Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Chce rozpocząć karierę w kartingu ale nie mam pieniędzy
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Terytorium 126p -> Hydepark
Autor Wiadomość
Kaszan_Motosport (Gdańsk)

PostWysłany: Wto 16 Cze, 09 19:28    Temat postu: Chce rozpocząć karierę w kartingu ale nie mam pieniędzy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Widzicie chce rozpocząć karierę w kartingu ale nie mogę bo nie mam pieniędzy lub rad lub sprzętu.Bardzo byłbym wdzięczny gdyby ktoś pomógł Sad

Zmieniona nazwa tematu + przeniesiony //m.a.x.x.

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 3
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Wto 16 Cze, 09 21:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to kicha ;/ straszna
Powrót do góry
romi1984 (Iłów)

Pochwał: 2

PostWysłany: Wto 16 Cze, 09 21:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Umiesz już liczyć? to pamiętaj licz na siebie Cool

Powrót do góry

PostWysłany: Wto 16 Cze, 09 21:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

K**** ludzie wykażcie trochę zrozumienia a nie teksty typu licz na siebie Mad

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 7

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 16 Cze, 09 21:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Możesz określić na jaką pomoc liczysz... Question
Ktoś ma Ci za sponsorować Karta, dać na start, prawidłowy kombinezon, i dużo innych rzeczy. Trzeba włożyć "coś" od siebie, a nie liczyć na to że "ktoś" da Ci wszystko...

PS: W KJS'ach też musisz mieć "coś" swojego żeby startować, jeżeli jesteś dobry i się pokażesz, będziesz wygrywał, ze znalezieniem sponsora raczej nie będziesz miał problemu...

PS2: Chcesz dojść do F1, jak Kubica Question Twisted Evil Mr. Green

PostWysłany: Wto 16 Cze, 09 21:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak to określę najpierw wszystko muszę mieć,i tu jest problem.Szczerze chce pójść w ślady Kubicy ale nawet gadałem z Leszkiem Kuzajem w tej sprawie

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 7

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 16 Cze, 09 21:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kaszan_Motosport napisał:
nawet gadałem z Leszkiem Kuzajem w tej sprawie

I co Ci poradził Question

Wg. mnie jeżeli nie masz JAKIEGOKOLWIEK zaplecza finansowego, to nawet nie masz o czym marzyć. Ja też bym chciał się ścigać w WRC, dasz mi kilkadziesiąt tysi, które by wystarczyły na samochód do KJS'a, parę startów, później do PZM, itd. itp. Dasz mi:?: Question

PostWysłany: Wto 16 Cze, 09 22:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kurde zrozum,pomyśl że taki Kuzaj czy Kuchar rozpoczynali od KJSów i patrz co z nich jest.Diament najpierw trzeba oszliwować a potem masz efekt

PostWysłany: Wto 16 Cze, 09 22:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wydaje mi sie,że Kuzaj nie zaczynał prosząc ludzi na forum o kasę. Myślę, że jak chcesz coś zdziałać to pochodź po firmach motoryzacyjnych i tam szukaj wsparcia finansowego.

PostWysłany: Wto 16 Cze, 09 22:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Confused No widzisz ja jestem bardziej oryginalny.No to podaj mi adresy takich firm bo ja byłem w Cronicu i mi odmówili

Pochwał: 5

PostWysłany: Wto 16 Cze, 09 22:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

co nas to do cholery obchodzi, ze nie masz kasy....do roboty, proste, albo sie przesiadz na rower

ja tez chce pomalowac malucha i potrzebuje z półtorej kafla, i co? da mi ktos?

bez jaj, jak potem to forum ma byc powazne Laughing Laughing

PostWysłany: Wto 16 Cze, 09 22:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie poddawaj się tak szybko. Skoro jedni odmówili to pójdź do drugich itd w końcu ktoś Ci pomoże. Nie znam Gdańska,wiec nie dam Ci adresów Ekhm... Poszukaj w necie i bądź wytrwały.

ps. Powiedz mi ile masz lat oraz czy pracujesz?
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Organizator XZlot'13

1998 Fiat 126p EL

PostWysłany: Wto 16 Cze, 09 22:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Każdy z nas ma potrzebny, proszenie na forum raczej nic Ci nie da. Są wakacje, znajdź pracę, odłóż i zainwestuj w siebie. Nie musisz zrobić kariery w 2 miesiące, masz dużo czasu, w zasadzie całe życie.

PostWysłany: Wto 16 Cze, 09 22:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

DZIĘKI ZA POCIESZENIE.TYLKO WEŻ ZAPIERDALAJ TAK JAK JA W WARSZTACIE JAKO POMOCNIK Z 350 złotych miesiecznie i połącz to z nauką łatwe to???????????????

PostWysłany: Wto 16 Cze, 09 23:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Też sie ucze i pracuje ;] Ale rozni nas to, ze ja nie placze ;]
Powrót do góry
Nowaczek (EL)

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Wto 16 Cze, 09 23:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale jaja hahaha Kaszan_Motosport a dlaczego własnie chcec zaczoc od Kartingu ?? ile masz lat ?? prawka nie masz ??
Powrót do góry
m.a.x.x. (Łódź)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Organizator XZlot'13

1998 Fiat 126p EL

PostWysłany: Wto 16 Cze, 09 23:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kaszan_Motosport napisał:
JAKO POMOCNIK Z 350 złotych miesiecznie
Jeśli zarabiasz za mało poszukaj innej pracy.
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 4

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 17 Cze, 09 0:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Skończ najpierw gimnazjum, potem zajmij się zarabianiem kasy i karierą sportowca...

PostWysłany: Sro 17 Cze, 09 5:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kaszan_Motosportjeśli już na starcie masz tylko tyle zapału by prosić o kasę innych to ci powiem że czarno widzę twoją karierę ehh jesteś młody, zdrowy (tak zakładam) kombinuj! tak w ogóle ile masz lat? pytałeś się o prace na nocki w supermarketach? ja tak pracowałem przez trzy lata technikum i możesz wyjść więcej niż 350zł wiem że to trudne ale bez silnej woli nic ci po karierze rajdowca!! oby twój zapał nie okazał się słomiany i nie skończył się razem z karierą Kubicy w f1
Powrót do góry
Fifi (Bydgoszcz)

Pochwał: 1

PostWysłany: Sro 17 Cze, 09 7:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kaszan_Motosport idź do automobilklubu w twoim regjonie. zapisz się tam na pewno w jakimś stopniu ci pomogą ale nie licz że od razu coś dostaniesz Wink
powiem ci że też chciałem kilka lat temu zacząć od kartingu ale okazało się że karting jest naprawde drogim sportem
gokart jeźdzący to ok 2 kpln, pierdoły dla kierowcy to ok 1 kpln i więcej. wpisowe na zawody itp też nie jest tanie, części też się zużywają, nie pisze już o benie

naprawde taniej jest startować malcem lub czymś podobnym w kjs lub jakiś imprezach typu kjs rally sprint, dlatego ja podziękowałem kartingom a przerzuciłem się na KJS RC, (www.rallycross.bydgoszcz.pl) i startujemy w naszych zawodach ale też jeździmy w innych imprezach razem z normalnymi samochodami.

na start w obu przypadkach wydasz podobną $$$ ale potem koszty utrzymania są dużo mniejsze niż w kartingu.

Mały Fan Klub Zaprasza
Powrót do góry
Mandolina (Opole)

Pochwał: 16

PostWysłany: Sro 17 Cze, 09 8:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zacznijmy od tego ile masz lat?
Bo coś czuję, że jesteś już za stary na rozpoczynanie od kartingu.

Co do kosztów to zależy czy chesz się bawić w zawodowy karting czy tylko zdobyć pierwsze umiejętności?
Bo zawodowo to troszkę kosztuje a amatorsko to np.
nasz automobilklub ma sekcję kartingową darmową raz w tygodniu ćwiczą na torze za friko.

Cytat:

Kurde zrozum,pomyśl że taki Kuzaj czy Kuchar rozpoczynali od KJSów i patrz co z nich jest

Każdy rozpoczyna od KJS'ów bo to jeden z warunków do uzyskania licencji.

Ale kajtki to wcale nie tania zabawa ja o startowaniu mażyłem już w twoim wieku, niestety nie mam dzianych rodziców i na mażeniach się skończyło. Teraz kiedy zbliżam się już do 30'tki udało mi się realizować moje dziecięce mażenia.

Jeśli chcesz wygrywać w kajtkach a nie tylko jeździć na ostatnich miejscach potrzebujesz nawet w przypadku malucha nakładu finansowego minimum 2000 zł na sam początek. Potem każda impreza to wydatek minimum kilkuset złotych, wpisowe 100zł, paliwo 100-150zł inne wydatki.
Części to następny spory wydatek, wiele rzeczy trzeba wmieniać profilaktycznie a nie czekać aż się na imprezie rozlecą.
Treningi to też paliwo i opony, ja na jeden trening zużywam opony na tylnej osi, na przedniej starczą mi na dwa treningi.

Przykładowo KJS PPAiK w Nysie kosztował mnie prawie 1000zł z przygotowaniami, ponieważ w poprzednim roku nie ukończyłem tej imprezy ze względu na awarię silnika w tym przed imprezą postanowiłem wymienić profilaktycznie niektóre części: linki, kable, świece, olej filtry + koszty noclegu(bo to impreza dwudniowa)+ paliwo +dojazd+ wpisowe+wyżywienie.
Nie zniechęcam cię ale przedstawiam Ci realne koszty wiążące się z taką zabawą.
http://www.terytorium126p.pl/forum/post34853.html#34853
Powrót do góry

PostWysłany: Sro 17 Cze, 09 11:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Coś w tym jest,ale problem tego typu jest że jest za młody na kjsy.Gdybym mógł to wziołbym mojego malara i bym pojechał.Stary raz go mi kupił za 200zł

PostWysłany: Sro 17 Cze, 09 12:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Raz ci go kupił? a 2 raz juz nie chcial? ;]

Tak na serio to za 200zl nie wydaje mi sie, zebys dostal odpowiednia bude do kajtkow ;] Ale pochwal sie co tam masz w stajni i powiedz nam wreszcie ile masz lat.
Powrót do góry
Nowaczek (EL)

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Sro 17 Cze, 09 12:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kaszan_Motosport ale nadal nie odpowiedziałes ile masz lat ??
Powrót do góry

PostWysłany: Sro 17 Cze, 09 12:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

14 lat za dwa lata zdaje na b1.Stary jest mechanikiem a ogólnie chcę pójść do technikum samochodowego i się tam troche bawię z tym maluchem
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Terytorium 126p -> Hydepark Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński