Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Dodatkowe ładowanie

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika
Autor Wiadomość
keniak94122

PostWysłany: Pon 21 Wrz, 09 20:46    Temat postu: Dodatkowe ładowanie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chodzi mi o zastosowanie 2 aku w autku do car audio i myslałem zeby cos pomajtrowac z altkiem zeby ten drugi aku tez był ładowany Razz
Powrót do góry
pudlosky (Bieruń)

PostWysłany: Pon 21 Wrz, 09 21:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a co chcesz zastosowac a CA? jakies suby 1 kW, lcd? po co az drugi aku??
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 21 Wrz, 09 22:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moim zdaniem lepiej wrzucic do malca aku o wiekszej licznie Ah i styknie Wink

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 4

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 21 Wrz, 09 23:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przy porządnym sprzęcie Większe aku nic nie da, bo seryjny alternator ma za małą wydajność.
Kiedyś miałem zainstalowany drugi alternator od cc 900 oraz drugi aku. Nie maiłem problemu z odsłuchem muzyki nawet na postoju bo jak padł drugi aku do którego był podłączony tylko wzmak, to i tak można było bez problemu bobka odpalić.
Wyglądało to tak:
http://grociu.wrzuta.pl/obraz/powieksz/4HPYXBnZc0T

Pochwał: 16

PostWysłany: Wto 22 Wrz, 09 8:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hehe Laughing
Trochę OT robię ale po co był ten łańcuch podpięty do masy Question
http://www.terytorium126p.pl/forum/post34853.html#34853
Powrót do góry
keniak94122

PostWysłany: Wto 22 Wrz, 09 18:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Znaczy mnie nie chodzi o jakies firmowe audio tylko cos porzadnego i taniego:P
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 4

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 22 Wrz, 09 21:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mandolina napisał:
Hehe Laughing
Trochę OT robię ale po co był ten łańcuch podpięty do masy Question

Kiedyś tam był drugi aku i łańcuch go trzymał, ale po przejażdżce stwierdziłem że jednak pójdzie do bagażnika Very Happy

Wracając do tematu, jeśli chcesz zacząć bawić się porządnym CA ( jak chcesz coś dobrego to niestety troszkę kosztować musi), to zacznij od dobrego radia radia, porządnych przewodów i dobrze dobranych głośnikach do tego radia, potem dopiero wzmaki i skrzynie lub tuby jak kto woli i dopiero dodatkowe ładowanie Wink

PostWysłany: Pon 10 Sty, 11 14:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Grociu masz jakiś schemat podłączenia drugiego altka? wiem że musi się wzbudzać i musi iść przez diodę czy tam żarówkę(nie jestem pewien)...
P.S masz jeszcze jakieś inne foty?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński