| Autor |
Wiadomość |
Kaszan_Motosport (Gdańsk)

|
Wysłany: Nie 15 Mar, 09 10:39 Temat postu: Brak rynienek bachowych |
|
|
Co to ma znacyzc bo nie wiem  _________________ FIAT 126 KMP-PROJEKT ROZPOCZĘTY |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Ozzy (Wpisz w Profilu skąd jeste!)
 Pochwał: 7
|
Wysłany: Nie 15 Mar, 09 12:07 Temat postu: |
|
|
chyba rynienek dachowych - hmm jak ktoś nie wie co to jest to wątpię żeby tłumaczenie pomogło _________________ 1998 EL
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
BeXa (Mysłowice(Śląsk))
 Pochwał: 4
|
Wysłany: Nie 15 Mar, 09 13:05 Temat postu: |
|
|
to szczególne połączenia krawędzi dachu z krawedzią poszycia bocznego, czyli np błotników zapewniają one spływanie wody która spada na dach . dzięki nim nie leje nam sie woda do środka przez drzwi lub bezpośredno na uszczelke , a bar to pozbycie z sie tego co w sumie nie ma żadnych zalet a więcej wad _________________ jak nie idzie młotkiem weź większy   |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie 15 Mar, 09 18:13 Temat postu: |
|
|
wielkie dzięki za wytłumaczenie  _________________ FIAT 126 KMP-PROJEKT ROZPOCZĘTY |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
zolo (Kraśnik)
|
Wysłany: Pon 16 Mar, 09 10:06 Temat postu: |
|
|
Ja mam obciete rynienki i nic mi sie nie leje do srodka, po prostu trza miec dobre uszczelki. Jak sie odetnie te rynienki to oczywiscie trza spawac bo inaczej to ci dach odpadnie  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bobi (54°16)

Pochwał: 1
1997 Fiat 126p ELX
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
zolo (Kraśnik)
|
Wysłany: Pon 06 Kwi, 09 18:36 Temat postu: |
|
|
| szczuraz napisał: | na pewno o 100 kg ... mam nadzieję że w aucie nie masz nic oprócz kubła wszystkie elementy masz zrobione z laminatu , szyby z plexi a do auta zawsze wsiadasz w samych bokserkach na czczo i wypróżniony ....  |
Hehe dobre. A tak na powaznie to jak bylem poczatkujacym uzytkownikiem malucha (lamerem) to gdzies przeczytalem ze obciecie rynienek i wywalenie jednej wycieraczki zwieksza predkosc max o jakiez 10 moze 15km\h. Po swoich spostrzezeniach moge powiedziec ze zarnko prawdy w tym jest. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotrek87 (Hajnówka)
![]() Pochwał: 2
|
Wysłany: Pon 06 Kwi, 09 22:17 Temat postu: |
|
|
Po usunięciu rynienek zmniejszy się Cx
cytat ze strony z linku:
| Cytat: | | - Prędkość jazdy wpływa na wzrost siły oporu i to aż w kwadracie. Do 80 km/h opór aerodynamiczny odgrywa małą rolę w bilansie mocy i wymaga jedynie 1,4 KM. Przy 120 km/h już 22 KM i stanowi ok. połowę występujących oporów ruchu, co znacznie zwiększa zużycie paliwa. |
posprzatane //Harnas _________________ 126elx '97 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro 08 Kwi, 09 15:46 Temat postu: |
|
|