Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Czarna Bestyja Project :)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 14, 15, 16  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
kaszel1510 (Toruń)

PostWysłany: Wto 26 Sty, 10 18:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja znaczek bym dał bez niego tak pusto po za tym widać otworek na jego montaż Razz Razz .Resor daj do sklepania kowalowi samemu nic nie klep bo nic z tego za bardzo nie wyjdzie i będzie zle a kowal wezmie koła 30zl może dla ciebie będzie dużo ale bezpieczeństwo przede wszystkim Wink .Fele ja bym dał bez kołpaczków tak mi się wydaje ale by trzeba było to zobaczyć.Troche krzywo się wydaje z lewej strony patrząc na zdjęcie czyli strona pasażera od kierowcy łądnie dochodzi wszystko a od pasażera ten błotnik jakoś dziwnie wiem że nie ma uszczelki ale majstrowałeś coś tam Question.Na moje ze zderzakiem pas ujdzie no widać cud miód nie jest ale tragedi też nie ma Wink
Powrót do góry
sercio_20 (Stary Dzików (Dziczma))

Pochwał: 2

PostWysłany: Wto 26 Sty, 10 19:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tylko hmmm... czym ten emblemat przytwierdzic do blachy tak zeby sie solidnie trzymalo Question jaki klej dobry:?:
Kolwala juz mam na szczescie ugadanego wiec nie ma z tym problemu. od pasazera nic sie nie czepialem mysle ze to raczej wina nie ustawionej dokladnie maski. co do pasa masz racje. Byle tylko przez wakacje przekałatac XD na jesien bedzie swap wiec i tak trzeba bedzie dziury ciac i sie juz krzywizna zgubi na dobre;p fele myslalem ze zrobie biale,dam te kolpaczki czarne i sruby tez biale. zobaczymy jak to sie bedzie komponowac.
Powrót do góry
kropek

Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Wto 26 Sty, 10 20:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

co do warsztatu to nie chodziło mi wtedy o to tylko o obrucenie jakos funduszem żeby móc coś wymodzić ... a co do resoru to zawsze ci klepany po jakimś czasie strzeli bo to już nie to samo ale nie zniechęcaj sie ... jak masz dobry resor uklepany a nie jakieś stare pruchno to sie jeszcze pojeździ Smile najlepiej utwardzaj resor po przez odwrucenie do góry nogami jednego z piór lub lepiej jest dokładać jeszcze jedno pióro
Powrót do góry
zdun90 (Kalisz)

PostWysłany: Wto 26 Sty, 10 21:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

niewiem czy to rownież złudzenie ale ten maluch jest z przodu krzywy Shocked Od strony pasażera róg przedniej klapy bardzo odstaje a do tego wnęka pod lampe jest jakoś nie tak:P
Powrót do góry
kropek

PostWysłany: Wto 26 Sty, 10 22:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dobra już nie czepiajmy sie Razz to auto jest troche nie wymiarowe bo miało stłuczkę ale miejmy nadzieje że z czasem i nasz kolega poprawi szpachle na pasie albo wymieni jak narazie prosimy o złożenie i ładny filmik z jego umiejętności Smile
Powrót do góry
Stasiu126p (kowal)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 10

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 26 Sty, 10 23:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kropek czy czytałeś trochę o robieniu gleby ??
Ja ostatnio trochę się zaczytałem i dokładanie pióra jest dobre o ile będziesz jeździł po idealnie gładkich jak stół asfaltach,owszem autko lepiej wchodzi w zakręty i w ogóle ale wystarczy niewielka nierówność i koła tracą przyczepność z asfaltem i jest dupa Ass...
wiec jedyny sposób na dobrą glebę moim zdaniem to podcięcie podstawek pod resorem i z przodu Tylne amortyzatorki i jest ideał gleba Smile(bede tak robił u siebie na wiosnę wiec się pochwale co i jak to w praktyce Smile a co do podstawek to może Ci tokarz dorobić np z jakiegoś innego materiału niż są oryginalne(aluminium) byleby to wgłębienie było i po kłopocie Smile
hmm autko nabiera wyglądu pomalutku Smile
ale ten narożnik to mi się nie podoba za chiny Blee
popraw to jakoś to będzie miało ręce i nogi Wink
a znaczek hmm może silikon budowlany ?? Mr. Green

Dziadek By Stasiu na kanale x)

Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
kropek

PostWysłany: Sro 27 Sty, 10 9:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja tylko powiedziałem o sposobach gleby a one są najpopularniejsze... ja będę dawał podstawki cięte do codziennej jazdy
Powrót do góry

PostWysłany: Sro 27 Sty, 10 17:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie bardzo lapie o co dokladnie biega z tymi podstawkami. musze dopiero to rozkrecic i oblookac. narazie jest mroz jak szlag wiec nie bardzo idzie robic. juz ja cos zmodze zeby to schowac. maske dobrze wyreguluje i uszczelka przyjdzie i sie moze to jakos pogubi wszystko.;p
mam nadzieje XD
Powrót do góry
kropek

PostWysłany: Sro 27 Sty, 10 17:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

podstawka to jest to co na tym zdjęciu... to trzeba przypiłować ... czyli obniżyć po czym zawias idzie w dół

Powrót do góry

PostWysłany: Sro 27 Sty, 10 18:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak odkrece sruby od resora to to schodzi bez oporowo nie??
ile moze miec tak mniej wiecej grubosci??
Powrót do góry
Stasiu126p (kowal)

Member
Member
Moderator

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 27 Sty, 10 18:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sercio_20 niestety nie zawsze jest tak pięknie ze podstawka schodzi nieraz trzeba ciąć ją u kupić nowe Rolling Eyes

Powrót do góry

PostWysłany: Sro 27 Sty, 10 18:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to juz pikus... pan pikus XD
moze te zejda;p teraz tylko tokarza znalesc i bedzie gites Very Happy
Powrót do góry
kropek

PostWysłany: Sro 27 Sty, 10 18:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jeśli masz szlifierke ale nie taką ręczną tylko taką stołową to troche cierpliwości i sam to zmniejszysz... ja tak będę właśnie robił Smile
Powrót do góry

PostWysłany: Sro 27 Sty, 10 18:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tez wlasnie pomyslalem o tym. tylko nie wiem jaki to da efekt i o ile mi pojdzie w dol Question ale do tego jeszcze aorki tylne zalozyc na przod nie??
Powrót do góry
kropek

PostWysłany: Sro 27 Sty, 10 19:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

co do podstawek to jaki da efekt to zalezy od ciebie ... tyle ile spiłujesz tyle będzie niżej
Powrót do góry
Stasiu126p (kowal)

Member
Member
Moderator

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 27 Sty, 10 21:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

podstawki nie możesz splanować więcej niż 3/4 jak więcej to pękają Wink
tak amorki tylne na przód Wink

Powrót do góry

PostWysłany: Czw 28 Sty, 10 17:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam nadzieje ze po takich przerobkach przod pojdzie chociaz z 4-5 cm w dol ;p
Powrót do góry
kropek

PostWysłany: Czw 28 Sty, 10 21:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie pudzie tyle... ... ... tyle ile zetniesz z podstawki tyle pójdzie do dołu to jest akurat taki zabieg jeśli chcesz 4-5 cm to ścinasz podstawkę i delikatnie się potem wspomagasz klepaniem resoru ale to minimalnie ... ale z innej strony możesz dać mu koła 13" i też będziesz miał ładny efekt Smile
Powrót do góry
Stasiu126p (kowal)

Member
Member
Moderator

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 28 Sty, 10 22:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ścięta podstawka plus tylne amory plus kilka piór sklepane i jest już efekt Smile

Powrót do góry

PostWysłany: Pią 29 Sty, 10 10:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak trzeba bedzie zrobic stasiu ;]
Dobra ja sie zwijam na miasto uderzyc;p
Lece do tapicera zakupic jakis material godny na obicia;p
Powrót do góry
kropek

PostWysłany: Pią 29 Sty, 10 15:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w sensie że pokrowce czy cały komplecik siedzeń w nowym ubranku ?
Powrót do góry
Tomash85 (Staszów)

PostWysłany: Pią 29 Sty, 10 15:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pas przedni i lewy błotnik koło lamp...A co chciałeś pokazać tym ze dasz na niego nowy czarny lakier ale żeby przodu nie zrobić....Jak dla mnie bez sensu.Jak ja zawsze mowie...
Cytat:
Robota z dupy strony robiona
Embarassed
Powrót do góry

PostWysłany: Pią 29 Sty, 10 16:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie kupilem gotowych pokrowcow bo ciezko to u mnie dostac ;s sam bede robil. podsufitke bede obijal,boczki na drzwiach, i ten przodni panel "dowodzenia" Laughing
jeszcze moze na polke starczy pod glosniki.
A jezeli chodzi o czarny lakier to nic nie chcialem pokazac, poprostu lubie ten kolor.
Co do pasa to czytaj caly temat uwaznie to bedziesz wiedzial ocb a blotnik jest ok. tylko zawias na maske nie jest odpowiednio dogiety.
Powrót do góry
Tomash85 (Staszów)

PostWysłany: Pią 29 Sty, 10 16:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sercio_20Wyczytałem ze uderzenie było Embarassed
Powrót do góry

PostWysłany: Pią 29 Sty, 10 16:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nom dokladnie. Dletago pas krzywy ;/ ale przy budowie swapa napewno juz to wymienie. Very Happy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 14, 15, 16  Następny
Strona 3 z 16

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński