Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Dodatek do benzyny.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Hydepark
Autor Wiadomość
Stopa (Obrowo k.Torunia)

PostWysłany: Czw 05 Sty, 12 15:59    Temat postu: Dodatek do benzyny. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Koledzy mam takie pytanie,mianowicie interesuje mnie co za specyfik nalezy dolac do benzynki w malcu zeby nie wypalało gniazd zaworowych?z góry dzieki za odp:-)
Powrót do góry
kultowe@op (EL/ETM)

Member
Member
Organizator Manu'12

1994 Fiat 126

PostWysłany: Czw 05 Sty, 12 16:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na stacjach benzynowych jest w takich malutkich buteleczkach. Kosztuje 4-5 złotych i wystarczy na jakieś 50 litrów, ale generalnie mało opłacalna sprawa. zanim ci sie gniazda wypalą to już bedziesz ze 3 razy silnik rozbierał a głowica kosztuje grosze. możesz założyć główkę od el i wcale nie bedziesz miał tego problemu Smile
Stopa (Obrowo k.Torunia)

PostWysłany: Czw 05 Sty, 12 16:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aaaaa znaczy sie mozna śmigac bez dolewania,a ja myslalem ze p 2000km szlak trafi glowice:-)dzieki za odpowiedź, pozdr z Rydzykowego miasta:-)
Powrót do góry
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Organizator Manu'12
Pochwał: 8

PostWysłany: Czw 05 Sty, 12 16:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kultowe@op no nie takie hip hop, Guti z tego co pamiętam ma 600 z tak wypalonymi gniazdami, że reggulacja zaworów jest niemożliwa z powodu braku zakresu na śrubce Very Happy

PostWysłany: Czw 05 Sty, 12 17:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja słyszałem że od chyba 91 czy 92 roku już nie trzeba lać, ale nie pamiętam dokładnie Confused

Organizator Manu'12
Pochwał: 8

PostWysłany: Czw 05 Sty, 12 17:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie patrzmy na rocznik.
Silniki od numeru 6621475 są juz przystosowane/ było wspominane w jakimś temacie

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 05 Sty, 12 18:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Albo oddajesz do jakiegoś zakładu żeby wstawili ci utwardzone gniazda zaworowe albo zmiana głowicy na nowszą z już utwardzonymi gniazdami, na dłuższą metę bardziej opłaca się nabyć głowicę z utwardzonymi gniazdami.

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
kultowe@op (EL/ETM)

Member
Member
Organizator Manu'12

1994 Fiat 126

PostWysłany: Czw 05 Sty, 12 23:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dokładnie o to mi chodziło że bardziej opłaci sie wymienić główkę niż pitolić sie z tymi buteleczkami. mieszanie paliwa zostawmy 2 suwom Smile
poldon82 (Gliwice)

PostWysłany: Pią 06 Sty, 12 9:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kultowe@op napisał:
Dokładnie o to mi chodziło że bardziej opłaci sie wymienić główkę niż pitolić sie z tymi buteleczkami. mieszanie paliwa zostawmy 2 suwom Smile

Zapisz ten film na dysku

Very Happy

PostWysłany: Pią 06 Sty, 12 12:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oki,pojezdze jeszcze tak a przy okazji remonciku od razu wymienie głowice, z racji tego ze malec jezdzi tylko w niedziele i na zloty mysle ze jeszcze troche posmiga na tej glowicy Very Happy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Hydepark Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński