| Autor |
Wiadomość |
marcin_wypych (Wrocław)

|
Wysłany: Nie 21 Gru, 08 15:15 Temat postu: Czerwona Strzala 1990 by Chudy Magik |
|
|
Wczoraj stałem sie szczesliwym posiadaczem juz drugiego w swojej kolekcji Malucha Wybor trafil na czerwonego Fl-a ktory stał z kartka sprzedam I własciciel wazny przeglad i OC Cena XXX zl no i oczywiscie telefon
Auto po dokladniejszym obejrzeniu wydalo mi sie godne uwagi wiec zadzwonilem.. w słuchawce starszy meski glos opowiedzial swoja historie maluszka... i zdecydowalem sie pojechalem po pieniadze i na nastepny dzien juz pisałem umowe K-S Autko Pali dobrze zawsze za pierwszym razem.. wada jest to ze ma na sobie 3 odcienie czerwonego wiec malowany bedzie
Tak wyglada po czesciowym wybebeszeniu srodka bo po wyciagnieciu z garazu tego dziadka był bajzel jak z przed 20 lat
W planach jest przerobka go na klasyka ale moze w innym kolorze zobaczymy co z tego wyjdzie bo trzeba miec kupe czasu by go doprowadzic do stanu klasykowego
W domu po bardzo dokladnym obejrzeniu stwierdzilem ze ma bardzo zdrowe progi,Maglownice Pare pecherzy, prosty dach, nie byl bity, i ze olej z niego nie cieknie (Jak z zielonego Rally Style) teraz szukam gratow do iniego takich jak chomowane zderzaki (Sigo Odezwij sie w koncu co z nimi)
ze zmian jakie beda to klosze 50/50, wupex by home, centralny zamek (bankowo) i dobre radio ale zobaczymy co wyjdzie w praniu
Dziekuje za obejrzenie i czekam na sugestie i komentarze
Pozdrawiam Marcin Wypych |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
zdun90 (Kalisz)
![]()
|
Wysłany: Nie 21 Gru, 08 15:55 Temat postu: |
|
|
| gratuluje nabytku! życze powodzenia w dalszych pracach. Wybebeszanie i rozbieranie to jest to co lubie najbardziej:D pozdro |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
tomekka (W-wa/Tbg)

|
Wysłany: Nie 21 Gru, 08 20:11 Temat postu: |
|
|
już mi się podobają twoje plany działaj!  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Cybul (Wrocław)
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Nie 21 Gru, 08 20:15 Temat postu: |
|
|
uderzaj szybko na karwińską na szrot, tam widzialem ladne chromy... na pierwszy rzut... wygladaja elegancko;]
a maluszek... ladnie wyglada... a jaka cena?
na Motodromie mozna sobie pojezdzic za 10zl/godz  _________________ Budowa trwa;]
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rekin (Władca Piekieł)
 Użytkownik zbanowany Pochwał: 9
|
Wysłany: Nie 21 Gru, 08 20:26 Temat postu: |
|
|
Cybul słusznie prawi, na Karwińskiej są eleganckie chromiki po 50 PLN za sztukę
Zacne plany Pojawiłbyś sie kiedy na spocie  _________________ Powiedzcie coś nie tak, a zjem Waszego kota!
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mały (okolice piły)

|
Wysłany: Nie 21 Gru, 08 21:19 Temat postu: |
|
|
| Malec widać taki dziadkowy ale to tylko dobrze o nim swiadczy. FL- a robić na klasyka to tak troche nie pasuje moim zdaniem wszyscy nagle teraz chromy i na siłe robić chcą klasyki. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Demon126p (Loża Szyderców)
 Użytkownik zbanowany Pochwał: 13 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Nie 21 Gru, 08 21:29 Temat postu: |
|
|
Olej chromy,bo z FL'a nie zrobisz klasyka
FL na szerokich plus boczne listwy będzie oryginalnie.Ja bym go zostawił tak jak jest. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mały (okolice piły)

|
Wysłany: Nie 21 Gru, 08 21:32 Temat postu: |
|
|
| Demon126p napisał: | Olej chromy,bo z FL'a nie zrobisz klasyka
FL na szerokich plus boczne listwy będzie oryginalnie.Ja bym go zostawił tak jak jest. |
O chyba nie tylko ja tak uważam Ładne orginalne ciemne zderzaczki i wszyskie inne elementy też odnowić na czarno i bedzie naprawde o niebo lepiej niz taki naciągany klasyko kundel |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bonus
 Pochwał: 9
|
Wysłany: Nie 21 Gru, 08 21:37 Temat postu: |
|
|
| Ja bym go za to na P4 widział , też by nabrał lekkiego charakteru klasyka , kompromis między chromem a szerokim plastikiem ;] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aron (Skierniewice)

Pochwał: 6
|
Wysłany: Nie 21 Gru, 08 22:12 Temat postu: |
|
|
| Bonus napisał: | | Ja bym go za to na P4 widział |
Tu się zgodze _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
marcin_wypych (Wrocław)

|
Wysłany: Nie 21 Gru, 08 22:25 Temat postu: |
|
|
ale panowie ja jeszcze starych zdrezakow nawet nie sciaglelem a wy juz z p4  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marchewa (Łódź)
|
Wysłany: Nie 21 Gru, 08 23:02 Temat postu: |
|
|
| Nie wiem,ile dałeś za to auto,ale wg.mnie to nie jest dobra baza na zrobienie klasyka-szczególnie z eFLa.Prędzej już na rajdówkę.A jak zamierzasz wrzucać porządne audio,to już też nie bęzie pełen oryginał.Albo albo-bo pomieszanie styli jest nie smaczne (wbrew temu co myślał Poznański) |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
marcin_wypych (Wrocław)

|
Wysłany: Nie 21 Gru, 08 23:06 Temat postu: |
|
|
dobre radio ... chodzilo mi o to by przynajmniej gralo .... bo terazniejsze lezy w schowku na ostatnim zdjeciu ... jest spalone ... ja tez mysle ze mieszanie styli niesmaczne jest ale no coz ... o gustach sie nie dyskutuje  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marchewa (Łódź)
|
Wysłany: Nie 21 Gru, 08 23:09 Temat postu: |
|
|
| w sumie mając dwa Kaszle można sobie na jedną mało nie subordynację pozwolić...Ale z avatarka wynika,że Elegant jest całkiem przyzwoity,więc o bezguście bym Cię nie podejrzewał? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
marcin_wypych (Wrocław)

|
Wysłany: Pon 22 Gru, 08 12:32 Temat postu: |
|
|
niestety dwa kaszlaki bede mial tylko do marca .. bo nie bedzie mnie stac na ubezpieczenie dwoch ahhh ci biedni studenci chyba ze znajde dobrze platna prace albo szybciej skoncze czerwonego na klasyka
rally style mial dzwon z przodu i nie ma juz halogenow i jest troche pognieciona przednia scianka i prawy blotnik ... moze juz ktos chce go zaklepac ? ale powiem raczej ze pojdzie przez allegro od zlotowki bo raczej w kiepskim stanie jest ... szkoda bo zostawil bym go do upalania na niskich łakach...
a co do chromowanych zderzakow to sigo mial sie odezwac ... ale jakos nie ma czasu  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marchewa (Łódź)
|
Wysłany: Pon 22 Gru, 08 18:12 Temat postu: |
|
|
| a wogóle ktory to rok tego czerwonego? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wolf88 (RymanówZdrój/Krosno)
|
Wysłany: Pon 22 Gru, 08 18:41 Temat postu: |
|
|
1990 - pisze w temacie  _________________ Bóg dał nam nogi, abyśmy doszli tam, gdzie nie dojedziemy na GLEBIE
Green i Bordo
  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
marcin_wypych (Wrocław)

|
Wysłany: Sro 24 Gru, 08 21:15 Temat postu: |
|
|
ehhh wigilia juz za pasem i nie mozna nic robic tylko trzeba z rodzina siedziec : P wiekszosc gratow do kaszla przyszla juz poczta lub kurierem
plany nieco sie zmienily beda zalorzone fele od CCS cb + antena biale kierunki z przodu z tyli i z boku i orginal chromy (sigo sie w koncu zdecydowal) troche inaczej go pol=maluje niz w orginalnym pomysle bedzie czarno czerwony z tribalem na laczeniu kolorow
remont blacharki in progres trzeba wstawki robic i przygotowywac autko na sezon to moze w przyszlym roku pojade na jakis spot
Wesołych swiat i szczesliwego nowego roku zycze  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piter19850207 (Wrocław/Oława/WBO)
 Pochwał: 3 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Czw 25 Gru, 08 14:39 Temat postu: |
|
|
to jakiś custom się szykuje  _________________
www.eskadra126p.ugu.pl
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
marcin_wypych (Wrocław)

|
Wysłany: Czw 25 Gru, 08 15:39 Temat postu: |
|
|
No tak jakby ale nie bedzie wsi z niego zrobionej ... tylko tak delikatnie by ladnie wygladal no i oczywiscie grzebniety silnik tylko tak tez skromnie walek 385 i glowica na -5 mm i tlumik na bazie polonezowego fajny wydzwiek ma :p wiec bedzie wkurzał saiadow :p |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stasiu126p (Łódź)

Pochwał: 11
1989 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Czw 25 Gru, 08 16:36 Temat postu: |
|
|
Plany co do tego maluszka mi sie nawet podobają ciekawe jak to bedzie wyglądac ale mysle ze bedzie miał smak dobrze ze nie bedzie to wsiowóz tylko taka lekka modyfikacja Powodzenia w pracach  _________________

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
marcin_wypych (Wrocław)

|
Wysłany: Pon 29 Gru, 08 1:21 Temat postu: |
|
|
troszke podziubalem przez swieta i powiem ze sie zlekłem jak zobaczylem troche dziur ale bylem dzisiaj u blacharza i autko na dniach bedzie jechac na spawanie tego nie jest zle moze byc gorzej ... ruda zerzarla kawalek blotnika i podlogi pod siedzeniem
Dla blacharza flacha za robote + czesci bedzie tanio i dobrze
a dzis to zapierniczam do urzedu by go zarejestrowac
Pozdrawiam czekam na komentarze  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lama (Litzmannstadt) Site Admin
Pochwał: 33
|
Wysłany: Pon 29 Gru, 08 1:30 Temat postu: |
|
|
Zapowiada sie neizły zgniłek Moja rada, skuj cały ten bitgum z podłogi to moze znajdziesz coś jeszcze a jeżeli nei to przynajmniej na przyszłość będzie spokój. Aha no i mam madzieje że spod kanapy tylnej też ogarnąłeś temat ... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
marcin_wypych (Wrocław)

|
Wysłany: Pon 29 Gru, 08 1:47 Temat postu: |
|
|
jak mowilem nie jest zle a bigumitu nie ma co ruszac bo jest zdrowo procz tych dziur bo kulem to gowno przy prowadnicy fotela i daalej jest sam podklad i zero rudzej  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ozzy (Wpisz w Profilu skąd jeste!)
 Pochwał: 7
|
Wysłany: Pon 29 Gru, 08 1:51 Temat postu: |
|
|
ja też tak mówiłem, a jak jednak skułem cały to się mocno zdziwiłem.
Lepiej zrobić raz a porządnie a nie ciągle poprawiać _________________ 1998 EL
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|