Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
brak iskry w swapie

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika
Autor Wiadomość
bad boy gang

PostWysłany: Sro 23 Cze, 10 13:50    Temat postu: brak iskry w swapie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam po długim czasie i ogólnej zabawie z malczem próbowałem go odpalic a tu cisza brak iskry Ekhm... myslałem ze jest jakis brak napiecia na cewce to dałem plusa na cewke i po 30 minutach cewka dosłownie wybuchła Ekhm... co moze byc przyczyną czy cos zle podłączyłem czy cos?? a silnik 1.0 fire
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 18

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 23 Cze, 10 15:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zapłon iskrownikowy czy na module?

Member
Member

1994 Fiat 126

PostWysłany: Sro 23 Cze, 10 16:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli dobrze pamietam to w uniaszu był bezstykowy z moułem.

http://www.terytorium126p.pl/forum/blekitna-pchelka-t7102.html
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 18

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 23 Cze, 10 16:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to zapewne coś źle podłączyłeś

PostWysłany: Sro 23 Cze, 10 20:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a skąd mam wiedziec uno fire 1 0 to chyba ma racje kultowe@op amoze kros wie który kabelek gdzie p[odłączyc bo niby mam schemat ale nie jestem pewien do konca podłączenia
Mr. Green
Powrót do góry
kultowe@op (Łódź)

Member
Member

1994 Fiat 126

PostWysłany: Sro 23 Cze, 10 21:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie pamiętam dokładnie jak to wyglądało ale w książce znalazłem krotka info jak to działa. Może ci to coś pomoże:

Jak nie zrobisz do soboty to napisz do mnie na gg. Postaram sie dorwać dziadka mojej dziewczyny i porobie ci fotki na uniaszu

gg 21778011

takie tylko małe pytanko. To silnik na gaźniku czy na jednopunkcie???

Powrót do góry
bad boy gang

PostWysłany: Czw 24 Cze, 10 22:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kultowe@op silnik oczywiscie ze na jednopunkcie ;d no wiec zasilanie do cewki jest masa na cewke jest te dwa kabelki na moduł ida a dalej kurde nie ma iskry Ekhm...
Neutral
Powrót do góry
kultowe@op (Łódź)

Member
Member

1994 Fiat 126

PostWysłany: Czw 24 Cze, 10 22:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak dla mnie to walniety moduł albo cewka bo w innym przypadku przynajmniej raz na jakiś czas by iskra była Ekhm...

Powrót do góry
Ekjonar (Włoszczowa)

Member
Member
Pochwał: 4

2000 Fiat 126p EL Happy end

PostWysłany: Pią 25 Cze, 10 7:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A Ty masz czujnik położenia wału czy rozdzielacz?
Powrót do góry
bad boy gang

PostWysłany: Pią 25 Cze, 10 13:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

rozdzielacz Very Happy ale juz sie iskra znalazła niepotrzebnie podłączyłem minusa na stałe na cewke Very Happy juz wszystko zaczęło działac
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński