| Autor |
Wiadomość |
Bilcok (Chrzanów-Małopolskie)

|
Wysłany: Nie 04 Sty, 09 20:01 Temat postu: Czym się różni zwykłe renault 19 od 19 Chamade?? Pilnie!! |
|
|
Tak jak w temacie potrzebuje poznać różnicę szczególnie na odcinku do zderzak przedni do zawiasów w drzwiach
Mam okazję tanio kupić taką renówkę (lekko stuknięta z przodu [słupek]) tylko nie ma ich zawile a chcę wiedzieć czy części są takie same jak w zwykłej
Uszkodzone zostały:
Chłodnica,zderzak pas przedni,belka,filtr oleju itp. jest uderzona centralnie w środek
Tu jest zdjęcie :!
 _________________ Jak nie zgodnie z prawem to lewą stroną jadę! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
kapsel
 Pochwał: 5 Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Nie 04 Sty, 09 20:16 Temat postu: |
|
|
wiem, ale nie powiem _________________ [img]http://img138.imageshack.us/img138/7055/126bb.gif[img] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
pyrcio_90 (Racibórz)
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Nie 04 Sty, 09 21:04 Temat postu: |
|
|
chamade to sedan  _________________ mogą się śmiać,mogą drwić, ale ja wiem jedno - 126p i tak będzie żyć! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kulik (Rybnik)
 Pochwał: 3
|
Wysłany: Nie 04 Sty, 09 21:09 Temat postu: |
|
|
pyrcio_90 ma racje chamade to sedan a 19 to hatchabck ale dziubki maja takie same  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie 04 Sty, 09 23:04 Temat postu: |
|
|
Za 350zł się opłaca?
Ja będę robił to wszystko sam (klepanie,wymiana,malowanie)
Aha to jednak nie był słupek Koleś miał czołowe z astrą przy 90 km\h
Stan reno jak na zdjęciach tylko boje się żeby podłużnice itp nie były straszliwie pokrzywione Albo silnik jakimś dziwnym sposobem cofnięty
Proszę was o zdanie ponieważ to jest takie małe wyzwanie żeby z tym zrobić pojeździć i sprzedać  _________________ Jak nie zgodnie z prawem to lewą stroną jadę! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Pochwał: 6
1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Nie 04 Sty, 09 23:11 Temat postu: |
|
|
Poważnie chcesz się w to bawić?
| Bilcok napisał: | | Stan reno jak na zdjęciach tylko boje się żeby podłużnice itp nie były straszliwie pokrzywione Confused |
Daj więcej zdjęć, zwłaszcza jak to wszystko wygląda od spodu to wtedy będzie można coś więcej na ten temat powiedzieć. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ozzy (Wpisz w Profilu skąd jeste!)
 Pochwał: 7
|
Wysłany: Nie 04 Sty, 09 23:33 Temat postu: |
|
|
| Bilcok napisał: | | Koleś miał czołowe z astrą przy 90 km\h |
jeżeli koleś jechał 90 a astra z przeciwka też miała jakąś prędkość i trafiły się czołowe to nie powinno z niego zostać za dużo. ktoś Cię wkręcił, wyraźnie widać że ta renówka uderzyła w coś o przekroju kołowym o niewielkiej średnicy... _________________ 1998 EL
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piteer (Jarosław)
 Pochwał: 2
|
Wysłany: Pon 05 Sty, 09 0:23 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | Koleś miał czołowe z astrą przy 90 km\h |
ale chyba innym autem bo tym ze zdjęcia to na pewno nie
mi to bardziej wygląda na najechanie komuś na zad, komuś kto miał hak na wyposażeniu _________________ 126 el '96 czerwony
126 elx '99 zielony
Pamiętaj wstając z wyra, najpierw prawa gira!
Ostatnio zmieniony przez piteer dnia Pon 05 Sty, 09 0:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon 05 Sty, 09 0:24 Temat postu: |
|
|
Hmm...
Koleś jest trochę nie tego Jąka sie jak h.. i w ogóle jakiś przestraszony kupił to auto od dziadka pojeździł 2 tygodnie i rozbił,stało 2 miesiące na polu...
Chciał 500zł ale dziś wyjeżdża do Anglii i musi sprzedać
Ewentualnie kilka części można sprzedać a samochód na złom żeby jeszcze z 300zł przy robić na tym
Nie wiecie (mniej więcej) ile to będzie ważyć??
Tylko taką fote jeszcze mam  _________________ Jak nie zgodnie z prawem to lewą stroną jadę!
Ostatnio zmieniony przez Bilcok dnia Pon 05 Sty, 09 16:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madd (Wrocław)
 Pochwał: 11 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pon 05 Sty, 09 1:14 Temat postu: |
|
|
| Bilcok napisał: | | Jonka sie jak h |
...TEGO JUŻ ZA WIELE...
CO ON KUR|/\|A ROBI ?!?!?!?!  _________________ [img]http://img40.imageshack.us/img40/1020/osp.gif[/img] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bobi (54°16)

Pochwał: 1
1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Pon 05 Sty, 09 1:30 Temat postu: |
|
|
Wygląda jakby po pijaku ktoś przypier***ił w znak, albo coś znakopodobnego, mniejszego średnicą od drzewa z pewnością. Czy przypadkiem tej wady wymowy nie nazywa się "JĄKANIEM"?, bo "Jonka" to taka bydgoska firma zaopatrująca w materiały wodociągowe, gazowe itp. _________________ Mistrzów prostej pozdrawia pierwszy zakręt.
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/49118
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Grociu (EL ....K) Site Admin
Pochwał: 4
1995 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Pon 05 Sty, 09 8:48 Temat postu: |
|
|
Popraw nazwę tematu bo też razi w oczy... _________________ Fiat 126 BIS 1.2 MPI Mały, zapuszczony i niepozorny  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aron (Skierniewice)

|
Wysłany: Pon 05 Sty, 09 19:02 Temat postu: |
|
|
Bilcok olej tego żabojada i zabierz się za remont Maldona  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Skalak_fsm (Brwinów [Mazowsze])

|
Wysłany: Pon 05 Sty, 09 19:26 Temat postu: |
|
|
| Jak ruszyło podłużnice to już kasacja dla niego, chyba że chcesz ryzykować swoim bezpieczeństwem |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kulik (Rybnik)
|
Wysłany: Pon 05 Sty, 09 19:46 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | Jak ruszyło podłużnice to już kasacja dla niego, chyba że chcesz ryzykować swoim bezpieczeństwem |
a tam zaraz kasacja nie jest to co oryginał ale wcale nie tak niebezpieczne |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
sigo (Katowice)
 Pochwał: 6 Ostrzeżeń: 5
|
Wysłany: Pon 05 Sty, 09 20:18 Temat postu: |
|
|
u mnie na lajcie wyrwiesz taka w dobrym stanie za okolo 1500zl a nawet mniej, i nawet powered by LPG
bo to francuska kupa a kupy sie nie dotyka zwylke |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto 06 Sty, 09 0:23 Temat postu: |
|
|
Spoko nie kupuje tego bo kupiłem golfa II za flaszkę smirnoffa
Ale z swojej strony jak bym to kupił to 4 nowe zimówki bym sprzedał za min. 200zł hak za 100zł spojler za 100zł sam automat do szyb 50zł za szt.i szyberdach za 80 Resztę na zło czyli wydałbym 300zł a zyskał około 600zł te elementy i około 400zł za złom
Ale jest gitara jak coś to koleś raca za 3 miesiące i można coś jeszcze pomyśleć _________________ Jak nie zgodnie z prawem to lewą stroną jadę! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Domage (Sosnowiec)

|
Wysłany: Sro 07 Sty, 09 15:39 Temat postu: |
|
|
| za 3 miesiace to "auto" ulegnie biodegradacji |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
sr99 (Środa Wlkp)
|
Wysłany: Sro 16 Gru, 09 12:52 Temat postu: |
|
|
Jako że już temat o renault 19 jako taki jest to sobie pozwole sie zapytac czy miał ktoś stycznośc z dieslem w tym modelu 1.9 auto z 1995 czyli już po liftowe Znalazłem całkiem zadbaną sztuke i sam nie wiem czy sie w to pchac, zwłaszcza że auto kupuje dla kogoś i żeby po tam nie było że specjalnie taki model wybrałem cena wyjściowa 3200 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stasiu126p (Łódź)

Pochwał: 11
1989 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Sro 16 Gru, 09 22:31 Temat postu: |
|
|
Panowie ze jak podłuznice ruszone to juz ma auto isc na kasacje ??
to wy jeszcze nie widzieliscie jakie sie cuda dzieją u mojego majsterka w Garage
np.
Audi 80 B4 2.0 90km uderzyła w znak drzewo albo cos podobnego cała podłuznica od strony kierowcy zmasakrowana podłoga pod pedałami pogięta dach lekko sie podniósł przy drzwiach oraz co ciekawe koło od strony uderzonej było wbite w próg i co i auto wygladało jak kazde inne po zrobieniu i jeździ do dzis w lipnie na taryfie
Podłuznice wstawilismy od innej audicy belke chłodnice maske błotniki wsio co było nie teges wymienione wiadomo ma sie swoja sposoby na wyciaganie autek
Bilcok a Ty masz jeszcze maluszka ?? dawno Cie kurde na forum nie było
sory za OT  _________________

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Czw 17 Gru, 09 1:14 Temat postu: |
|
|
Owszem, można zrobić tak, żeby auto znowu jeździło. Przecież nie takie rzeczy się robi w warsztatach - naprawia się auta po dachowaniu, albo takie którym cały przód wprasował się w kabinę... Wszystko da się zrobić. Kwestia tego, żeby ktoś poskładał to tak, żeby nie zostawiało czterech śladów tylko dwa, a druga sprawa, że przy następnym wypadku samochód może nie być już tak wytrzymały...
A tak poza tym Stasiu to jak byś przyuważył, to ten temat sprzed prawie roku jest... Jedyna nowość w nim to zapytanie o diesla z 19stki... _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kropek
 Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Czw 17 Gru, 09 15:48 Temat postu: |
|
|
podłużnica? pikuś... Siostra kupiła za śmieszne pieniądze CC które miało rozjechaną podłużnice przez stara dostał nawet próg i dach... nawet deska rozdzielcza była ZŁAMANA ojciec posiedział w garage auto powisiało na ramie dostało nową podłużnice a co się potem okazało był ciekaw co dalej puścił kiere i jechał IDEALNIE PROSTO więc to wystarczy mieć cierpliwość i złote ręce a auto będzie elegancko latać tak samo teraz kupili sobie mercedesa starzy i dostał po podłużnicy która się wywinęła o 90 stopni dostał słupek między dżwiami szyna pod silnikiem itd... teraz auto stoi jak funkiel nówka... kwestia polakierowania złożenia i jazdy sory za ot ale tu jest 100% sprostowania dla podłużnic  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stasiu126p (Łódź)

Pochwał: 11
1989 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Czw 17 Gru, 09 22:49 Temat postu: |
|