| Autor |
Wiadomość |
keniak94122

|
Wysłany: Pon 21 Wrz, 09 20:46 Temat postu: Dodatkowe ładowanie |
|
|
Chodzi mi o zastosowanie 2 aku w autku do car audio i myslałem zeby cos pomajtrowac z altkiem zeby ten drugi aku tez był ładowany  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
pudlosky (Bieruń)

|
Wysłany: Pon 21 Wrz, 09 21:13 Temat postu: |
|
|
| a co chcesz zastosowac a CA? jakies suby 1 kW, lcd? po co az drugi aku?? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stasiu126p (Łódź)

Pochwał: 11
1989 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pon 21 Wrz, 09 22:56 Temat postu: |
|
|
moim zdaniem lepiej wrzucic do malca aku o wiekszej licznie Ah i styknie  _________________

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Grociu (EL ....K) Site Admin
Pochwał: 4
1995 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Pon 21 Wrz, 09 23:46 Temat postu: |
|
|
Przy porządnym sprzęcie Większe aku nic nie da, bo seryjny alternator ma za małą wydajność.
Kiedyś miałem zainstalowany drugi alternator od cc 900 oraz drugi aku. Nie maiłem problemu z odsłuchem muzyki nawet na postoju bo jak padł drugi aku do którego był podłączony tylko wzmak, to i tak można było bez problemu bobka odpalić.
Wyglądało to tak:
http://grociu.wrzuta.pl/obraz/powieksz/4HPYXBnZc0T _________________ Fiat 126 BIS 1.2 MPI Mały, zapuszczony i niepozorny  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mandolina (Opole)
 Pochwał: 16
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
keniak94122

|
Wysłany: Wto 22 Wrz, 09 18:08 Temat postu: |
|
|
| Znaczy mnie nie chodzi o jakies firmowe audio tylko cos porzadnego i taniego:P |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Grociu (EL ....K) Site Admin
Pochwał: 4
1995 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Wto 22 Wrz, 09 21:54 Temat postu: |
|
|
| Mandolina napisał: | Hehe
Trochę OT robię ale po co był ten łańcuch podpięty do masy  |
Kiedyś tam był drugi aku i łańcuch go trzymał, ale po przejażdżce stwierdziłem że jednak pójdzie do bagażnika
Wracając do tematu, jeśli chcesz zacząć bawić się porządnym CA ( jak chcesz coś dobrego to niestety troszkę kosztować musi), to zacznij od dobrego radia radia, porządnych przewodów i dobrze dobranych głośnikach do tego radia, potem dopiero wzmaki i skrzynie lub tuby jak kto woli i dopiero dodatkowe ładowanie  _________________ Fiat 126 BIS 1.2 MPI Mały, zapuszczony i niepozorny  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Drago157

|
Wysłany: Pon 10 Sty, 11 14:13 Temat postu: |
|
|
Grociu masz jakiś schemat podłączenia drugiego altka? wiem że musi się wzbudzać i musi iść przez diodę czy tam żarówkę(nie jestem pewien)...
P.S masz jeszcze jakieś inne foty? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|