Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Bober - 126p ST 82/83
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sob 21 Lut, 09 22:29    Temat postu: Bober - 126p ST 82/83 Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie chce pisać Wam książki telefonicznej o tym aucie, czy czegos w stylu Quo Vadis... kocham te samochód jak samego siebie i nigdy przenigdy go nie sprzedam.
Od 3 lat nie wyjeżdżający z garażu - jest ze mną już 10 lat, służył wiernie aż do końca... swojej skrzyni biegów :-/
Potem spoczął w ciepłym garażu, pod pierzynką, czeka na dobre czasy remontu. Jednak a pewno będzie to duże odejście od oryginału, ale zero spojlerexów, tym się przejmować nie musicie.
Oglądajcie.

Poniżej autko "w akcji" na Torze Kartingowym.

Znalazłem jeszcze takie zdjęcie.

Beżyk, Bober, swap (900tka Kłosa) i seria... piękny widok, aż się łezka w oku kręci. Widok zaraz po zakupie Beżyka, wtedy wychodziłem przed blok i wybierałem czym jadę Evil or Very Mad

Kolejne zdjęcia NEVER PUBLISHED.

Na ostatnim zdjęciu widać - ŚWIETNĄ robotę lakiernika, w nocy widać morderczą różnicę lakieru między nadwoziem a tylną klapą. Żałosne.

Zdjęcia odnalezione. Wszystkie maluchu oprócz Bobera i CHYBA malucha Red Viper'a (czerwony z zimowego zdjęcia) już nie istnieją. Red Vipera maluch został sprzedany - widziałem go rok temu.

Poniżej potwierdzenie, że go nadal mam ( dla niedowiarków myślących, że poszedł na żyletki ! )
Numer Automobilisty relatywnie AKTUALNY. Ten z 125p - 11/2007, 84 strony itd.

iiiiiiiiiiiii...
Ostatnio kupiona rzecz do Bobera "na przyszłość".

i

Teraz tam parkuje Bober. Auto po 3 latach wyjechało i okazało się ... JEŻDŻĄCE. Co się stało ze skrzynią nie wiem, ale jest jako tako sprawna.

Większość młodziaków nie zna tego auta, na forum był temat, ale zniknął. Nie wiem czemu...
A stara gwardia wie co samochód potrafił i mimo dymienia na czarno - GWARANTUJĘ, że nadal potrafi.

Cool

Pochwał: 5
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Sob 21 Lut, 09 22:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

testament leży w schowku Cool

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sob 21 Lut, 09 22:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

I nadal jest tam ta naklejka i zostanie - mimo wiochowego charakteru ot tak z sentymentu do mojego stylu jazdy Crazy

Pochwał: 5
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Sob 21 Lut, 09 22:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dobra jest, pozatym oddaj fele potrzebującym Mr. Yellow

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sob 21 Lut, 09 22:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powiedziałem. Pożyczyc do fotek mogę Mr. Green

PostWysłany: Sob 21 Lut, 09 22:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Co mogę powiedziec? Fiacik w moim stylu. Stylowy i z klasą.. Nie przesadzony ale przerabiany. Ładniutko i oby przetrwał jak najdłużej Wink
Site Admin
Member
Member
Pochwał: 33

PostWysłany: Sob 21 Lut, 09 22:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja to znam tego boba (przynajmniej ze zdjęć) jeszcze na duzo przed beżem i żałuję, że nie miałem okazji go zobaczyć na żywo a juz tym bardziej w akcji.
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sob 21 Lut, 09 23:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Silnik made by Barański...
Chodziło to solidnie, bezawaryjnie i... czy szybko?

Na pewno Marchewa pamięta. To się wypowie.

PostWysłany: Sob 21 Lut, 09 23:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Stoi w tym garażu ale chyba go regularnie przepalasz???
Powrót do góry
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Member
Member
Pochwał: 22

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Sob 21 Lut, 09 23:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czaszki na rygielkach Laughing dobre.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3612fdc1aaac86ee.html co ta opona taka zdeformowana ?

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sob 21 Lut, 09 23:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czaszki są wiejskie - wiem, ale w czsach jak się pojawiły - 8 lat temu uważałem to za fajny pomysł - czyli też zostają.
Też byś zdeformował jakbyś stał 3 lata w 1 miejscu. I na tych gównach dojechał 16 km do garażu nowego.

Silnik nie przepalany - mimo to pracuje. Poza tym mam budżet na nowy Smile. Za daleko mam żeby od niego jeździć teraz. Tęskni za mną, ale nie płacze.

Nowy tylny chrom do niego.

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 13
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Sob 21 Lut, 09 23:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Legenda odkurzona Smile
Heh pamiętam jak zaczynał z wami przygodę to Bober był na fali Wink
W tym samym czasie kumpel tez miał takiego tylko ze z zieloną tapicerką.Żałuje do dziś że go nie kupiłem od niego Confused

PostWysłany: Nie 22 Lut, 09 0:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Skąd ja znam ten chrom Very Happy
Powrót do góry
Ekjonar (Włoszczowa)

Member
Member
Pochwał: 4

2000 Fiat 126p EL Happy end

PostWysłany: Nie 22 Lut, 09 8:22    Temat postu: Re: Bober - 126p ST 82/83 Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moch napisał:

Szkoda że z weteranów klubu "terytorium 126" zostało kilku... Auta na tamte czasy ciekawe. Swoją drogą miałem też w tamtych czasach niebieskiego ospojlerowanego malucha i to już było coś mieć auto w moim wieku Very Happy Nie masz jakiś zdjęć może bobera z moim maluchem? Niech bober się doczeka remontu Wink Sorry za to OT
Powrót do góry
Małkers (Lublin)

Pochwał: 2

PostWysłany: Nie 22 Lut, 09 9:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ładny klasyk.Wkoncu go zaprezentowales Very Happy

Klapa bambino w tym roczniku troche gryzie sie z innymi detalami Smile
Powrót do góry
CiNeK (Pabianice)

Member
Member

2000 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 22 Lut, 09 9:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wydaje mi sie ze tez go pamietam na ktoryms z pierwszych zlotow??czy mi sie wydaje??hehe moj moze nie weteran bo za mlody ale na kazdym ogolnopolskim był i nie tylko:))
P.S
Kiedy go reaktywujesz??

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Nie 22 Lut, 09 12:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mateusz_3120 - dziękuję bardzo za chrom.
Ekjonar - przejrzę zdjęcia "papierowe". Może coś mam, ale kto wie...
Małkers - klapy Bambino raczej nie będzie.
CiNeK - możliwe, możliwe.
Choć moje auto było raczej na wstępnych jakby nieoficjalnych raczkujących ogólnopolskich na Torze na Technicznej.
Reaktywuję już naprawdę niedługo. WSZYSTKIE części do reaktywacji są - to znaczy nic nie skorodowane. Auto ma podłogę jak młody bóg - wszystko jest super. Należy natomiast wymienić:

- pas przedni ( uszkodzony )
- prawy przedni błotnik ( poszła pręga )

POwstaje jeszcze kwestia oryginalności nadwozia... LEWY przedni błotnik to FL ( zaklepany - "poszerzony" ), prawy jest bezwypadkowy ST ( z lekkim uszkodzeniem ). Lewy był dawno temu szykowany do "poszerzenia" przodu w celu zmieszczenia bez problemu tychże kół, przy powiekszeniu gleby.

Teraz zastanawiam się jaką koncepcję obrać.

Poza tym wszystkim do zrobienia kilka innych drobiazgów i mnóstwo rzeczy mechanicznych.

Felgi do niego to:
1. Melber 5,5J13cala ET20

2. Zastava 5J13cala

3. ATS 6J13" ET 18

4. Misie Ronal 5J13" ET38

Tam teraz stoi. Widać partactwo lakiernika.

Mogę obfotografować części mechaniczne, które już mam do niego. Ale to chyba będzie zbyt dużo bezsensownych zdjęć... A to jakbym obfotografował pół malacza. Nie wiem co mogło klęknąć od tak długiego postoju, więc wymienię dużo rzeczy.

Member
Member

2000 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 22 Lut, 09 13:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powodzenia trzymam kciuki

Member
Member
Pochwał: 22

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Nie 22 Lut, 09 14:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ladna kolekcja felg Cool
misiowane najlepsze Twisted Evil

Pochwał: 2

PostWysłany: Nie 22 Lut, 09 14:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No ladna ladna ale misiowane chyba do bobera nie przypasuja Smile
Powrót do góry
Demon126p (Loża Szyderców)

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 13

PostWysłany: Nie 22 Lut, 09 14:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Misiowe rządzą Mr. Green
Mochu poszerz gada i gleba na maksa Very Happy

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 22 Lut, 09 15:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Trzy lata to jeszcze nie taka tragedia. Mój też prawie tyle stał, z tą różnicą, że był przepalany. Do roboty zapewne będą hamulce, znaczy nawet jeśli działają, to lepiej je przejrzeć. Ja jeszcze musiałem zmieniać łożyska kół, bo wyły niemiłosiernie. Zawieszenie i silnik tak czy inaczej chcesz robić.

Ciekawy kolorek ma to auto. Mam cichą nadzieję, że taki pozostanie. Wink Chętnie zobaczyłbym go na felgach numer 3. Razz Powodzenia w pracy. Wink

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 22 Lut, 09 16:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ładny Very Happy
Ale ja bym go nie poszerzał.chyba ze delikatnie Very Happy
powodzenia

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
Madd (Wrocław)

Pochwał: 11

PostWysłany: Nie 22 Lut, 09 16:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moch - bardzo długo czekałem na ten temat.
Zdjęcia w nim satysfakcjonują mnie w stu procentach Smile

O wiele bardziej podoba mi sie to auto niż Beż Twisted Evil

Samochód po remoncie będzie mocno różnił się od oryginału - okej, ale potwierdź mi prosze, że kolor zostaje bez zmian Wink

BRAWO - życzę szybkiego rozpoczęcia remontu i liczę na relacje z prac na bieżąco.

..pozdrawiam.

Pochwał: 6

PostWysłany: Nie 22 Lut, 09 16:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moch, czy Ty kiedyś nie mówiłeś że ten malec to jest exportówka z jakimś specjalnym zabezpieczeniem antykorozyjnym? Razz

Klasyk i elegant- prawie jak ojciec i syn Smile
"Spadochroniarze nie umierają-idą do piekieł aby się przegrupować"
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 1 z 6

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński