Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
demontaż zwykłych szyb i montaż uchylanych

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
piteer (Jarosław)

Pochwał: 2

PostWysłany: Pon 02 Mar, 09 23:15    Temat postu: demontaż zwykłych szyb i montaż uchylanych Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mój nowy malec - uboga wersja, bez uchylanych tylnych szybek, chciałbym przełożyć z poprzedniego - jak to zrobić żeby nic nie uj_bać? na co uważać? o czym pamiętać? zrobi to sam?

Pamiętaj wstając z wyra, najpierw prawa gira!
Powrót do góry
bartonq (Katowice)

Pochwał: 4
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Pon 02 Mar, 09 23:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a konkretnie to w czym widzisz problem?
Powrót do góry
piteer (Jarosław)

PostWysłany: Pon 02 Mar, 09 23:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

konkretnie to jeszcze takiego czegoś nie robiłem, wiem że taka możliwość jest

Posprzątane, kolejne docinki i OT będzie karany ostrzerzeniami!!!//PimpQ

Powrót do góry
Jaromirek6446 (Warszawa/okolice)

PostWysłany: Wto 03 Mar, 09 8:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Podważasz uszczelkę czymś płaskim od wewnątrz (w paru miejscach) i szybę odpychasz od siebie tylko pamiętaj aby ją ktoś od tego zewnątrz łapał ... Very Happy

Czerwony FL 85r.
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Wto 03 Mar, 09 8:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Samemu też można sobie poradzić. Otwierasz drzwi i ... wyciągasz łapę na zewnątrz Smile

Pochwał: 3

PostWysłany: Wto 03 Mar, 09 11:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale jak nie masz oryginalnie uchylnych to musisz dokupic takie czerwone kostki co umocują ten trujkat gdzie jest cała ta raczka do otwierania/uchylania ciezkie do zdobycia ale ja zdobyłem Smile
Powrót do góry
Kizar (Nysa)

Member
Member
Pochwał: 6

PostWysłany: Wto 03 Mar, 09 12:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pytanie tylko czy w starszym modelu sa wybiercone pod uszczelka dwa otwory by te uchylane szyby wsunac.. obawiam sie ze tego tam nie ma
Powrót do góry
kulik (Rybnik)

Pochwał: 3

PostWysłany: Wto 03 Mar, 09 14:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja w roczniku 1990 miałem to powinny byc
Powrót do góry
BeXa (Mysłowice(Śląsk))

Pochwał: 4

PostWysłany: Wto 03 Mar, 09 14:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale to tego są takie plasiki które wchodzą dodatkowo na jezyczki( zawiasy) z uchylanej szyby . Najpierw zobacz czy w swoim maluchu masz takie otwory na słupku środkowykm i czy odwewnątrz masz dziury na przkręcenie mocowania do tylnego słupka (od środka:)

PostWysłany: Wto 03 Mar, 09 20:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przekładam z eleganta 96 do eleganta 99

Powrót do góry
krzysztofer00 (Łódź)

Member
Member
Pochwał: 13

PostWysłany: Wto 03 Mar, 09 20:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak odchylisz uszczelkę to będzie widać
Powrót do góry
Patrick (Ciosaniec)

PostWysłany: Pią 08 Maj, 09 22:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanie odnośnie uchylnych tylnych szyb czy do nich jest specjalna uszczelka?
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pią 08 Maj, 09 22:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak. Różni się ona od zwykłej. Smile
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński