Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ciężko Pali 126p
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Mechanika
Autor Wiadomość
wilu105

PostWysłany: Wto 07 Lut, 12 11:00    Temat postu: Ciężko Pali 126p Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak jak w temacie Maluszek ciężko pali pomimo wymienionych części takich jak: rozrusznik,nowy akumulator, nowe klemy, sprawdzone masy i styki rozrusznika. Za którymś przekręceniem kluczyka jest ok ale pierwsze parę przekręceń jest takie jakby miał mało prądu. Cy to może być stacyjka??
Powrót do góry
poloska (Łódź)

Pochwał: 5

PostWysłany: Wto 07 Lut, 12 11:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

"Ciężko pali" czyli nie chce zapalić czy chodzi ci o to że rozrusznik za wolno kręci silnikiem Question

PostWysłany: Wto 07 Lut, 12 11:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie ma siły rozrusznik przekręcić a za którymś kreci ładnie.
Powrót do góry
Mroziu126p (Wrocław)

Pochwał: 3

PostWysłany: Wto 07 Lut, 12 11:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a świece? Wink pamietaj ze to tez wazny czynnik
P.S a jest z początku taki dzwiek ze idzie napiecie a nie kreci?
wilu105

PostWysłany: Wto 07 Lut, 12 11:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak przekręci to od tyku. Świece i kable nowe. Może być to kastka stacyjki?? Pierwszy raz mam takie coś w malcu. Próbuje kręcić ale nie ma siły obrócić silnikiem
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Wto 07 Lut, 12 11:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A może akumulator się rozładował przez mróz ? Smile

PostWysłany: Wto 07 Lut, 12 11:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wczoraj kupiony wieczorem akumulatorek nuweczka. Na poprzednim dobrym od 125p tak samo było.
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Wto 07 Lut, 12 11:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a może po prostu olej marźnie i ciężko pali .. Weź pod miskę podstaw farelkę tak na 15-20 min. Zobaczysz że zapali lepiej.

PostWysłany: Wto 07 Lut, 12 11:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Adrian. napisał:
a może po prostu olej marźnie i ciężko pali .. Weź pod miskę podstaw farelkę tak na 15-20 min. Zobaczysz że zapali lepiej.

niewykluczone Wink moze to kwestia wlasnie zmiany oleju na inny tudziez podgrzania tego
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Wto 07 Lut, 12 11:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

U mnie wystarczyło że maluch postał bez klapy, na słońcu z godzinkę , i od razu lepiej zapalał Smile

PostWysłany: Wto 07 Lut, 12 11:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wlasnie mialem tydzien temu taką sytuacje ze po wymianie rozrzadu dolewałem olej, normalnie zapalal praktycznie na dotyk, a wtedy długo chechłał a potem juz normalnie Very Happy
Keen

PostWysłany: Wto 07 Lut, 12 12:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak by tylko olej trzymał, to na mrozie na zimnym silniku wogóle by nie przekręcił. On dość dziwie reaguje, bo czasami szarpnie bez problemu a czasami krztusi.
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Wto 07 Lut, 12 13:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To być może coś z prądem, bądź gaźnikiem. EL/ czy starsza wersja ?

PostWysłany: Wto 07 Lut, 12 14:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To jest starszy maluch na zwykłym zapłonie.
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Wto 07 Lut, 12 14:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To być może coś z zapłonem Smile

Organizator Manu'12
Pochwał: 8

PostWysłany: Wto 07 Lut, 12 16:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a rozrusznik, to nowy- używany??

PostWysłany: Wto 07 Lut, 12 16:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam dokładnie to samo i nie wiem co do chu** jest, z ojcem odpalałem na 24V i wtedy zapalił, pochodził a potem zapałał normalnie na drugi dzien to samo ! Evil or Very Mad

Ostatnio zmieniony przez Pro100wnik dnia Wto 07 Lut, 12 16:52, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Lucas621p

PostWysłany: Wto 07 Lut, 12 16:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

popatrzył bym jeszcze na zapłon i rozrząd bo może być tak że jest wychełtany rozrząd i będzie się zapłon przestawiał i jak mu się zachce będzie robił jak chce
Powrót do góry
Pro100wnik

PostWysłany: Wto 07 Lut, 12 16:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lucas621p napisał:
popatrzył bym jeszcze na zapłon i rozrząd bo może być tak że jest wychełtany rozrząd i będzie się zapłon przestawiał i jak mu się zachce będzie robił jak chce

jutro postarać sie włożyć drugi rozrusznik i zobaczę
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 07 Lut, 12 17:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pro100wnik napisał:
z ojcem odpalałem na 24V i wtedy zapalił

Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

Tak, świetny pomysł. Podłączajcie do instalacji 24V. A co tam, 230V nawet podłączcie.

PostWysłany: Wto 07 Lut, 12 17:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lol to byly tylko sekundy zeby odpalil
Powrót do góry
foczka241 (Krzyżanowice/Iłża/Radom)

PostWysłany: Wto 07 Lut, 12 17:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Obstawiam że to kostka stacyjki one lubią pękać na mrozie,podobnie miałem poprzedniej zimy Cool
Powrót do góry
Pro100wnik

PostWysłany: Wto 07 Lut, 12 17:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja mam bez stacyjki i tak samo jest Very Happy
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 07 Lut, 12 17:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pro100wnik napisał:
lol to byly tylko sekundy zeby odpalil

Jak będziesz się widział ze swoim samochodem, to pozdrów ode mnie gorąco regulator napięcia. Wink

PostWysłany: Wto 07 Lut, 12 17:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hehe, pozdrowie Smile regulator jest dobry bo ładowanie 14,20 Very Happy , robiłem pomiary ;d ojciec coś jakoś dwa aku brał i 24V
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Mechanika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński