Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
brzeszczot chemika - remont wznowiony !!!
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
djfizyk (Zduńska Wola)

PostWysłany: Wto 28 Kwi, 09 7:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pełen szacunek dla ciebie za ratowanie malca i życzę powodzenia w dalszych pracach Smile
Powrót do góry
chemik143 (Cieszyn)

PostWysłany: Sob 06 Cze, 09 20:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Troszeczkę popracowałem ale niewiele - SESJA ;] na szczęście prawdopodobnie 16 czerwca zdam ostatni egzamin a potem będę miał czas Smile

Lista rzeczy do zrobienia: (Zielone gotowe, czerwone nie gotowe, żółte zaczęte)

BLACHARKA
- wymiana progu prawego
- wymiana progu lewego
- wymiana błotnika prawego przedniego
-wymiana błotnika lewego przedniego
- wymiana pasa przedniego
- reperacja podłogi krótkiej bagażnika

-reperacja nadkola prawego tylnego
-reperacja nadkola lewego tylnego
-reperacja nadkola prawego przedniego
-reperacja nadkola lewego przedniego

- reperacja podłogi pod tylną kanapą z prawej strony
- reperacja podłogi pod tylna kanapą z lewej strony
- reperacja podłogi na styku z progiem z prawej strony
- reperacja podłogi na styku z progiem z lewej strony
- wymiana szyny prawej prawego fotela
- wymiana szyny lewej lewego fotela
- wymiana krótkiego wzmocnienia nieopodal mocowania zapinki pasów przednich

- wymiana lewego mocowania wahacza tylnego lewego
- naprawa mocowania osadzenia tylnej prawej spręzyny zawieszenia

- naprawa przedniej lewej części podłogi
- naprawa mocowania prawego przedniego wahacza
- naprawa mocowania lewego przedniego wahacza
- naprawa tylnego prawego naroża pojazdu
- naprawa tylnego lewego naroża pojazdu

- naprawa rynienek dachowych
- odsłonięcie wszystkich zgrzewów podwozia i zabezpieczenie
- naprawa podłużnicy prawej
-naprawa podłużnicy lewej
- naprawa prawej części przegrody czołowej
- naprawa lewej części przegrody czołowej
- likwidacja rantu błotnika prawego przedniego

- likwidacja ranty błotnika lewego przedniego
- likwidacja rantu błotnika prawego tylnego
- likwidacja rantu błotnika lewego tylnego
- reperacja maski
-reperacja klapy
- reperacja drzwi prawych
- reperacja drzwi lewych

- wspawanie nowego noska prawego
- wspawanie nowego noska lewego

CYNOWANIE
- spaw błotnik prawy - pas przedni
- spaw błotnik lewy - pas przedni
- spaw błotnik prawy - próg

- spaw błotnik lewy - próg
- ocynowanie błotnika prawego tylnego
- ocynowanie błotnika lewego tylnego
- ocynowanie błotnika prawego przedniego
- ocynowanie błotnika lewego przedniego

- ocynowanie zgrzewów tylnego prawego naroża
- ocynowanie zgrzewów tylnego lewego naroża
- ocynowanie zgrzewów tylnego podszybia
- ocynowanie spawów nosek błotnik prawy
- ocynowanie spawów nosek - błotnik lewy

- ocynowanie spawu błotnik prawy - słupek przedni
- ocynowanie spawu błotnik lewy - słupek przedni

Ostatnio zmieniony przez chemik143 dnia Sob 06 Cze, 09 21:29, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
sebcyc (era)

Pochwał: 2

PostWysłany: Sob 06 Cze, 09 21:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

te zdjęcia przedstawiają twój remont blach ??

tragiczne wykonanie Shocked
Pokrywy alu. Abarth, Giannin, bez napisu
Zderzaki chromowane
Zamek tylnej klapy chromowany
Powrót do góry
chemik143 (Cieszyn)

PostWysłany: Sob 06 Cze, 09 21:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sprecyzuj
Powrót do góry
PrzeMan (Łódź)

PostWysłany: Sob 06 Cze, 09 22:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie powinienem, ale tak wyspawane to ja mam nadkola w tym swoim sztrucelku...przed oddaniem do blachmajstra...i chyba nawet nie robił tego pan Zdzich Wink nie chcę potępiać bo i mój bolid nie wesoło wygląda, ale można było chyba lepiej
Member
Member
Pochwał: 33

PostWysłany: Sob 06 Cze, 09 22:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Yyyy ja myslałem ze to tylko tak tymczasowo jest punktowo przyłapane żeby wsyzstkie blachy były kompletne a ostatecznie bedą spawy ciągłe Shocked
Powrót do góry
chemik143 (Cieszyn)

PostWysłany: Sob 06 Cze, 09 23:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

spawy ciągłe będą przy mocowaniu przedniego wahacza i wzdłuż szyn. A uważacie że jeszcze gdzieś takie powinny być? Dodam, że to nie będzie rajdówka ;]

Piszcie dokładnie o co biega, bo jak co to muszę w porę poprawić, żeby się nie rozleciało mi coś.
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member
Pochwał: 33

PostWysłany: Sob 06 Cze, 09 23:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No wszędize powinny być ciągłe a nie jakieś połapane migomatem blaszki zajechane kitem do spawów Crazy
Powrót do góry
chemik143 (Cieszyn)

PostWysłany: Sob 06 Cze, 09 23:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No ładnie.. a który to z forumowych kolegów mi pisał, że wszystko się punktowo spawie w autach bo inaczej naprężenia są za wielkie:d

Na szczęście nie jest za późno by to poprawić. Przejadę co się da spawami ciągłymi przerywanymi:D
Powrót do góry
sebcyc (era)

PostWysłany: Nie 07 Cze, 09 9:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czemu to nie jest z jednego kawałka blach ( wystarczyć zrobić formę z papieru )

a to powinieneś wywierca na otwory i pospawać otworowo
Zderzaki chromowane
Powrót do góry
Ryba (Radomsko)

Pochwał: 4

PostWysłany: Nie 07 Cze, 09 11:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z Sebycycem się zgadzam. Lepiej zrobić szablon z tektury. Potem wycinasz kawałek blachy klepiesz doginasz jak potrzeba i jest ok, a nie sztukowanie. Przy progach też dobrze gada, to jedna z fajniejszych metod zakładki. Ja jak wstawiełm swoje progi to dziury naweirciłem w progu wewnętrznym i spawałem od strony progu wewnętznego - dzięki temu nie widać nic na progu - marówną powierzchnię tak (z widocznymi przegrzaniami od spawów)

Lama w życiu Miga nie trzymał, a gada Cool W tych blachach może co najwyżej zagęścić te spawy punktowe, a nie ciągłym jechać, no bez jajec. Przy wachaczu da się pojechać ciągłym bo jest więcej "mięsa" Zgrzewy w aucie też masz ciągłe ??
Powrót do góry
chemik143 (Cieszyn)

PostWysłany: Nie 07 Cze, 09 12:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ryba, to znaczy, że auto mi się nie rozleci?? Bo już załamany byłem że wszystko trza poprawiać bo jak wyjadę to wszystko poodpada:P
Powrót do góry
Ryba (Radomsko)

PostWysłany: Nie 07 Cze, 09 15:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zagęść te punktowe, tak, żeby wyglądało jak coś a'la ciągły i będzie dobrze Smile
Powrót do góry
sebcyc (era)

PostWysłany: Nie 07 Cze, 09 17:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ryba napisał:
Zagęść te punktowe, tak, żeby wyglądało jak coś a'la ciągły i będzie dobrze Smile

ty masz pojęcie jak tam koło wachacza dał blachę z 3mm to punktowo to się wtopi po byku buhhhhhh

ja bym zrobił tak, jak masz z przodu wachacz i z tyłu pojechałbym ciągłym tylko nie od razu na mijankę

a tu

tak jak masz otwory a gdzie się łączy nowy kawałek ze starym (tego wzmocnienia "rynienki") ciągłym żeby było całością
Zderzaki chromowane
Powrót do góry
chemik143 (Cieszyn)

PostWysłany: Nie 07 Cze, 09 18:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ok, 17 czerwca zaczynam robotę na maksa i zrobię jak mówisz.
Powrót do góry
Ryba (Radomsko)

PostWysłany: Nie 07 Cze, 09 18:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ryba napisał:
Przy wachaczu da się pojechać ciągłym bo jest więcej "mięsa"

sebcyc napisał:
ty masz pojęcie jak tam koło wachacza dał blachę z 3mm to punktowo to się wtopi po byku buhhhhhh

Czytaj DOKŁADNIE posty !! Rotfl
Powrót do góry
sebcyc (era)

PostWysłany: Nie 07 Cze, 09 18:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ryba napisał:
Ryba napisał:
Przy wachaczu da się pojechać ciągłym bo jest więcej "mięsa"

sebcyc napisał:

Czytaj DOKŁADNIE posty !! Rotfl

ale tu nie chodzi ze masz więcej "mięsa" tylko ze jest mocowany jest do tego miejsca wachacz
a poza tym o którym wachaczu mowa???
Very Happy
Zderzaki chromowane
Powrót do góry
piter19850207 (Wrocław/Oława/WBO)

Pochwał: 3
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pon 08 Cze, 09 10:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ryba napisał:
Ja jak wstawiełm swoje progi to dziury naweirciłem w progu wewnętrznym i spawałem od strony progu wewnętznego - dzięki temu nie widać nic na progu

mój brat jak robił swojego pierwszego malucha to ktoś mu właśnie tak poradził i powiem, że ten sposób jest chyba najlepszy, bo nie widać spawów na progu zew.

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
chemik143 (Cieszyn)

PostWysłany: Pią 19 Cze, 09 11:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pociągnąłem lagami tę grubą blachę i od drugiej strony do belki też lagami przyspawałem tak wiec napewno sie mi to juz nie rozleci. Z drugiej strony już też jest gotowe, fotkę dam później.

tymczasem mały horrorek:D Zdaje się, ze tu był kielich. Sprężyna się wbiła w belkę ;]

mam nadzieje, ze da się kupić sam kielich i to kółeczko Razz
Powrót do góry
Ryba (Radomsko)

PostWysłany: Pią 19 Cze, 09 15:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jee to samo moiałem w mojej 1 budzie - hujnia Laughing
Nie da się kupić tego kawałka, tzreba całą belkę, przynajmniej u mnie w mieście nie mieli.
Powrót do góry
chemik143 (Cieszyn)

PostWysłany: Pią 19 Cze, 09 16:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

da sie kupić bo byłęm w sklepie i maja kielichy ale same lewe ;] niema akurat prawego:D
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5
Strona 5 z 5

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński