje inny sposób oprócz podłożenia podkładki pod zawias, zaznaczam ze zawias nie ma luz.
Powrót do góry
MAD_DOGG (Łódź)

PostWysłany: Nie 24 Maj, 09 11:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Załóż nowy ogranicznik otwarcia bo rozumiem że ociera o przetłoczenie błotnika?

PostWysłany: Nie 24 Maj, 09 14:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tę przypadłość już wyeliminowałem kupiłem od razu nowy ogranicznik, tylko teraz rant drzwi przechodzi przy otwieraniu tak blisko rantu błotnika ze się boje ze będzie mi to obcierać po malowaniu, dodam że
błotnik nie był wymieniany ani próg ani nic z tyłu a szpary są wszędzie równe, i tu cała istota problemu.
Powrót do góry
MAD_DOGG (Łódź)

PostWysłany: Nie 24 Maj, 09 17:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to jedyna radą będzie chyba wysunięcie drzwi na zawiasach nieco na zewnątrz.

PostWysłany: Nie 24 Maj, 09 20:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No już jest dobrze zrobiłem z blaszki alu 2.5 mm podkładki w kształcie zawiasu, podłożyłem pod dolny i jest super, nic nie wystaje nie ociera i nie psuje efektu wizualnego.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński