| Autor |
Wiadomość |
Moch (Łódź)

Pochwał: 16
1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Wto 24 Lut, 09 20:45 Temat postu: |
|
|
sr99 - obraziłeś się na mnie też ?
Hmmmmmmmmmmm bardzo boję się jednego... pokazać Wam czemu stoi w garażu...
Chrom był nówka. Z papieru taki - marzenie nas wszystkich. A przód nigdy nie "bity". Choć wcześniej malowany przez tego blacharza debila. Zachciało mi się likwidacji przedniego znaczka a skończyło się... to długa historia, jak ktoś będzie chciał to opowiem. Nie miał ten samochód szczęścia. Nie do zajebania jest silnik - to akurat w przeciwieństwie do Beża
I wstyd
 _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bilo (ERA)
 Pochwał: 6 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Wto 24 Lut, 09 21:04 Temat postu: |
|
|
Zwykla stluczka. Nic takiego Tego zdjecia nie widzialem. Wczesniej czy pozniej auto odzyje no chyba ze po pracy przy bezu masz juz dosc i trzeba odczekac troche  _________________ Audi Klub Polska member
Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Wto 24 Lut, 09 21:15 Temat postu: |
|
|
W miejscu gdzie strzałka, wjechałem w tył Skody Fabii 1gen. 5drzwi, kolor srebrny, na pokładzie młode małżeństwo. Z tyłu dziecko w foteliku.
Brałem zakręt. Za szybko. Żwir. Za wolne reakcję rąk. Złe hamowanie. BUM.
Skutki widać na zdjęciu. To juz jest po wypchnięciu nogami przez McQueena. Jakiś czas tak jeździłem, ale straciłem zapał, jak strzeliła skrzynia. To był czas gdzie liczyłem złotówkę do złotówki i było naprawdę ŹLE. Ale jak widać nie zezłomowałem, nie sprzedałem. Nie zrobiłem jak połowa tego forum miłośników  _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bilo (ERA)
|
Wysłany: Wto 24 Lut, 09 21:18 Temat postu: |
|
|
Bardzo krzyczeli? _________________ Audi Klub Polska member
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Wto 24 Lut, 09 21:25 Temat postu: |
|
|
Bardzo. Auto w 2 tygodnie później bez najmniejszych problemów dojechało do Warszawy, a ja uczestniczyłem w programie na TVN "Narodowy Test na Prawo Jazdy". W grupie "użytkownicy maluchów" ( czy coś w ten deseń ). W Warszawie dostało strasznie ogniem ( wiadomo ekipa... żuraw, kłos, strongi, kuner...). Potworne problemy z gaźnikiem, naprawy cała noc w garażu podziemnym, prblemy z ładowaniem. W drodze powrotnej straciłem całkowicie światła... potem w Rawie Maz. auto stanęło na amen na parkingu dla TIR przy wulkanizacji. _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kamil_loczek (Zduńska Wola)

1987 Fiat 126p
|
Wysłany: Wto 24 Lut, 09 22:11 Temat postu: |
|
|
nie tak tragicznie wyglądał maluszek po stłuczce. Ale szczęście że nikomu nic się nie stało.
Mochu ta opowieść i litania popsutych rzeczy wyszła przy jednej podróży do wawy;>? ja tam śmigam moim co tydzień do poznania po 400 km i śmiga:) tylko mój młodszy jest. Ale fajne są takie przygody, sam takich doświadczyłem. pozdrawiam i życzę owocnych prac i nie tracenia chęci do ciągłych napraw a potem eksploatacji. _________________ gdyby bóg preferował przedni napęd to ludzie chodzili by na rękach:D
Moja Zielona Strzała
http://www.terytorium126p.pl/forum/pogromca-polosi-green-arrow-t2400-25.html |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
andrzey (Łódź)
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Sro 25 Lut, 09 0:58 Temat postu: |
|
|
| Bilo napisał: | | U mnie np tarczowki nie wchodza w gre bo nie chce innych felg niz 12" |
Sa tez zestawy pod kola 12...ale duze koszta..tym bardziej teraz gdy euro tak wysoko stoi..
http://www.fiat500sport.com/def.asp?l=ENG&sku=E116551D0
Mam kogos z warszawy kto moglby Ci chyba sprowadzic takie tarcze. Jak bylbys zainteresowany to priv. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Sro 25 Lut, 09 10:38 Temat postu: |
|
|
kamil_loczek - to się okazał drobiazg. Bo klema się poluzowała. Ale to było o 3 w nocy, ja nie byłem w stanie bez żadnej latarki zlokalizować co i jak. Dzwoniłem po tatę, żeby po mnie przyjechał, żebyśmy rano scholowali Bobera. A w nocy czekałem pod sklepem spożywczym w Rawie - tak długo, że sąsiedzi co chyba nie mogli spać, wezwali policję. Ta mnie legitymowała, gonił nie jakiś pies po ulicy ( tak zwykły, duży - nie policjant ). Generalnie - wszystko przez Devilmicka/Kłosa, który grzebał przy klemach
To była jedna jedyna awaria tego auta... i straciłem zapał. Ot tak. Potem strzeliła linka rozrusznika ( wymieniałem na mrozie, a tego wyjątkowo nie lubię ) i potem to już wiecie - skrzynia.
I samochód sobie stoi mimo, że przecież skrzynie sobie leżą - 2 sztuki. Ta skrzynia w nim okazała się jednak częściowo sprawna - sam nie wiem jakim cudem - biegi już się nie klinują, ale skrzynia ma na pewno zerwane poduszki i niemiłosiernie wyje. To mnie trochę podbudowało. Nie lubię samochodów holować do blacharzy - to trauma po holowaniu 100 razy Beża w tą i z powrotem ( to może opowiedzieć np.Szary, Porthos, albo Mariusz126p ).
No i tym samym mam trochę zapału, żeby się wziąć za ten samochód. _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bilo (ERA)
|
Wysłany: Sro 25 Lut, 09 11:56 Temat postu: |
|
|
| andrzey napisał: | | Bilo napisał: | | U mnie np tarczowki nie wchodza w gre bo nie chce innych felg niz 12" |
Sa tez zestawy pod kola 12...ale duze koszta..tym bardziej teraz gdy euro tak wysoko stoi..
http://www.fiat500sport.com/def.asp?l=ENG&sku=E116551D0
Mam kogos z warszawy kto moglby Ci chyba sprowadzic takie tarcze. Jak bylbys zainteresowany to priv. |
Niestety ale na razie mam na co wydac 300 euro a do wycieczek po 10 km na miesiac bebny straczaja. Dzieki jednak za pomoc bo auto w przyszlosci moze otrzymac rozne prezenty. caly czas sie rozwijam  _________________ Audi Klub Polska member
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Sro 25 Lut, 09 13:57 Temat postu: |
|
|
UNPUBLISHED...
Dorzucę. DZIĘKUJĘ Bartek
 _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl
Ostatnio zmieniony przez Moch dnia Pią 27 Lut, 09 8:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kapsel
 Pochwał: 5 Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Sro 25 Lut, 09 16:39 Temat postu: |
|
|
Pamiętam tą Syrenę, stała i gniła ładnych parę lat, a potem nagle zniknęła.
Dopiero później się dowiedziałem, że to Twoja robota  _________________ [img]http://img138.imageshack.us/img138/7055/126bb.gif[img] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kamil_loczek (Zduńska Wola)

1987 Fiat 126p
|
Wysłany: Sro 25 Lut, 09 17:05 Temat postu: |
|
|
Dlatego ja do mojej strzały do zestawu kluczy dołączyłem nówkę latarkę kupiona od ruskich na bazarku:) która leży i leży i może kiedyś się przyda(diodową oczywiście żeby troszke techniki było w autku). Bo też w sumie miałem nocną przygodę ale to było blisko domu i wiedziałem co padło a co do syrenki piękne auta:) szkoda że teraz tak się cenią  _________________ gdyby bóg preferował przedni napęd to ludzie chodzili by na rękach:D
Moja Zielona Strzała
http://www.terytorium126p.pl/forum/pogromca-polosi-green-arrow-t2400-25.html |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nowaczek (EL)
 Użytkownik zbanowany Pochwał: 3 Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Sro 25 Lut, 09 18:02 Temat postu: |
|
|
Marchewa i jego Lanser ciekaw jestem czy nowy własciciel o niego dba  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marchewa (Łódź)
 Pochwał: 6
|
Wysłany: Sro 25 Lut, 09 18:14 Temat postu: |
|
|
Z tego co wiem,to tego auta już niema...  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bronek (FSM)
|
Wysłany: Sro 25 Lut, 09 18:19 Temat postu: |
|
|
Moch na tej fotce z malcem Marchewy to bober juz po tym dzwonie jest? _________________
Klasyk i elegant- prawie jak ojciec i syn
"Spadochroniarze nie umierają-idą do piekieł aby się przegrupować" |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nowaczek (EL)
 Użytkownik zbanowany Pochwał: 3 Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Sro 25 Lut, 09 18:54 Temat postu: |
|
|
| Marchewa napisał: | Z tego co wiem,to tego auta już niema...  |
moja zielonka podobnierz jeszcze gdzies tam jezdzi a co sie stało z lanserem sprzedał go tamten |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kizar (Nysa)

|
Wysłany: Czw 26 Lut, 09 8:20 Temat postu: |
|
|
Mochu ten temat to jak twoja autobiografia normalnie..  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bronek (FSM)
|
Wysłany: Pią 27 Lut, 09 18:11 Temat postu: |
|
|
lepiej mu z fabryczną klapą niż Bambino  _________________
Klasyk i elegant- prawie jak ojciec i syn
"Spadochroniarze nie umierają-idą do piekieł aby się przegrupować" |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
sr99 (Środa Wlkp)
 Pochwał: 3
|
Wysłany: Pią 20 Mar, 09 14:20 Temat postu: |
|
|
Te chrom nakładki to do malucha robili, czy jakieś modzone  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Pią 20 Mar, 09 14:24 Temat postu: |
|
|
Robili. Mam 4 takie nakładki. Każda jest identyczna. Z nabitym jakimś numerem z urzędu patentowego.
Pamiętam jak dziś - jak mój sąsiad wyrzucił z 5-10 - sam nie wiem ile takich, bo jego kumpel takie robił i mu w szafce zalegało... a mi nie powiedział
I znów prehistoria.
OGNIA
 _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Franiu126p (z nienacka)
Użytkownik zbanowany Zakaz pisania Pochwał: 8 Ostrzeżeń: 4
|
Wysłany: Sob 21 Mar, 09 22:59 Temat postu: |
|
|
Moch, moje zdanie znasz - ja beżyka mam w poszanowaniu, mnie Bober interesuje.
Czekam co będzie dalej - nie dopytuje się, bo nie ma sensu - wiem że będzie dobrze. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|