Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Czerwony EL by Magic
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
Magic (Zelów/Bełchatów)

Pochwał: 1

PostWysłany: Pią 25 Lis, 11 21:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sory Galerianek Very Happy nie wiedziałem w co już malować więc kolor padł na pomarańcz Very Happy
Powrót do góry
Galerianek

Member
Member
Organizator Manu'12
Ostrzeżeń: 2

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pią 25 Lis, 11 21:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie no ale ja się nie gniewam XD hehe XD u mnie było to samo zastanawiałem się nad takim kolorem którego nikt nie ma tzn nie widziałem bynajmniej XD ale spoko posiedze pomyślę i wymyśle jakiś inny XD
Powrót do góry
Magic (Zelów/Bełchatów)

PostWysłany: Pią 25 Lis, 11 21:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No spoko spoko;D Sam również nie widziałem pomarańczowego kolory w malcu. Często czerwone są więc to już oklepane jest. Jedynie ta pomarańcz będzie z dodatkiem perły w bezbarwnym aby się mieniło na zielony Wink Podobnie jak mam pomalowany motor Wink
Powrót do góry
Galerianek

Member
Member
Organizator Manu'12

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pią 25 Lis, 11 21:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Teraz będę musiał się wybrać do sklepu z farbami i coś dobrać XD
Powrót do góry
Magic (Zelów/Bełchatów)

PostWysłany: Pią 25 Lis, 11 21:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja akurat mam kilka farb samochodowych więc miałem wybór:D
Powrót do góry
Galerianek

Member
Member
Organizator Manu'12

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pią 25 Lis, 11 21:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale koniecznie coś w metalicu XD zresztą się pomyśli musze oblukać jeszcze raz fotki z Torunia i z innych zlotów żeby sie nie powtórzyć XD
Powrót do góry
Magic (Zelów/Bełchatów)

PostWysłany: Sob 03 Gru, 11 22:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Myśl myśl nad jakimś "oryginalnym" lakierem Ale dobra koniec OT bo zaraz polecą pewnie ostrzeżenia Very Happy

Edit a więc z silnikiem coś się zaczęło dziać. Wał od bisa, nowe panewki, nowe pierścienie, nowy rozrząd, nowe uszczelniacze jak i nowe wszystkie uszczelki. Koło zamachowe oddałem do toczenia. Jutro pojadę dokładniej wytłumaczyć co i jak z tym kołem ma zrobić bo oddawał je tata który mu za bardzo nie powiedział co i jak..( ważne że tanio bo 30 zł za zrobienie koła weźmie Very Happy ) Ogólnie zostało jeszcze raz pomalować blachy bo jest lipa.. No i przełożyć głowicę. No i jakieś poglądowe foto.

Powrót do góry
v max96 (cieszyn)

Pochwał: 3

PostWysłany: Sob 03 Gru, 11 23:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no kolor dość oryginalny Very Happy
Powrót do góry
Magic (Zelów/Bełchatów)

PostWysłany: Pon 12 Gru, 11 22:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

O a teraz coś z niedzieli dodam bo była okazja porobić zdjęcia Wink Z użytkownikiem wojtek6996

Było by więcej gdyby "kopalniaki" nas nie zgarnęli i kazali jechać stamtąd bo nie wolno na kopalni robić zdjęć...
Powrót do góry
ikarus280 (Łódź)

Pochwał: 5

PostWysłany: Wto 10 Sty, 12 16:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak tam prace idą?foty jakieś nowe są?
Powrót do góry
ArKo

PostWysłany: Wto 10 Sty, 12 18:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no jak widzę silniczek będzie się ładnie prezentował Smile i jak tu kolega napisał jak idą pracę nad nim ? Smile
Powrót do góry
Magic (Zelów/Bełchatów)

PostWysłany: Czw 23 Lut, 12 23:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A gdzie tam Very Happy silnik stoi na stole bez głowicy i oblachowania które będzie innego koloru ponieważ pomarańcz nie chce się trzymać i cały czas się marszczy.. Na chwilę obecną mam stary silniku na czarnym nanoplexie czyli teraz kręcę go do odcięcia ale już coś zaczyna być coraz głośniej i ładnie "dzwoni" coś w silniku Very Happy Czyli znając życie jak go zarżnę to wymienię motor ew jak poskładam ten co czeka na poskładanie Very Happy Na chwilę obecną muszę ogarnąć zawiechę na przodzie bo od kilku tyś km coś wali z przodu. Mam nadzieje że to tylko wina amortyzatorów. Tak samo tył muszę pospawać mocowania bałwanków jak i wsadzić amorki zalane olejem 80/90 także roboty mam trochę a czasu praktycznie 0..

Edit. 23-02-2012
Dużo się działo ostatnio. Motor który był składany od podstaw niestety wylądował w garażu a na jego miejsce wleciał motor "seria" z głowicą która była od dawien dawna w pierwszym silniku (wycięte prowadnice, zgrane kolanka i powiększone kanały), dziabnięty gaźnik ale bez zmiany dysz niestety, wydech robiony na małej puszce i to chyba wszystko.
Odnośnie zawieszenia z przodu nie mam od boi bo już na nich leżał. Zaś z tyłu poszedł na dół

Taki zestaw siedzi z tyłu + amorki zalane olejem przekładniowym 80/90 Wink
Powrót do góry
malczan22 (Przemyśl)

PostWysłany: Czw 01 Mar, 12 20:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Proszę bardzo co tam nowego ???
Magic (Zelów/Bełchatów)

PostWysłany: Czw 01 Mar, 12 20:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A więc miało być więcej niż 5,5j ale niestety na 5,5 się zatrzymało i tyle musi być. Do tego doszły prawie nowe opony.
Ostatnio również pospawany został przód aby się jeszcze trzymał do wakacji.

Powrót do góry
malczan22 (Przemyśl)

PostWysłany: Czw 01 Mar, 12 20:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No i gitara tylko chyba rantu błotników musisz sklepać bo będzie tarło
Sejek (Łódź)

PostWysłany: Czw 01 Mar, 12 20:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Fajnie wyszło to koło ale foto mogło by być lepsze Smile
A o ile sie nie myle to jest to 12" ?
Powrót do góry
Magic (Zelów/Bełchatów)

PostWysłany: Czw 01 Mar, 12 20:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak ranty muszę klepać bo trą opony o nie.
Sejek Foto na szybko robiłem w garażu. W dzień nawet ciekawie wygląda z tyłu ten malec Wink Tak jest to 12" Wink
Powrót do góry
Sejek (Łódź)

PostWysłany: Czw 01 Mar, 12 21:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Szkoda że na 12 nie ma sensownych oponek z nizszym profilem ;/
A pod oponką masz dętke ?
Powrót do góry
Magic (Zelów/Bełchatów)

PostWysłany: Czw 01 Mar, 12 21:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No niestety szkoda że nie ma. Najszybciej to tylko 13". Tak mam dętki pozakładane Wink I na spawy poszła dętka rozcięta aby nie "szczypało" dętki (tej co trzymać ma powietrze Very Happy )
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 01 Mar, 12 21:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Magic na nst spocie kradne Ci te felgi
Albo wiem w niedziele na spocie przymierzymy chociaz 2 na jedną stronę chce zobaczyć jak bedzie mój na czarnej szerokiej stali wyglądał Razz

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
Magic (Zelów/Bełchatów)

PostWysłany: Czw 01 Mar, 12 21:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Stasiu126p Spoko spoko Wink Te felgi raczej do jakichś kjs-ów by się nadały bo ranty mają bicie i do lanserki nie za bardzo Very Happy Może jak będzie cieplej to z kumplem będziemy modzić szersze 12 Smile
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 01 Mar, 12 21:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Magic niby tak ale chce zalozyc na spocie i zobaczyć Razz

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
Magic (Zelów/Bełchatów)

PostWysłany: Czw 01 Mar, 12 22:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Spoko nie ma problemu. Można je przełożyć i zerknąć Smile
Powrót do góry
Damiano (Łódź)

Member
Member
Organizator Manu'12
Ostrzeżeń: 1

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 01 Mar, 12 23:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dla mnie bomba, wygląda super Very Happy

Powrót do góry
dynzel22

PostWysłany: Sob 03 Mar, 12 16:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

parapecik jest tylko jeszcze jakis inne oponki Very Happy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Strona 4 z 7

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński