Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Car Audio + Kolumna 8Ohm

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika
Autor Wiadomość
Quoter (LDZ)

Member
Member
Pochwał: 4

1998 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Sro 25 Sie, 10 20:58    Temat postu: Car Audio + Kolumna 8Ohm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Siemano wszystkim
mam małe pytanko co się bd dział jeśli pod wznak w aucie podczepię kolumnę 8ohm taką dużą normalną ??

PostWysłany: Sro 25 Sie, 10 21:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam! Very Happy jestem elektronikiem więc może trochę się wypowiem... Jeśli podłączysz tę kolumnę pod wzmacniacz w samochodzie to nie powinno się nic stać, lecz kolumna nie zagra z pełną mocą (zakładając że twój wzmacniacz ma impedancję wyjściową 4ohm, czyli taką typową dla wzmacniaczy samochodowych). A to wszystko dla tego że nie będzie dopasowania impedancyjnego (tak fachowo Cool ) czyli wzmacniacz 4ohm a kolumna 8ohm, która powinna mieć także 4ohm żeby można było wykożystać jej pełną moc (oczywiście z zapasem aby jej nie spalić).
Powrót do góry
Quoter (LDZ)

Member
Member
Pochwał: 4

1998 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Sro 25 Sie, 10 21:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no ok ok rozumiem, czyli tylko grozi mi jak by nie do konca wykorzystanie mocy kolumny ? nie mam się co bać o spalenie czego kolwiek ;> ?

PostWysłany: Sro 25 Sie, 10 21:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jeśli kolumna jest 8ohm a wzmacniacz 4ohm to nic się nie stanie Wink no tylko ta moc...
Powrót do góry
krzysztofer00 (Łódź)

Member
Member
Pochwał: 13

PostWysłany: Sro 25 Sie, 10 21:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nic nie spalisz na 100% no chyba, że kolumna ma np 5w a wzmacniacz 50 ;]
Powrót do góry
Jackob (Ostrowiec Świętokrzyski)

Pochwał: 1

PostWysłany: Wto 14 Wrz, 10 18:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja miałem u siebie wstawione 2 takie kolumny również 8ohm pod starego kaseciaka i nic sie nie stalo Very Happy wszystko śmigało bez wzmacniacza Razz
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 16 Wrz, 10 20:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wrzucaj śmiało nic się nie skopci, radyjko sobie poradzi

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński