Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Demon126p black&white edition
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
Demon126p (Loża Szyderców)

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 13
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Wto 21 Lis, 06 20:31    Temat postu: Demon126p black&white edition Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W koncu opisze tutaj swojego trupa,który zastapił takiego trupa:
Blue dżins niestety musiał odejsc do krainy żyletek i wiecznych autostrad.Lecz zaraz został zakupiony mały biały fiat rocznik 1990 jeżdżony przez jakąś panią.I nie do konca idealny...

No i zabrałem sie za niego i do jakiegoś czasu wyglądał tak:

Ale na zime go pozmieniałem i czeka jeszcze na pare rzeczy:

Ostatnio zmieniony przez Demon126p dnia Pią 01 Sie, 08 22:49, w całości zmieniany 8 razy
Powrót do góry
nermack (żywiec)
Prezes oddziału
Member
Member

PostWysłany: Wto 21 Lis, 06 20:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mi sie podoba i to bardzo. kiedys nawet na tapece miałem tego malucha Smile Smile

Mam nadzieje ze w przyszlym roku bede mógl go zobaczyc na zywca Smile

Honda Civic 1,6 16V SOHC VTEC
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member
Pochwał: 33

PostWysłany: Wto 21 Lis, 06 23:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na tych pierwszych zdjęciach to identyczny jak mój Very Happy
Powrót do góry
skamils (Żywiec)

PostWysłany: Wto 21 Lis, 06 23:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Demon piekna furka ciekawy pomysł z tymi licznikami widze ze coraz bardziej przechodzisz z FL na chromowoza Smile Smile

A z jakiego pojazdu masz ten licznik i obrotek???

PS.Cos zle wyskalowany Smile Smile Smile
Powrót do góry
WitchDog (Łódź)

Member
Member

1985 Fiat 126p E

PostWysłany: Wto 21 Lis, 06 23:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bardzo fajne autko szczegolnie w wersji chromowanej. Sa fiaciki do których chrom nie pasuje a sa i takie do ktorych jak ulał. Ten wlasnie takim jest Smile

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Sro 22 Lis, 06 13:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Licznik i obrotek jest z Łady.Dlaczego zle wyskalowany??To że jest do 180 to nie znaczy że jest zle wyskalowany.A z obrotkiem jest taki problem że ma przystosowana sprężyne do czterech garów i strasznie skacze przy gazowaniu,ale przystałych obrotach jest gitarka.
Chromy wrócą na wiosne jak je wypucuje i bede sie starał wrzucic jeszcze pare rzeczy ociekających chromem Wink

Pochwał: 1

PostWysłany: Sro 22 Lis, 06 15:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

najfajniejsze to sa feeelee Mr. Yellow Razz

maluszek ogolem bardzo fajny.
super pokrywa zaworkow Wink

btw - na jakich oponkach jezdzisz z tymi felami?
Powrót do góry
Qulek (Retrostyle)

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 4
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Sro 22 Lis, 06 16:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bardzo fajny śniezny maluch Smile

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Sro 22 Lis, 06 16:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Felgi są 5,5" a oponki cały komplecik 165/65
Musze niestey z przodu zmienic na niższy profil bo zabardzo trze Laughing

PostWysłany: Sro 22 Lis, 06 17:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Skąd dorwałeś taką pokrywę komory zaworów?? BO jest zajebista Smile W ogóle cały silniczek jest piękny, tylko przydało by się jeszcze odpicować komorę silnika Very Happy

Powrót do góry

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Sro 22 Lis, 06 18:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Travis87 sie gra sie ma Wink
Szukaj a znajdziesz....
In progress niu lusterka....
Member
Member

PostWysłany: Sro 22 Lis, 06 18:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nowe lusterka?? Smile Smile

Chromowane czy z Manty??

