Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Czym się różni zwykłe renault 19 od 19 Chamade?? Pilnie!!

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Hydepark
Autor Wiadomość
Bilcok (Chrzanów-Małopolskie)

PostWysłany: Nie 04 Sty, 09 20:01    Temat postu: Czym się różni zwykłe renault 19 od 19 Chamade?? Pilnie!! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak jak w temacie potrzebuje poznać różnicę szczególnie na odcinku do zderzak przedni do zawiasów w drzwiach Wink Mr. Green
Mam okazję tanio kupić taką renówkę (lekko stuknięta z przodu [słupek]) tylko nie ma ich zawile a chcę wiedzieć czy części są takie same jak w zwykłej Wink
Uszkodzone zostały:
Chłodnica,zderzak pas przedni,belka,filtr oleju itp. jest uderzona centralnie w środek

Tu jest zdjęcie :!

Pochwał: 5
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Nie 04 Sty, 09 20:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiem, ale nie powiem

Pochwał: 1

PostWysłany: Nie 04 Sty, 09 21:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

chamade to sedan Very Happy

Pochwał: 3

PostWysłany: Nie 04 Sty, 09 21:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pyrcio_90 ma racje chamade to sedan a 19 to hatchabck ale dziubki maja takie same Smile
Powrót do góry

PostWysłany: Nie 04 Sty, 09 23:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Za 350zł się opłaca?
Ja będę robił to wszystko sam (klepanie,wymiana,malowanie)
Aha to jednak nie był słupek Rolling Eyes Koleś miał czołowe z astrą przy 90 km\h
Stan reno jak na zdjęciach tylko boje się żeby podłużnice itp nie były straszliwie pokrzywione Confused Albo silnik jakimś dziwnym sposobem cofnięty Shocked
Proszę was o zdanie ponieważ to jest takie małe wyzwanie żeby z tym zrobić pojeździć i sprzedać Mr. Green

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 04 Sty, 09 23:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Poważnie chcesz się w to bawić?

Bilcok napisał:
Stan reno jak na zdjęciach tylko boje się żeby podłużnice itp nie były straszliwie pokrzywione Confused

Daj więcej zdjęć, zwłaszcza jak to wszystko wygląda od spodu to wtedy będzie można coś więcej na ten temat powiedzieć.

Pochwał: 7

PostWysłany: Nie 04 Sty, 09 23:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bilcok napisał:
Koleś miał czołowe z astrą przy 90 km\h

Shocked Shocked jeżeli koleś jechał 90 a astra z przeciwka też miała jakąś prędkość i trafiły się czołowe to nie powinno z niego zostać za dużo. ktoś Cię wkręcił, wyraźnie widać że ta renówka uderzyła w coś o przekroju kołowym o niewielkiej średnicy...

Powrót do góry
piteer (Jarosław)

Pochwał: 2

PostWysłany: Pon 05 Sty, 09 0:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Koleś miał czołowe z astrą przy 90 km\h

ale chyba innym autem bo tym ze zdjęcia to na pewno nie

mi to bardziej wygląda na najechanie komuś na zad, komuś kto miał hak na wyposażeniu

Pamiętaj wstając z wyra, najpierw prawa gira!

Ostatnio zmieniony przez piteer dnia Pon 05 Sty, 09 0:24, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

PostWysłany: Pon 05 Sty, 09 0:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hmm...
Koleś jest trochę nie tego Rolling Eyes Wink Jąka sie jak h.. i w ogóle jakiś przestraszony kupił to auto od dziadka pojeździł 2 tygodnie i rozbił,stało 2 miesiące na polu...
Chciał 500zł ale dziś wyjeżdża do Anglii i musi sprzedać Rolling Eyes
Ewentualnie kilka części można sprzedać a samochód na złom żeby jeszcze z 300zł przy robić na tym Very Happy
Nie wiecie (mniej więcej) ile to będzie ważyć?? Question XD

Tylko taką fote jeszcze mam Ekhm...

Ostatnio zmieniony przez Bilcok dnia Pon 05 Sty, 09 16:13, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Madd (Wrocław)

Pochwał: 11
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pon 05 Sty, 09 1:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bilcok napisał:
Jonka sie jak h

...TEGO JUŻ ZA WIELE...

CO ON KUR|/\|A ROBI ?!?!?!?! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Member
Member

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pon 05 Sty, 09 1:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wygląda jakby po pijaku ktoś przypier***ił w znak, albo coś znakopodobnego, mniejszego średnicą od drzewa z pewnością. Czy przypadkiem tej wady wymowy nie nazywa się "JĄKANIEM"?, bo "Jonka" to taka bydgoska firma zaopatrująca w materiały wodociągowe, gazowe itp.

Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 4

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 05 Sty, 09 8:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Popraw nazwę tematu bo też razi w oczy...

Future Member
Future Member

PostWysłany: Pon 05 Sty, 09 19:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bilcok olej tego żabojada i zabierz się za remont Maldona Smile

PostWysłany: Pon 05 Sty, 09 19:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak ruszyło podłużnice to już kasacja dla niego, chyba że chcesz ryzykować swoim bezpieczeństwem
Powrót do góry
kulik (Rybnik)

PostWysłany: Pon 05 Sty, 09 19:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Jak ruszyło podłużnice to już kasacja dla niego, chyba że chcesz ryzykować swoim bezpieczeństwem

a tam zaraz kasacja nie jest to co oryginał ale wcale nie tak niebezpieczne
Powrót do góry
sigo (Katowice)

Ostrzeżeń: 5

PostWysłany: Pon 05 Sty, 09 20:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

u mnie na lajcie wyrwiesz taka w dobrym stanie za okolo 1500zl a nawet mniej, i nawet powered by LPG

bo to francuska kupa a kupy sie nie dotyka zwylke
Powrót do góry

PostWysłany: Wto 06 Sty, 09 0:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Spoko nie kupuje tego bo kupiłem golfa II za flaszkę smirnoffa Mr. Green
Ale z swojej strony jak bym to kupił to 4 nowe zimówki bym sprzedał za min. 200zł hak za 100zł spojler za 100zł sam automat do szyb 50zł za szt.i szyberdach za 80 Wink Resztę na zło czyli wydałbym 300zł a zyskał około 600zł te elementy i około 400zł za złom Very Happy
Ale jest gitara jak coś to koleś raca za 3 miesiące i można coś jeszcze pomyśleć

PostWysłany: Sro 07 Sty, 09 15:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

za 3 miesiace to "auto" ulegnie biodegradacji
Powrót do góry
sr99 (Środa Wlkp)

PostWysłany: Sro 16 Gru, 09 12:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jako że już temat o renault 19 jako taki jest to sobie pozwole sie zapytac czy miał ktoś stycznośc z dieslem w tym modelu 1.9 auto z 1995 czyli już po liftowe Question Znalazłem całkiem zadbaną sztuke i sam nie wiem czy sie w to pchac, zwłaszcza że auto kupuje dla kogoś i żeby po tam nie było że specjalnie taki model wybrałem Laughing cena wyjściowa 3200
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 16 Gru, 09 22:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Panowie ze jak podłuznice ruszone to juz ma auto isc na kasacje ?? Rolling Eyes
to wy jeszcze nie widzieliscie jakie sie cuda dzieją u mojego majsterka w Garage Mr. Green
np.
Audi 80 B4 2.0 90km uderzyła w znak drzewo albo cos podobnego cała podłuznica od strony kierowcy zmasakrowana podłoga pod pedałami pogięta dach lekko sie podniósł przy drzwiach oraz co ciekawe koło od strony uderzonej było wbite w próg Ekhm... i co i auto wygladało jak kazde inne po zrobieniu i jeździ do dzis w lipnie na taryfie Smile
Podłuznice wstawilismy od innej audicy belke chłodnice maske błotniki wsio co było nie teges wymienione wiadomo ma sie swoja sposoby na wyciaganie autek Mr. Green
Bilcok a Ty masz jeszcze maluszka ?? dawno Cie kurde na forum nie było Razz
sory za OT Wink

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 17 Gru, 09 1:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Owszem, można zrobić tak, żeby auto znowu jeździło. Przecież nie takie rzeczy się robi w warsztatach - naprawia się auta po dachowaniu, albo takie którym cały przód wprasował się w kabinę... Wszystko da się zrobić. Kwestia tego, żeby ktoś poskładał to tak, żeby nie zostawiało czterech śladów tylko dwa, a druga sprawa, że przy następnym wypadku samochód może nie być już tak wytrzymały...

A tak poza tym Stasiu to jak byś przyuważył, to ten temat sprzed prawie roku jest... Jedyna nowość w nim to zapytanie o diesla z 19stki...

Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Czw 17 Gru, 09 15:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

podłużnica? pikuś... Siostra kupiła za śmieszne pieniądze CC które miało rozjechaną podłużnice przez stara dostał nawet próg i dach... nawet deska rozdzielcza była ZŁAMANA ojciec posiedział w garage auto powisiało na ramie dostało nową podłużnice a co się potem okazało był ciekaw co dalej puścił kiere i jechał IDEALNIE PROSTO więc to wystarczy mieć cierpliwość i złote ręce a auto będzie elegancko latać Mr. Green tak samo teraz kupili sobie mercedesa starzy i dostał po podłużnicy która się wywinęła o 90 stopni dostał słupek między dżwiami szyna pod silnikiem itd... teraz auto stoi jak funkiel nówka... kwestia polakierowania złożenia i jazdy sory za ot ale tu jest 100% sprostowania dla podłużnic Wink
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 17 Gru, 09 22:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kaszlak_maniak Embarassed nawet nie zauwazyłem wiesz Rolling Eyes
sory za OT

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
bad boy gang

PostWysłany: Pią 18 Gru, 09 23:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sr99.
raczej diesle w renaultach sa dobre
ojciec ma takowy i smiga w najwieksze mrozy bez problemu
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Hydepark Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński