Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ciężko Pali 126p
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Mechanika
Autor Wiadomość
fiat126pknightrider (Kielce)

PostWysłany: Wto 07 Lut, 12 23:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przedbicia to nie ma bo tam jest male
napiecie, ale moze byc zasniedzialy na stykach. Zapalil? Szansa zerowa - jak trafirnie w "totolotka" :d
Powrót do góry
ikarus280 (Łódź)

Pochwał: 5

PostWysłany: Wto 07 Lut, 12 23:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Podłącz go pod 380V i napewno będzie latał i ty przy okazji też,jakiś czas Razz
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Wto 07 Lut, 12 23:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jaki masz olej wlany ?

PostWysłany: Sro 08 Lut, 12 0:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pewnie jakiś opałowy i zdziwiony że nie kręci :PAlbo kupiłeś o za dużej pojemności akumulator.też tak miałem jak wkładałem dobry akumulator z trabanta.ledwo co elektromagnes chodził a na 40ah jest git.
Powrót do góry
wilu105

PostWysłany: Sro 08 Lut, 12 10:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kupiona jest nowa 40. Dziś wymieniłem stacyjkę i to samo. Teraz wymienię olej na półsyntetyczny. Zobaczę jutro rano. A co do podłączania pod 24v czy 380v to swojego podłącz i uziem siebie ku..m do żelaza.
Powrót do góry
Mroziu126p (Wrocław)

Pochwał: 3

PostWysłany: Sro 08 Lut, 12 11:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wilu105 napisał:
Kupiona jest nowa 40. Dziś wymieniłem stacyjkę i to samo. Teraz wymienię olej na półsyntetyczny. Zobaczę jutro rano. A co do podłączania pod 24v czy 380v to swojego podłącz i uziem siebie ku..m do żelaza.

jaki masz przebieg w malcu? Ja przy duzych przebiegach 80kkm i wiecej nie polecam wlewania olejów syntetycznych lub pół Wink
wilu105

PostWysłany: Sro 08 Lut, 12 11:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nic jemu nie będzie. Silnik jest ok a i tak na wiosnę będzie rozbierany i na nowo uszczelniany. A tulejki w rozruszniku są ok bo dałem rozrusznik do elektryka samochodowego i powiedział że jest ok i nie ma się do czego doczepić. Styki poprawione, masy poprawione, nowe klemy prawie nowa stacyjka. A teraz ide wymienić olej.
Powrót do góry
Keen

PostWysłany: Sro 08 Lut, 12 13:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Myślałem że wczoraj wymieniłeś - w końcu żukietę nawet odpaliłeś żeby jechać go kupić.
Powrót do góry
wilu105

PostWysłany: Sro 08 Lut, 12 16:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Panowie olej wymieniony i to nie to. Wiecie co było?? Doszedłem do tego. Zapłon był za wczesny. Jak zdjąłem pierwszą fajkę ze świecy i patrzyłem na iskrę kręcąc za koło alternatora to silnik załapał do tylu. Ustawiłem zapłon i teraz maszynka dostała skrzydeł i prawie sama zapala tylko dotknę kluczyk. Rakieta a nie malczan Cool
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 08 Lut, 12 17:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak niby zapłon, skoro masz strupoganta Surprised

PostWysłany: Sro 08 Lut, 12 17:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

elaganta !
Powrót do góry
wilu105

PostWysłany: Sro 08 Lut, 12 17:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mój maluszek jest z roku 88. Teraz to jest rakieta. Dziękuje za wszelkie podpowiedzi i pomoc. teraz maszynka jest OK
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 08 Lut, 12 17:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wilu105 toć ktoś wcześniej pisał że elegant Surprised Trzeba było mówić ze to FL Razz

ikarus280 oj tam , oj tam Razz

PostWysłany: Sro 08 Lut, 12 17:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Właśnie ludzie pisali o elegancie o podłączaniu pod 24v i pod 380v. Ale już wszystko sprawdziłem i naprawiłem. Jest OK, ale dzięki
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 08 Lut, 12 17:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

polecamy się na przyszłość Cool

PostWysłany: Sro 08 Lut, 12 17:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A mam jeszcze pytanko. Jak splanuje głowice o 3mm to muszę skracać osłony lasek popychaczy i same laski??
Powrót do góry
foczka241 (Krzyżanowice/Iłża/Radom)

PostWysłany: Sro 08 Lut, 12 17:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powyżej 2mm już trzeba.
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 08 Lut, 12 18:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Osłony na pewno , ale lasek chyba jeszcze nie Razz

PostWysłany: Sro 08 Lut, 12 18:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To jak splanuję o 2mm to zostawiam je w spokoju Laughing to pykniemy o 2mm i zamach odchudzę do wieńca. Foczka241 na następnym spociku maluszek może być jeszcze szybszy i silniejszy Smile
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 08 Lut, 12 18:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przy 2mm musisz osłony skrócić. Od 1mm należało by skrócić.

PostWysłany: Sro 08 Lut, 12 18:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja miałem tak zrobione 2mm i koło odchudzone,ale mi mało więc 3mm ,koło jeszcze delikatnie zjade, wałek 385 Świątka i gazniczek właśnie poleruje . a narazie jezdze na seryjnym Cool
Powrót do góry
wilu105

PostWysłany: Sro 08 Lut, 12 20:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A przy 2mm skracałeś osłony? Koło zamachowe jutro odkręcę od silnika z 99r i zawożę do tokarza. Co do gaźniczka to ja wczoraj rozebrałem gaźniczek pod polerkę a na ten czas zamontowałem gaźnik z silnika z 99. Zamontowałem rurkę ssącą od starego maluszka, i przewierciłem dno puszki filtra.
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 17

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 08 Lut, 12 20:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A czy ten tokarz wyważy to koło ?

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 08 Lut, 12 20:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wilu105 malucha masz do jazdy codziennej ? I jak wierciłeś otwory to uciąłeś ten kawałek "rury" ?

PostWysłany: Sro 08 Lut, 12 20:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak wyważy. Robi od nowoczesnych silników to i od maluszka zrobi. Robił mi już w 125p
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Mechanika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński