Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
brakuje prądu podczas jazdy i gasnie

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika
Autor Wiadomość
kulik (Rybnik)

Pochwał: 3

PostWysłany: Sob 19 Lip, 08 19:46    Temat postu: brakuje prądu podczas jazdy i gasnie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam problem zas z elektryką
jak jade to zgasnie radio i zgasnie auto i ogólnie braknie napiecia w ukłacie całego auta po jakims czasie wróci wszystko do normy i zas przejedzie kilma kilometrów i zas to samo
pomocy
znalazłem gołe kable w komorze silnika zaizolowałem na nowo i dalej to samo sprawdziłem mase jest ok
co moze byc przyczynątakiego zachowania
aha kabel ten gruby do rozrusznika jest ok
Powrót do góry
LOBUZ88 (Sosnowiec)

PostWysłany: Sob 19 Lip, 08 19:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sprawdzałeś stacyjkę ? kostki , kable itp ? to samo miałem w Polonezie..zanim na to wpadłem to zdążyłem pół instalacji powymieniać Rolling Eyes
Po prostu wystarczyła jakaś dziura czy wibracja i rozłączała się, auto gasło , prąd znikał a po chwili wszystko wracało do normy.
Zajrzyj tam Smile

Ps. czytam ze masę przy silniku patrzałeś, popatrz jeszcze na klemy przy aq Wink
Daewoo Nubira Kombi 1.6 1998
Powrót do góry
kulik (Rybnik)

PostWysłany: Sob 19 Lip, 08 20:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

klemy przy aq ok masa ok czyli te kostki przy liczniku i stacyjce ?
Powrót do góry
Franiu126p (z nienacka)

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania
Pochwał: 8
Ostrzeżeń: 4

PostWysłany: Sob 19 Lip, 08 20:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Posprawdzaj je, nic nie zaszkodzi.
Powrót do góry
Groszek (Ciechanów)

Pochwał: 4

PostWysłany: Nie 20 Lip, 08 10:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kulik, na 90% stacyjka, chyba że masz jeszcze gdzieś gołe kable Wink

LOBUZ88 napisał:
to samo miałem w Polonezie..

To już wiem skąd taki znajomy nick Smile
kulik (Rybnik)

PostWysłany: Nie 20 Lip, 08 11:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sprawdze kostke od stacyjki i dam znac co i jak

awaria usunieta przypalona kostka głównego zasilania była i na dziurach wpadała w drgania i nie było styku
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński