| Autor |
Wiadomość |
Kaszan_Motosport (Gdańsk)

|
Wysłany: Wto 16 Cze, 09 19:28 Temat postu: Chce rozpocząć karierę w kartingu ale nie mam pieniędzy |
|
|
Widzicie chce rozpocząć karierę w kartingu ale nie mogę bo nie mam pieniędzy lub rad lub sprzętu.Bardzo byłbym wdzięczny gdyby ktoś pomógł 
Zmieniona nazwa tematu + przeniesiony //m.a.x.x. _________________ FIAT 126 KMP-PROJEKT ROZPOCZĘTY |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nowaczek (EL)
 Użytkownik zbanowany Pochwał: 3 Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Wto 16 Cze, 09 21:29 Temat postu: |
|
|
| no to kicha ;/ straszna |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
romi1984 (Iłów)
 Pochwał: 2
|
Wysłany: Wto 16 Cze, 09 21:34 Temat postu: |
|
|
Umiesz już liczyć? to pamiętaj licz na siebie  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto 16 Cze, 09 21:36 Temat postu: |
|
|
K**** ludzie wykażcie trochę zrozumienia a nie teksty typu licz na siebie  _________________ FIAT 126 KMP-PROJEKT ROZPOCZĘTY |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
PimpQ (EZG)

Pochwał: 7
1991 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Wto 16 Cze, 09 21:40 Temat postu: |
|
|
Możesz określić na jaką pomoc liczysz...
Ktoś ma Ci za sponsorować Karta, dać na start, prawidłowy kombinezon, i dużo innych rzeczy. Trzeba włożyć "coś" od siebie, a nie liczyć na to że "ktoś" da Ci wszystko...
PS: W KJS'ach też musisz mieć "coś" swojego żeby startować, jeżeli jesteś dobry i się pokażesz, będziesz wygrywał, ze znalezieniem sponsora raczej nie będziesz miał problemu...
PS2: Chcesz dojść do F1, jak Kubica  _________________ Podpis został wyłączony przez Administratora |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto 16 Cze, 09 21:46 Temat postu: |
|
|
Tak to określę najpierw wszystko muszę mieć,i tu jest problem.Szczerze chce pójść w ślady Kubicy ale nawet gadałem z Leszkiem Kuzajem w tej sprawie _________________ FIAT 126 KMP-PROJEKT ROZPOCZĘTY |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
PimpQ (EZG)

Pochwał: 7
1991 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Wto 16 Cze, 09 21:54 Temat postu: |
|
|
| Kaszan_Motosport napisał: | nawet gadałem z Leszkiem Kuzajem w tej sprawie
|
I co Ci poradził
Wg. mnie jeżeli nie masz JAKIEGOKOLWIEK zaplecza finansowego, to nawet nie masz o czym marzyć. Ja też bym chciał się ścigać w WRC, dasz mi kilkadziesiąt tysi, które by wystarczyły na samochód do KJS'a, parę startów, później do PZM, itd. itp. Dasz mi:?:  _________________ Podpis został wyłączony przez Administratora |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto 16 Cze, 09 22:06 Temat postu: |
|
|
Kurde zrozum,pomyśl że taki Kuzaj czy Kuchar rozpoczynali od KJSów i patrz co z nich jest.Diament najpierw trzeba oszliwować a potem masz efekt _________________ FIAT 126 KMP-PROJEKT ROZPOCZĘTY |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Banan126p (Łódź)

|
Wysłany: Wto 16 Cze, 09 22:13 Temat postu: |
|
|
Wydaje mi sie,że Kuzaj nie zaczynał prosząc ludzi na forum o kasę. Myślę, że jak chcesz coś zdziałać to pochodź po firmach motoryzacyjnych i tam szukaj wsparcia finansowego. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto 16 Cze, 09 22:15 Temat postu: |
|
|
No widzisz ja jestem bardziej oryginalny.No to podaj mi adresy takich firm bo ja byłem w Cronicu i mi odmówili _________________ FIAT 126 KMP-PROJEKT ROZPOCZĘTY |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rampula (Bytom)
 Pochwał: 5
|
Wysłany: Wto 16 Cze, 09 22:21 Temat postu: |
|
|
co nas to do cholery obchodzi, ze nie masz kasy....do roboty, proste, albo sie przesiadz na rower
ja tez chce pomalowac malucha i potrzebuje z półtorej kafla, i co? da mi ktos?
bez jaj, jak potem to forum ma byc powazne  _________________ 'weź synek włóż hawajską koszule...' |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Banan126p (Łódź)

|
Wysłany: Wto 16 Cze, 09 22:22 Temat postu: |
|
|
Nie poddawaj się tak szybko. Skoro jedni odmówili to pójdź do drugich itd w końcu ktoś Ci pomoże. Nie znam Gdańska,wiec nie dam Ci adresów Poszukaj w necie i bądź wytrwały.
ps. Powiedz mi ile masz lat oraz czy pracujesz? _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
m.a.x.x. (Łódź) Site Admin
1998 Fiat 126p EL
|
Wysłany: Wto 16 Cze, 09 22:23 Temat postu: |
|
|
Każdy z nas ma potrzebny, proszenie na forum raczej nic Ci nie da. Są wakacje, znajdź pracę, odłóż i zainwestuj w siebie. Nie musisz zrobić kariery w 2 miesiące, masz dużo czasu, w zasadzie całe życie. _________________
  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto 16 Cze, 09 22:26 Temat postu: |
|
|
DZIĘKI ZA POCIESZENIE.TYLKO WEŻ ZAPIERDALAJ TAK JAK JA W WARSZTACIE JAKO POMOCNIK Z 350 złotych miesiecznie i połącz to z nauką łatwe to??????????????? _________________ FIAT 126 KMP-PROJEKT ROZPOCZĘTY |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tesqs (Poznań)

|
Wysłany: Wto 16 Cze, 09 23:20 Temat postu: |
|
|
| Też sie ucze i pracuje ;] Ale rozni nas to, ze ja nie placze ;] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nowaczek (EL)
|
Wysłany: Wto 16 Cze, 09 23:30 Temat postu: |
|
|
| ale jaja hahaha Kaszan_Motosport a dlaczego własnie chcec zaczoc od Kartingu ?? ile masz lat ?? prawka nie masz ?? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
m.a.x.x. (Łódź) Site Admin
1998 Fiat 126p EL
|
Wysłany: Wto 16 Cze, 09 23:53 Temat postu: |
|
|
| Kaszan_Motosport napisał: | | JAKO POMOCNIK Z 350 złotych miesiecznie | Jeśli zarabiasz za mało poszukaj innej pracy. _________________
  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Grociu (EL ....K) Site Admin
Pochwał: 4
1995 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Sro 17 Cze, 09 0:50 Temat postu: |
|
|
Skończ najpierw gimnazjum, potem zajmij się zarabianiem kasy i karierą sportowca... _________________ Fiat 126 BIS 1.2 MPI Mały, zapuszczony i niepozorny  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
SAMAEL66 (Inowrocław (kiedyś Finlandia))

|
Wysłany: Sro 17 Cze, 09 5:51 Temat postu: |
|
|
| Kaszan_Motosportjeśli już na starcie masz tylko tyle zapału by prosić o kasę innych to ci powiem że czarno widzę twoją karierę ehh jesteś młody, zdrowy (tak zakładam) kombinuj! tak w ogóle ile masz lat? pytałeś się o prace na nocki w supermarketach? ja tak pracowałem przez trzy lata technikum i możesz wyjść więcej niż 350zł wiem że to trudne ale bez silnej woli nic ci po karierze rajdowca!! oby twój zapał nie okazał się słomiany i nie skończył się razem z karierą Kubicy w f1 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Fifi (Bydgoszcz)
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Sro 17 Cze, 09 7:28 Temat postu: |
|
|
Kaszan_Motosport idź do automobilklubu w twoim regjonie. zapisz się tam na pewno w jakimś stopniu ci pomogą ale nie licz że od razu coś dostaniesz
powiem ci że też chciałem kilka lat temu zacząć od kartingu ale okazało się że karting jest naprawde drogim sportem
gokart jeźdzący to ok 2 kpln, pierdoły dla kierowcy to ok 1 kpln i więcej. wpisowe na zawody itp też nie jest tanie, części też się zużywają, nie pisze już o benie
naprawde taniej jest startować malcem lub czymś podobnym w kjs lub jakiś imprezach typu kjs rally sprint, dlatego ja podziękowałem kartingom a przerzuciłem się na KJS RC, (www.rallycross.bydgoszcz.pl) i startujemy w naszych zawodach ale też jeździmy w innych imprezach razem z normalnymi samochodami.
na start w obu przypadkach wydasz podobną $$$ ale potem koszty utrzymania są dużo mniejsze niż w kartingu. _________________ PF 126 BIS 704 - http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/1753
Mały Fan Klub Zaprasza
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mandolina (Opole)
 Pochwał: 16
|
Wysłany: Sro 17 Cze, 09 8:39 Temat postu: |
|
|
Zacznijmy od tego ile masz lat?
Bo coś czuję, że jesteś już za stary na rozpoczynanie od kartingu.
Co do kosztów to zależy czy chesz się bawić w zawodowy karting czy tylko zdobyć pierwsze umiejętności?
Bo zawodowo to troszkę kosztuje a amatorsko to np.
nasz automobilklub ma sekcję kartingową darmową raz w tygodniu ćwiczą na torze za friko.
| Cytat: |
Kurde zrozum,pomyśl że taki Kuzaj czy Kuchar rozpoczynali od KJSów i patrz co z nich jest
|
Każdy rozpoczyna od KJS'ów bo to jeden z warunków do uzyskania licencji.
Ale kajtki to wcale nie tania zabawa ja o startowaniu mażyłem już w twoim wieku, niestety nie mam dzianych rodziców i na mażeniach się skończyło. Teraz kiedy zbliżam się już do 30'tki udało mi się realizować moje dziecięce mażenia.
Jeśli chcesz wygrywać w kajtkach a nie tylko jeździć na ostatnich miejscach potrzebujesz nawet w przypadku malucha nakładu finansowego minimum 2000 zł na sam początek. Potem każda impreza to wydatek minimum kilkuset złotych, wpisowe 100zł, paliwo 100-150zł inne wydatki.
Części to następny spory wydatek, wiele rzeczy trzeba wmieniać profilaktycznie a nie czekać aż się na imprezie rozlecą.
Treningi to też paliwo i opony, ja na jeden trening zużywam opony na tylnej osi, na przedniej starczą mi na dwa treningi.
Przykładowo KJS PPAiK w Nysie kosztował mnie prawie 1000zł z przygotowaniami, ponieważ w poprzednim roku nie ukończyłem tej imprezy ze względu na awarię silnika w tym przed imprezą postanowiłem wymienić profilaktycznie niektóre części: linki, kable, świece, olej filtry + koszty noclegu(bo to impreza dwudniowa)+ paliwo +dojazd+ wpisowe+wyżywienie.
Nie zniechęcam cię ale przedstawiam Ci realne koszty wiążące się z taką zabawą. _________________ http://www.terytorium126p.pl/forum/post34853.html#34853 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro 17 Cze, 09 11:48 Temat postu: |
|
|
Coś w tym jest,ale problem tego typu jest że jest za młody na kjsy.Gdybym mógł to wziołbym mojego malara i bym pojechał.Stary raz go mi kupił za 200zł _________________ FIAT 126 KMP-PROJEKT ROZPOCZĘTY |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tesqs (Poznań)

|
Wysłany: Sro 17 Cze, 09 12:30 Temat postu: |
|
|
Raz ci go kupił? a 2 raz juz nie chcial? ;]
Tak na serio to za 200zl nie wydaje mi sie, zebys dostal odpowiednia bude do kajtkow ;] Ale pochwal sie co tam masz w stajni i powiedz nam wreszcie ile masz lat. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nowaczek (EL)
|
Wysłany: Sro 17 Cze, 09 12:32 Temat postu: |
|
|
| Kaszan_Motosport ale nadal nie odpowiedziałes ile masz lat ?? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro 17 Cze, 09 12:33 Temat postu: |
|
|
14 lat za dwa lata zdaje na b1.Stary jest mechanikiem a ogólnie chcę pójść do technikum samochodowego i się tam troche bawię z tym maluchem _________________ FIAT 126 KMP-PROJEKT ROZPOCZĘTY |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|