| Autor |
Wiadomość |
kropek
 Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Sob 23 Sty, 10 19:27 Temat postu: |
|
|
| wiesz co tu owszem pasują białe klosze ale od EL bo ten czerwony kwadracik w białym kloszu gryzie w oczy jak chcesz to ma mam białe do el za 20 zł wysyłka jakieś 9 zł moze sie uda mniej... a biało czerwone ładnie sie prezentują właśnie z kwadracikiem |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Stasiu126p (kowal)

Pochwał: 10
1989 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Sob 23 Sty, 10 20:21 Temat postu: |
|
|
to jest takie złudzenie mam nadzieje z tym przodem
Maluszek ładny taki CIORNY
widać ze dobrze pomalowany
jakie zderzaczki planujesz ?? chrom? czy plastix pakiet ?? _________________
Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
sercio_20 (Stary Dzików (Dziczma))
 Pochwał: 2
|
Wysłany: Sob 23 Sty, 10 21:34 Temat postu: |
|
|
no niestety stukniety byl a to moje pierwsze szpachlowanie wiec wiecie ;s bede kit pakowal ze to zludzenie narazie plastik bo takie mam. jak zrobie reszte tak jak trzeba pomysle o chromach |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Pochwał: 5
1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Sob 23 Sty, 10 21:41 Temat postu: |
|
|
A malowałeś też sam? _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Nie 24 Sty, 10 12:00 Temat postu: |
|
|
| niee. za to juz sie nie bralem;p |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stasiu126p (kowal)

1989 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Nie 24 Sty, 10 13:36 Temat postu: |
|
|
to poprosimy w przyszłości o dokładniejsze fotencje  _________________
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Nie 24 Sty, 10 14:29 Temat postu: |
|
|
Nareszcie w domu
I od razu pytanie. Postepuje zgodnie z instrukcja wrzucajac zdjecia ale i tak nie wychodza mi miniaturki ;s cp robie nie prawidlowo?? i sorry za taki format. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kropek
|
Wysłany: Pon 25 Sty, 10 20:22 Temat postu: |
|
|
nie no musisz coś wymodzić z tym pasem przednim... może i sie w oczy nie rzuca ale jak dla mnie jako osoby przykuwającej uwagę do stylistyki i dokładności to mnie to razi ale ogulnie mnie tu czegoś brakuje ... gleba by gustownie się tu prezentowała a ci do silniczka to czemu on ma serduszko od FL?? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Pon 25 Sty, 10 20:28 Temat postu: |
|
|
| Jezeli chodzi o pas to akurat na tym zdjeciu to na serio juz jest zludzenie. jak zaloze zderzak to juz mysle ze bedzie lepiej. tez mnie to kur*a troche razi bo tez lubie miec wszystko dokladnie i na ostatni guzik no ale wyszlo jak wyszlo ;/ Ogolnie to powinien byc elegant;p to dluga historia i raczej nikogo to nie bedzie interesilo. Jeszcze mnie jeszcze ktos posadzi o zamulanie forum;p |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaszel1510 (Toruń)

|
Wysłany: Pon 25 Sty, 10 22:25 Temat postu: |
|
|
Te złudzenie tak wygląda dosyć prawdziwie.Szkoda że nie wymieniłeś pasa szpachlować się za bardzo nie opłaca bo pas nowy jest stosunkowo tani i łatwo dostępny a jak się troche poszuka to i za małe naprawde małe pieniądze można kupić.Jak byś foto jeszcze jakieś trzasnoł będzie fajnie zderzak założ i się oceni co i jak.Widze jakies czarne plamki na malowaniu będzie to poprawiane .Fele dajesz w jakiś kolor  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stasiu126p (kowal)

1989 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pon 25 Sty, 10 22:56 Temat postu: |
|
|
kaszel1510 tak nie gadaj ze jest tani bo nie jest taki taki
każdy o tym wie
ja mam cały pas poszpachlowany u siebie i wyszło mi taniej niz kupno nowego ale wiadomo co nowy to nowy nie oszukujmy się takie są realia jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma i tyle
Ocenimy jak będzie ładnie w całości złożony  _________________
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaszel1510 (Toruń)

|
Wysłany: Pon 25 Sty, 10 23:01 Temat postu: |
|
|
Stasiu126pjeszcze nie dawno moch twierdził że nawet za 30zl można no ale dobra .Ja swój kupiłem za 50zl + wysyłka więc nie jest tak żle jak chce to można .Ale jak napisałeś zobaczymy jak złoży  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pon 25 Sty, 10 23:09 Temat postu: |
|
|
Na dzień dzisiejszy na alledrogo jest aukcja z przednim pasem do el'a za 80zł. Do tego doliczyć przesyłkę 30zł, to już 110zł. Na innych aukcjach ceny wahają się między 100-130zł, więc to mały wydatek nie jest. (można się pocieszyć tym, że do FLa są jeszcze droższe) Nie wiem czy kolega umie spawać, ale jeśli nie i nie ma nikogo znajomego, co by to zrobił za pół darmo to do tego doszedłby koszt wymiany pasa. Z resztą o ile dobrze pamiętam, niedawno toczyła się dyskusja na temat cen przednich pasów. Nie każdy ma na tyle zasobny portfel, żeby od razu wszystko wymieniać.
Szkoda, że nie ma zdjęć tego pasa przed remontem.  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaszel1510 (Toruń)

|
Wysłany: Pon 25 Sty, 10 23:28 Temat postu: |
|
|
kaszlak_maniakWiem jakie są ceny ja prawie mięsiąc polowałem na pas przedni chodzą ogólnie po 120zl ale była aukcja i wyrwałem za 50zl no akurat się udało.kaszlak_maniak słusznie zwruciłeś uwage na spawanie nie pomyślałem o tym jak nie ma żadnych układów to niestety jest to dosyć kosztowne więc to co zrobił jest jakimś rozwiązaniem jak sie nie ma układów.Czekamy na gotki po skończeniu ale mógł byś przeszukać dysk może bedzie foto przodu przed  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pon 25 Sty, 10 23:42 Temat postu: |
|
|
Gdybyśmy wszyscy dysponowali nieograniczonymi funduszami na remonty, to nikt by nie wiedział co to szpachla na aucie, bo wszystko byłoby składane na nowych częściach, a tak trzeba kombinować.
Tymczasem kończymy dyskusję o pasach i czekamy, aż sercio zacznie składać auto do kupy. Mam nadzieję, że temperatura tego mu nie utrudnia?  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bilo (ERA)
 Pochwał: 6 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pon 25 Sty, 10 23:48 Temat postu: |
|
|
Pas kazdy widzi ze krzywy i nie jest to zludzenie, pozostaje jeszcze komora silnika w ktorej przeswituje zielony lakier. Widze ze kolejny malo dokladny projekt raczej bezbudzetowy. Szkoda _________________ Audi Klub Polska member
Polski Fiat 126p red power, Audi A4 B7 2.0 TDI black power, Audi 80 1.8 S white power |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaszel1510 (Toruń)

|
Wysłany: Wto 26 Sty, 10 0:01 Temat postu: |
|
|
BiloNie każdy ma dobrze płatną posade i znajomości żeby pospawać itp może to jego pierwszy samochód i dlatego kto to wie.Gdyby każdy miał kasy pod dostatkiem jak napisał kaszlak maniak to oddawał by auto do blacharza a tak niestety nie jest.Zobaczymy jak złoży może nie będzie aż tak widać.Teraz jak jest lakier raczej tego nie porąbie i nie będzie poprawiał.Ja tam myśle że jak załży zderzak będzie znośnie . |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kropek
|
Wysłany: Wto 26 Sty, 10 0:12 Temat postu: |
|
|
ja nie mam pracy i jakoś składam sam malca i nikt mi nie pomaga wystarczy dobra głowa do obrucenia tym co sie ma  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaszel1510 (Toruń)

|
Wysłany: Wto 26 Sty, 10 0:38 Temat postu: |
|
|
kropek czy ty przypadkiem nie masz zamkniętego warsztatu samochodowego .Bo kolega sercio raczej owego nie posiada i to jest ta róznica miedzy wami |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stasiu126p (kowal)

1989 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Wto 26 Sty, 10 10:07 Temat postu: |
|
|
kaszel1510 dokładnie tak jam mówisz  _________________
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Wto 26 Sty, 10 13:49 Temat postu: |
|
|
moj garage to taki ktory widac na zdjeciu malacze przed remontem wiec rewelki nie ma. Nawet zestawu kluczy nasadowych nie mam tylko wszystko musze krecic plaskimi takze sory:( Ogolnie mam cholernie dupny garaz wiec jak na to co mam mysle ze moje autko i tak wyglada jako tako. Pas przodni tak jak ktos tu mowil 100-130zl a ja nie mam na to kasy ;s moze w przyszlosci. Ogolnie ten jest krzywy ale nie tak zeby siedziec nad nim i plakac. Jezeli chodzi o zielony lakier w komorze to jest to poobijany. przy montazu silnika poobijal sie, ale to zapedzelkuje i nie bedzie roznicy. to moje pierwsze autko i staram sie jak moge ale sa bogatsi ode mnie niestety i to ich opinia sie przeciez najbardziej liczy. Coz to wasze zdania. Fele beda biale z czarnymi malymi kolpakami.
jest okolo -18'C ale ide skladac. zderzaki mysle wkrecic i wszystki swiatla juz na stale. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaszel1510 (Toruń)

|
Wysłany: Wto 26 Sty, 10 14:05 Temat postu: |
|
|
Dla mnie i tak to wygląda ładnie też niestety nie mam garażu ale jakoś trzeba sobie radzić .A klucze nasadowe może kup z tatą na spólke czy coś bo to zawsze wwarto mieć a płaskim wszystkiego nie odkrecisz i jak jest zapieczona można troche mieć problemów .Czekamy na foto tego co tam dziś zdziałasz
Dobra to nie dyskusja o czyimś garażu i jego kluczach //Stasiu126p |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Wto 26 Sty, 10 16:40 Temat postu: |
|
|
tak wygladal ten kawalek pasa ktory byl stukniety.troche lipne bo nie widac odniesienia do calosci ale innaczej z mojego aparatu w telefonie nic nie bylo widac;s
Dzisiaj nie wiele zrobilem bo mroz nie pozwolil na wiecej;/
Lusterko,uszczelki prawie wszystkie (oporcz pod maska),kierunki, kratki boczne i zderzak.
Teraz wyglada to tak:
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Pochwał: 22
1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Wto 26 Sty, 10 17:38 Temat postu: |
|
|
a co on tak smutno patrzy ? _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Wto 26 Sty, 10 17:54 Temat postu: |
|
|
Bo zimno!!
trzeba mu te reflektorki jeszcze poustawiac dokladnie i jakiegos badlook'a zrobic;p
chlopaki potrzebuje jeszcze wskazowek co do gleby w malcu. nie wiem jak to klepac dokladnie. boje sie zeby mi jakies pioro nie strzelilo(przy klepaniu lub pozniej w eksploatacji).
Jak myslicie?? Dobrze bedzie wygladal z tym emblematem z pierwszego zdjecia?? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|