Honda Civic 1,6 16V SOHC VTEC
Powrót do góry
GeSt (Wrocław)

PostWysłany: Czw 23 Lis, 06 13:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hehehe widzilem to autko jest w lepszym stanie nic poprzednik Wink Wink . Silniczek jest bardzo ladny i tez tak sie sprawuje. Ale zeby nie bylo tak super to sie troche grzeje Twisted Evil Laughing ale to da sie zrobic Very HappyVery Happy Pozdro Demoniasty oby tak dalej Razz Razz

PS - zdejmij ten nakladke pod zderzak przedni Very Happy Laughing Razz
Powrót do góry

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Czw 23 Lis, 06 16:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gest a ty ściągnij lotke Razz Wink
Nermack lustereczka z manty.Na dniach postaram sie o foty.
In progress ogrzewanie,tarcze,gazior (regeneracja)

PostWysłany: Pią 24 Lis, 06 8:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zegary od Dar00 , dekiel na zworki od Mad-doga a i te neklejki race tech od niego Smile
Powrót do góry
travis87 (Zabrze)

PostWysłany: Pią 24 Lis, 06 8:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tylko nie mów mi że kupiłeś tą pokrywe na szrocie Very Happy Chyba już prędzej na allegro Wink

Powrót do góry
Qulek (Retrostyle)

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Pią 24 Lis, 06 9:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

travis87 masz odpowiedź post wyzej

Mariusz126p napisał:
, dekiel na zworki od Mad-doga a i te neklejki race tech od niego Smile

Laughing

PostWysłany: Pią 24 Lis, 06 10:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a po co ci ten kawal drewna w srodku? Laughing
Powrót do góry
Qulek (Retrostyle)

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Pią 24 Lis, 06 10:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pewnie na innych kierowców Smile

Demon126p a powiedz mi co w silniku siedzi ??

PostWysłany: Pią 24 Lis, 06 11:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pewnie 24 konie ?? Razz
Powrót do góry
Dar00 (Głosków)

PostWysłany: Pią 24 Lis, 06 13:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no widzę, że zegary ode mnie założone:) teraz jeszcze brakuje 4ro cylindrowca aby obrotek chodził jak należy Very Happy
Powrót do góry
rOgaL (Wroclaw)

Pochwał: 2

PostWysłany: Pią 24 Lis, 06 14:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosz to seria Smile 100% seryjny motor Smile a te wszystkie patenty to tak dla picu by ci co wiedza o co chodzi mysleli ze tam potwor jaki Smile nie no taczka fajna i robi sie jescze lepsza zegarki w pipunie feleczki mi sie podobaja badzo Smile wersja zimowa z plugiem snieznym tez niczego sobie Smile

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Pią 24 Lis, 06 18:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hehehehe,mój motor to seria na:
-555
-4mm + Cu
-wał korbowy z CC700
-lekkie troszke korby,klawiaturka
-koło zamachowe ok. 4.1kg
-sprzęgło z CC700
-alu wiatrak
-gazior 125/180,szczelinóweczka,zmieniony dyfuzor
I pare innych patentów.

Osiągi jak narazie to:
-13 bar na gar Twisted Evil
-12.95s do 80km/h
-22.75s do 100km/h

Cienkie czasy ale to zostanie podłubane.A i jeszcze Vmax puki co 120km/h Very Happy

pterock z racji na moje gabaryty jezdzi ze mną taki argumencik.Ulice miast są jak dzungla.Przeżywa silniejszy Laughing Wink

PostWysłany: Pią 24 Lis, 06 19:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a czemu wał od CC700? on był trochę inny niż w bisie.. ten sam skok, z zewnątrz identyczny poza pewnym detalem dzięki któremu nie podchodził bez przeóbki do maluchowskiego silnika?
Mylę się? bo teraz sam już nie wiem..
nie mogę się doczekać kiedy w końcu ja złożę do kupy tą swoją serię Very Happy
Powrót do góry

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Pią 24 Lis, 06 19:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czemu wał z CC??
Trafiłem na tanią używke i tyle,a nie chciało mi sie szukac z bisa.
Przeróbka wyniosła mnie coś około 40zł.30zł stoczenie czopu głównego pod wymiar do panewki maluchowskiej i jakieś 10zł na wiertło nr 13 którym przewierca sie zaślepke.Mogło byc inne bo zakres jest od 12-14 ale trafiłem na 13 Very Happy
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 1 z 9

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński