| Autor |
Wiadomość |
Sejek (Łódź)

|
Wysłany: Pon 02 Sty, 12 20:32 Temat postu: Budowa 126p do KJS |
|
|
Tak jak w temacie. Co i jak z budową 126p do kjs od A-Z.
Chodzi mi po głowie mysl na zabawe w kjs.
Ps. Jeśli jest gdzieś owy temat to prosił bym o linka, poniewaz nie moge takiego tematu znalezc. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
CEJOTUNIO (Warszawa Mokotów)

Pochwał: 3
1993 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Pon 02 Sty, 12 23:29 Temat postu: |
|
|
Po pierwsze buda musi być zdrowa. Zero rdzy.
Wypierdzielasz wszystko co zbędne tj, tylna kanapa tapicerka podłogi wygłuszenia Budę warto obspawać, żeby wzmocnić. Kierka sportowa, kubły, klatka pasy porządne, przydatna byłaby hydrołapka i tarcze z przodu, zawieszenie obniżyć i utwardzić na beton, wg mnie jeszcze warto wstawić klejoną szybkę z przodu i to co można tj, tył klapę, maskę zastąpić laminatem jeśli chodzi o silnik, to było tysiąc razy poruszane na forum  _________________ KIEROWNIK ZMIANY OKMPM
If I could capture the rage
Of today's youth and bottle it
Crush the glass with my bare hands and swallow it
And spit it back in the face of you racists
And hypocrites who think the same shit but don't say shit |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Damiano (Łódź)

Pochwał: 5 Ostrzeżeń: 1
1997 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Wto 03 Sty, 12 2:10 Temat postu: |
|
|
podstawa to buda, tak jak pisze CEJOTUNIO, i silnik, a jak silnik to hamowanie by się lepsze przydało, a jak silnik i hamulce, to i zawieszenie, felgi i opony również, klatka, kubły, szelki, to już podstawa, gaśnica pod ręką, też przydatna, odchudzić auto też trzeba, laminaty, wywalenie zbędnych rzeczy, odchudzenie lub zmienienie na laminaty, i wiele innych rzeczy, typu krótka skrzynia, no jest tego od groma, i każdy i tak doda coś od siebie, czego ktoś inny nie podał... ogólnie to co napisał CEJOTUNIO plus poprawki nanoszone do auta w trakcie jazdy już w KJS, KZK, i innych wyścigach  _________________ Nie ważne czym, ale jak jeździsz...
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adas 126pp

|
Wysłany: Wto 03 Sty, 12 21:50 Temat postu: |
|
|
| ja sie dołaczam do tematu ale mi generalnie chodzi o to czy ciezko jest włozyc silnik 900ccm3 do malucha wiem napewno ze trzeba belke przerobic |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
CEJOTUNIO (Warszawa Mokotów)

Pochwał: 3
1993 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Wto 03 Sty, 12 21:54 Temat postu: |
|
|
Adas 126pp, zawsze trzeba pytaj Damiano _________________ KIEROWNIK ZMIANY OKMPM
If I could capture the rage
Of today's youth and bottle it
Crush the glass with my bare hands and swallow it
And spit it back in the face of you racists
And hypocrites who think the same shit but don't say shit |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adas 126pp

|
Wysłany: Wto 03 Sty, 12 21:56 Temat postu: |
|
|
| aha no spokobo mam okazje nabycia ładnego silnika 900 i chciał bym go do malucha załozyc i chciałem sie troche dowiedziec jak to zrobic |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arek (Łódź)

Pochwał: 20
1989 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Wto 03 Sty, 12 22:02 Temat postu: |
|
|
www.126fan.pl www.budowaswapow.com na tych stronach masz większość niezbędnych informacji
przy 900tce zakres przeróbek jest nieco mniejszy niż przy silnikach fire _________________
Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|