| Autor |
Wiadomość |
chybol (Skierniewice)

|
Wysłany: Sro 16 Kwi, 08 13:42 Temat postu: Car Audio, gdzie głosniki |
|
|
Witam mam takie pytanko gdzie najlepiej zamontowac glosniki?? chodzi mi o instalacje 2x sredniotonowe 2x gwizdki i sub no i oczywiscie wzmacniacz najlepiej jak by byly jakies zdjecia pogladowe. Myslalem nad zamontowaniem srednich w drzwi 16cm gwizdki na slupki i sub ze wsmacniaczem w bagazniku , zda to egzamin ??  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
FSMarcin (Trzcianka)
 Pochwał: 2
|
Wysłany: Sro 16 Kwi, 08 15:46 Temat postu: |
|
|
Powiedzmy.. Lepiej zamontować jakieś lepsze zestawy na tylna półkę i po sprawie  _________________ Ford Fiesta 1,3i C 95' |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
chybol (Skierniewice)

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Pochwał: 22
1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Sro 16 Kwi, 08 16:51 Temat postu: |
|
|
ktos tam ma na tylknych boczach wbudowane. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Skalak_fsm (Brwinów [Mazowsze])

|
Wysłany: Sro 16 Kwi, 08 16:52 Temat postu: |
|
|
| Wiejski tuning wyjdzie...możesz montować na boczkach z tyłu przy kanapie i na boczkach od drzwi, tylko troszke przeróbek trzeba |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
chybol (Skierniewice)

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Skalak_fsm (Brwinów [Mazowsze])

|
Wysłany: Sro 16 Kwi, 08 17:41 Temat postu: |
|
|
| ahaaa to nie wiem nie próbowałem ale widziałem takie montaże |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
romi1984 (Iłów)
 Pochwał: 2
|
Wysłany: Sro 16 Kwi, 08 19:07 Temat postu: |
|
|
Dżwięk jakiego szukasz bez robienia wsi to:
wiercisz otwory na głośniki wyrzynarką z ostrzem do metalu {kup kilka}:
2x bas i 2x gwizdek ewentualnie jak się zmieści ale niekoniecznie średniotonowy
zaspawywujesz boki wlotu powietrza robiąc w ten sposób ''kolumnę'' [jeśli nie zaspawasz będzie głośno w środku itp itd] a dolot powietrza do gaźnika doprowadzasz z lewej kratki
a sprzodu wystarczy średniotonowy z gwizdkiem tylko co do tego to mam pomysł którego jeszcze nie zrealizowałem a i podstawa to dobre radio
polecam:
JVC kd-sr99 to jest czestą wadą tego modelu cena za dobre na mp3 to 350-400zł
ja zakupiłem teraz takie na mp3
zobaczysz wystarczy samo radio będziesz zadowolony a i akumulator nie będzie ci padał tak jak to jest od wzmaka.
A co do zabudowy z przodu to jak coś zrobie dodam fotki.  _________________

Ostatnio zmieniony przez romi1984 dnia Sro 16 Kwi, 08 19:23, w całości zmieniany 7 razy |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kapsel
 Pochwał: 5 Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Sro 16 Kwi, 08 19:13 Temat postu: |
|
|
Potwierdzam, słuchałem jak to gra u Romiego i na taki "skromny" zestawik to gra świetnie. _________________ [img]http://img138.imageshack.us/img138/7055/126bb.gif[img] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
chybol (Skierniewice)

|
Wysłany: Sro 16 Kwi, 08 19:36 Temat postu: |
|
|
OOo o takim rozwiazaniu nie pomyslalem a jesli chodzi o glosniki to bass i gwizdek na jeden kanal to jeszcze jak bys podsunal jakis pomysl na glosniczki z przodu ja myslalem zeby narazie wstawic jeden 4x6'' w standartowe miejsce bo narazie fundusze przykrutkie ;P ale myslalem zeby do bassera podjechac zeby cos z przodu wymodzili  _________________ http://www.sfm.auto.pl/
Skierniewickie Forum Motoryzacyjne
http://www.terytorium126p.pl/forum/czerwony-by-chybol-t4472.html
Czerwony
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aron (Skierniewice)

Pochwał: 6
|
Wysłany: Wto 22 Kwi, 08 18:27 Temat postu: |
|
|
Łoooj to pewnie krzykną jakąś cene niezłą
Ja też myślałem o rozwiązaniu w tylnych boczkach. Jak tylko pojawi się Bob, trzeba sie brać za robote, a Bobi powinien być już lada dzień hehehe Chybol coś wie  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
chybol (Skierniewice)

|
|
| Powrót do góry |
|
 |

1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Wto 22 Kwi, 08 20:24 Temat postu: |
|
|
ja mam z przodu po dwoch stronach. w standartowe miejsce to trzeba uwazac, bo tam od plasitku do nadkola maly odstep jest. a od strony kierowcy wlozylem w takie podelko na glosnik i smiga wsio normalnie _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
chybol (Skierniewice)

|
|
| Powrót do góry |
|
 |

1997 Fiat 126p ELX
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
BAZIjarocin (Jarocin)
 Pochwał: 4
|
Wysłany: Sro 23 Kwi, 08 10:50 Temat postu: |
|
|
ja mam identyko jak Romi zrobione w swoich 2 maluszkach(w jednym dolot zmieniony,a w drugim juz nie,i troche glosniej silnik slychac przez to),tylko ze mam 3drozne elipsy wlozone magnat i gra naprawde ladnie. lepszego basu raczej nigdzie nie wyciagniesz,bo najpierw wmontowalem glosniki w tylnie boczki,wygluszylem itp.i cienko to gralo. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ozzy (Wpisz w Profilu skąd jeste!)
 Pochwał: 7
|
Wysłany: Pią 25 Kwi, 08 21:48 Temat postu: |
|
|
Ja mam wmontowne 2 wysoko tonowe w oparcie tylnej kanapy, a jezeli chodzi o bass to kupiłem sobie skrzynię basowa (z tyłu i tak nikt nie jeździ, a przynajmniej rzadko, skrzynia zajmuje tylko jedno miejsce )
i wszystko razem mam podpięte pod wzmachola dwukanałowego, a żeby wzmachol nie ciagnął prądu jak sie go nie używa to zrobiłem sobie przełącznik, który zamontowałem w środku. Osobiście nie narzekam, fajnie gra. _________________ 1998 EL
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|