Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Bobi Red Hot Chilli Malan
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
Bobi (54°16)

Member
Member
Pochwał: 1

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pon 30 Mar, 09 19:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Aparat 5mpx więc raczej odcień inny, to z czasem się szprejnie - wszystko za jednym zamachem poleci Twisted Evil

Powrót do góry
Madd (Wrocław)

Pochwał: 11
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Wto 31 Mar, 09 0:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wloty bardzo mi się podobają. ogromne info o Twojej grupie krwi niestety nie.

PostWysłany: Wto 31 Mar, 09 15:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pomalowac pod kolor i powinno byc dobrze moj lakier jest inny dlatego taka roznica jest...

Member
Member

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Sro 24 Cze, 09 14:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Odkurzam po 3 miesiącach Very Happy

Po maturze, fura służbowa do odbioru w czwartek - malacz do garażu i wio!Twisted Evil

W planach:
Arrow Zabawa z blacharką - kucie bitgumu, zaspawywanie dziurek (parę niegroźnych po zimie się znalazło), wspawanie nowych progów oraz ogólnie pojęta lakierka - przetarcia, wgniecenie na lewych drzwiach i przednim pasie, bąbelki.
Arrow Zmiana dolotu gaźnika (+ jakieś modyfikacje samego gaźnika - miedziana podkładka, inna rurka emulsyjna)
Arrow Wymiana głowicy silnika (planowanie) - Stara głowica niedomaga i nie trzyma już śrub kolektorów wydechowych przez co chodzi jak kosiarka - głośna kosiarka.
Arrow Zamontowanie sportowego filtra powietrza (w drodze do mnie) i rozwiercenie puszki od filtra
Arrow Wymiana kloszy CLEAR na 50/50 (w drodze do mnie)
Arrow Zdjęcie plastikowych zderzaków i zastąpienie ich chromowanymi (z całą zabawą z tłuczeniem pozostałości i wybrzuszeń tak aby to wyglądało
Arrow Poszerzenie felg stalowych, na początek: przód 5J, tył 6J
Arrow Lekka gleba
Arrow Wymiana uszczelki bagażnika
Arrow Wymiana kierownicy na nową od FLa - nie przetartą jak ta co jest teraz (w drodze do mnie)
Arrow Zamontowanie czarnej klapy od FLa z powycinanym co drugim żeberkiem i chromowanymi znaczkiem 126p made by FSM (w drodze do mnie)
Arrow Zamontowanie chromowanych ramion wycieraczek (w drodze do mnie)
Arrow Założenie tłumika - Speeder (w drodze do mnie)
Arrow Wymiana kabli WN na nowe (TESLA T886S + świeczki NGK BP7HS) (w drodze do mnie)
Arrow Montaż obrotka Mera Lumel MS2 (w drodze do mnie)

A poniżej fotka dolotu, który wczoraj wygarnąłem od kolesia z garażu:

Powrót do góry
piter19850207 (Wrocław/Oława/WBO)

Pochwał: 3

PostWysłany: Sro 24 Cze, 09 16:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

plany fajne, a dolot jest w pipę,

kolega nie ma takiego drugiego czasem?? Wink

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
Porthos (Głosków/ pod Wawą)

PostWysłany: Sro 24 Cze, 09 16:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ładnie wyglada ta rurka, ale jak ją zamontujesz to zmierz osiągi - przed i po zamontowaniu, zeby nie okazało się że auto tylko bardziej buczy.
Powrót do góry
Bobi (54°16)

Member
Member

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Sro 24 Cze, 09 16:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

piter19850207 napisał:
kolega nie ma takiego drugiego czasem?? Wink

Koleś robił w pracy, po godzinach miał dostęp do narzędzi i sobie z nierdzewki robił takie bajerki, to była ostatnia która mu została. Podobno parę podobnych jego autorstwa gdzieś w trójmieście jest Very Happy

Powrót do góry
Lewy_ (Tczew)

PostWysłany: Sro 24 Cze, 09 19:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

taka rurka była na allegro ostatnio Cool

---------OooO---------

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/23522
Powrót do góry
Bobi (54°16)

Member
Member

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pon 29 Cze, 09 11:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Była, a i stamtąd ją wyhaczyłem Cool

EDIT: Dzisiaj spotykam się z kolegą szwagra - lakiernikiem. Jest plan przemalować maluszka. Pytanie tylko z jakiej palety kolorów brać? Ma dostęp do "prawie" wszystkiego. Macie jakieś pomysły, propozycje?

Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 29 Cze, 09 14:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bobi A co kolor ci sie znudził ??
przeciez chyba jest kolorek ok
z reszta ja go na zywo nie widziałem Razz

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
kaszel1510 (Toruń)

PostWysłany: Pon 29 Cze, 09 15:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kolorek na moje ok ale może odmiany szukasz?? Ja bym pomalował na ten sam Smile
Powrót do góry
piter19850207 (Wrocław/Oława/WBO)

Pochwał: 3

PostWysłany: Pon 29 Cze, 09 16:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zrób polerkę tego i będzie jak nówka, no chyba, że ma jakies duże ubytki i kwalifikuje się do odnowienia, no to wtedy proponowałbym czerwień meksykańską Wink

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5
Strona 5 z 5

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński