Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
blue from 3city - new foto str.9
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
Scorpion (Gdynia)
Prezes oddziału
Member
Member
Pochwał: 1

1998 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pon 02 Paź, 06 22:13    Temat postu: blue from 3city - new foto str.9 Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No w końcu i ja pokarze swojego małego potworka. Very Happy

kupiłem go od pierwszego właściciela, maluszek był zadbany (pomijając dwa wgniecenia narożników po spotkaniu ze słupkami)
pierwsze modyfikacje polegały na założeniu kołpaków hipo i wrzuceniu audio (cd/mp3, głośniki w drzwi), reszta była tylko kwestią czasu:
- resor na 6cm z dodat. piórem
- zmiana kloszy na niebieskie
- żarówki diodowe
- stroby w kierunkach
- naklejki
- poszerzane 12' na tyle, opony 12/155
- felgi malowane na biało
- gumy w sprężynach po 1szt. na stronę
- połka tylnia z głośnikami
- termometr i zegarek
- owiewki na szybach bocznych
- lotka na tylniej szybie
- dokładka pod zderzak przedni z golfa III
- nakładki na pedały
- tłumik michaela
- halogeny

fotki:
na samym początku wyglądał tak

później nastąpiły zmiany

wnętrze

porównanie wysokości zawieszenia

dotarłem nim nawet na zlot w Łodzi

niskie zawieszenie pozwala jeszcze na jazde po lesie

w nocy też można śmigać

mam nadzieję że na tym się nie skończy, plany co do niego są nawet dość ambitne ale poczekamy zobaczymy co z nich wyjdzie
pozdr 4all Very Happy

Ostatnio zmieniony przez Scorpion dnia Sro 14 Maj, 08 20:10, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
scandaL (Warszawa)

PostWysłany: Pon 02 Paź, 06 22:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

strasznie nie widzi mi sie ten tyl.. a dokladnie kola Confused jak w terenowce.. ble. nie mogles zostawic seryjnych opon na tych poszerzanych 12?
glosniki w drzwiach tak jakos nie pasuja tam, jak kij do oka
plus za fajny kolor i halce z przodu
Powrót do góry
LyszyK

Pochwał: 3
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Wto 03 Paź, 06 7:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Malan fajny ale dziwie sie jakim cudem masz jeszcze dowod . Te kola z tyłu pasuja jak swini siodło i do tego wystaja po 1,5 cm Confused
Powrót do góry
Demon126p (Loża Szyderców)

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 13
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Wto 03 Paź, 06 10:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zetnij springi zwój i bedzie gitara takn jak u mnie.
Bo tak to troszke za wysoko i pewnie slizga sie jak głupi na winklach.
Ładnie tylko ten tył Very Happy
Powrót do góry
rOgaL (Wroclaw)

Pochwał: 2

PostWysłany: Wto 03 Paź, 06 12:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Scorpion my sie spotkalismy na Ogolnopolskim i rozmawilismy na temat twojego pocisku i sam widziales co sie dzialo na KZK na ostrych zakrecikach Smile wiec wiesz co musisz zmienic nad czym popracowac jak dla mnie wielki plusior za czystosc autka bo jest jak najbardziej wycackany i czysciutki Smile
Powrót do góry
bartonq (Katowice)

Pochwał: 4

PostWysłany: Wto 03 Paź, 06 22:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ten z soczewkami jest kozacki
ale twoj tez niczego sobie tylko te balony nie pasuja Wink

pozdro
Powrót do góry
Scorpion (Gdynia)
Prezes oddziału
Member
Member

1998 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Wto 03 Paź, 06 22:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

obecne opony napewno zastąpią jakieś niskoprofilówki i tył pójdzie w dół, na tych puki co jest dobry bieżnik więc może przez zime na nich się jeszcze pobujam a na wiosne (jak do tego czasu znajde) będą odpowiednie gumy

PostWysłany: Wto 03 Paź, 06 22:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja proponuje 135/70/13 kost niski, latwo dostepne i do malucha to najlepsze rozwiazanie na przod i tyl
Powrót do góry
Scorpion (Gdynia)
Prezes oddziału
Member
Member

1998 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Wto 03 Paź, 06 22:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na 6 cali opone 135 wątpie że wejdzie a ryzyko że spadnie ogromne Smile
poczekam na okazje na 165 lub 175

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 5
Ostrzeżeń: 5

PostWysłany: Wto 03 Paź, 06 22:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bartong to są 12tki a nie 13tki Wink
Powrót do góry
bartonq (Katowice)

PostWysłany: Sro 04 Paź, 06 0:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

te wielkie z tylu ze niby 12stki?

a komplecik 175/50 ja bym mial na sprzedaz Cool
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sro 04 Paź, 06 6:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

165/60R12 Yokohama, albo FALKEN, tylko to Cię ratuje.
Powrót do góry
scandaL (Warszawa)

PostWysłany: Sro 04 Paź, 06 20:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bartonq napisał:
te wielkie z tylu ze niby 12stki?

no jasne, poszerzane
Powrót do góry
Jacq

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Sro 04 Paź, 06 21:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja to bym te poszerzane koła schował do piwnicy i czekał na poszerzenia nadkoli. A teraz założył zwykłe 12 no i obniżył tył. Było by fajowo w takim układzie Cool
Powrót do góry
curek (Gdynia)

Member
Member

1986 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sro 04 Paź, 06 21:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A mi sie tam nawet podoba ten malec. Jest poprostu wyjatkowy i niepowtarzalny przez te szerokie i wielkie kola. Widzialem na zywo i powiem ze calkiem cacy Wink

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 13
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Sro 04 Paź, 06 23:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bartonq napisał:
ja proponuje 135/70/13 kost niski, latwo dostepne i do malucha to najlepsze rozwiazanie na przod i tyl

Optymalny rozmiar do malca,jeśli chodzi o szerokosc to 155 i nie wiecej no chyba ze ktos ma swapa to juz mu nie zalezy.
Ja sam szukam 155/60 lub mniej.
Powrót do góry
rOgaL (Wroclaw)

PostWysłany: Czw 05 Paź, 06 0:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja smigam z tylu na 175/50 i calkiem przyjemnie sie to prowdzi gorzej tylk ojak popada bo laa sie bokiem srasznie...ale morze rzeczywiscie lepiej by wygladal ten maluch na sryjnych 12 z dupa fajnie posadzona Smile
Powrót do góry
Scorpion (Gdynia)
Prezes oddziału
Member
Member

1998 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Czw 30 Lis, 06 23:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jakiś czas temu wpadły do środka kubełek i pasy szelowe Very Happy

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Czw 30 Lis, 06 23:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no i miło, są postępy Wink

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Pią 01 Gru, 06 12:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Scorpion cholera nasze malce beda bardzo podobne Smile tyle ze ja mam mniej poszerzone kółka i seryjne gumy na nich ... Halce tez bede zakładał ... kopie beda Smile czerwony i niebieski Smile bardzo fajny ten twój malczan ale faktycznie ta opona z tyłu wygląda troszki jak balonik.. aaaaaale i tak malczik stanowczo daje rade jeszcze kubeł w srodku Smile marzenie Smile

PostWysłany: Pią 01 Gru, 06 12:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

spokojnie spokojnie Scorpion wpanide do wrocka to mu te baloniki podmienimy na cos ciekawszego Smile a tak wogle napsiz do szarego Scorpion on wysprzedaje klamoty to moze ci sprzeda swoje opony z poszerzek a kubelke mniodzio Smile tes ce taki Very Happy
Prezes oddziału
Member
Member

PostWysłany: Pią 01 Gru, 06 12:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ile cie wyniósł ten kubełek Question

Maluszek całkiem fajny tylko to tylnie terenowe zawieszenie nie pasuje za bardzo

Honda Civic 1,6 16V SOHC VTEC
Powrót do góry
Kjub

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Pią 01 Gru, 06 13:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale te zawias z tyłu dalej mnie dobija Laughing Zrób, że coś z tym!
Member
Member

1998 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pią 01 Gru, 06 23:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie zapeszając niedługo może będą alu z niskoprofilówkami a wtedy na wiosne będzie "nisko-podłogowo" Laughing

PostWysłany: Sob 02 Gru, 06 10:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A mi się podoba...
Jest jedyny zrobiony w taki sposób i powinien zostać Cool
No może mniejsze baloniki założyć, i wnętrze zrobić (może jakaś klatka i te sprawy? Razz bo do kubła by pasowało Very Happy )

Ogólnie podoba mi się Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 1 z 9

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński