Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
kultowy garage
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
kultowe@op (EL/ETM)

Member
Member
Organizator Manu'12

1994 Fiat 126

PostWysłany: Wto 15 Cze, 10 23:04    Temat postu: kultowy garage Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich. Własnie dołączyłem do waszego grona i chciałbym wam przedstawić moje oczko w głowie:D
Jest to fiacik FL z 94 roku. Kupiłem go jakiś czas temu od pewnego dziadka,ktory przestał nim jeździc ze wzgledu na zdrowie i pewnie gdybym go nie kupił dziś byśmy sie nim golili. W tej chwili ma przeprowadzany mały remoncik (właściwie kapitalka:P) ale najdalej do końca wakacji myślę go skończyc. Maluszek trafił do mnie zupełnym przypadkiem.Gdyby 2 lata temu kyoś mi powiedział że wróce do tego modelu to bym go wyśmiał Very Happy Mam inne auto ktorym jeżdze na co dzien a jego kupiłem żeby nauczyć dziewczyne jazdy, jednak już po pierwszej przejażdżce wróciły wspomnienia z liceum i już nikt prócz mnie za kierka nie usiadł. Malcem jeżdże w ciepłe słoneczne dni dla zrelaksowania:D w inne dni hibernuje w garażu. A oto on:

Tak wyglądał jak go kupiłem

a tak na kilka dni przed rozpoczeciem remontu

Ostatnio zmieniony przez kultowe@op dnia Nie 15 Kwi, 12 0:00, w całości zmieniany 4 razy
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 15 Cze, 10 23:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Brawo że kupiłeś maluszka Smile
Widze nawet kolega z łodzi wiec na spot zajrzy z chęcią pewnie w słoneczny dzień Smile
Może mała fotorelacja z prac ?? ;>

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 4

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 15 Cze, 10 23:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam kolegą z Łodzi.

Ciekawie się zapowiada, ale poproszę więcej zdjęć. Jakie plany co do niego?

Member
Member
Organizator Manu'12

1994 Fiat 126

PostWysłany: Wto 15 Cze, 10 23:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Noo jasne że bede:D Jak widać przymiarki ma to być cult style wzorowany na rok ok 80. Z prac które zrobiłem nie zdążyłem jeszcze porobić fotek ale obecnie stoi u blacharza żeby na sobotni spocik był już połatany (sam dłube tylko w wekendy wiec bym sie nie wyrobil) Fakt faktem bedzie niepomalowany ale bez dziur i obecny:D Może zdąze go choc podkładem prysnąć. Oczywiście wszelkie foty bede wklejał na bieżąco Smile
sercio_20 (Stary Dzików (Dziczma))

Pochwał: 2

PostWysłany: Czw 17 Cze, 10 11:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

i jak tam?? Wink
dzialasz cos kolo malego ?? Laughing
Powrót do góry
kultowe@op (EL/ETM)

Member
Member
Organizator Manu'12

1994 Fiat 126

PostWysłany: Czw 17 Cze, 10 14:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziś mam go odebrać od blacharza. zaraz porobir foty a jutro po pracy sie zacznie:D

właśnie odebrałem:D teraz wygląda tak

Uploaded with ImageShack.us

raniutko potraktuje podkładem i na spocik:)
seba650 (Skierniewice)

Pochwał: 1

PostWysłany: Sob 19 Cze, 10 7:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kultowe@op, chrom do niego nie pasuje... Rolling Eyes

Ten sam lakier Mr. Green

Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Sob 19 Cze, 10 8:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

seba650 wg. mnie pasowały by do niego zderzaki P4
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sob 19 Cze, 10 11:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Brawo ważne że go ratujesz Smile
Pomaluj teraz tylko antykorozyjną później podkład i lakier Smile

Powrót do góry
seba650 (Skierniewice)

PostWysłany: Sob 19 Cze, 10 12:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

według mnie to szeroki zderzak . P4 też nie najgorsze.

zakładanie chromów do FL z '94r Crazy . Też masz Go zarejestrowanego już na EL?

Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Sob 19 Cze, 10 14:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

seba650 Mam sąsiada który ma identycznego fl'a na P4 i wygląda znakomicie Mr. Green
Powrót do góry
kultowe@op (EL/ETM)

Member
Member
Organizator Manu'12

1994 Fiat 126

PostWysłany: Sob 19 Cze, 10 22:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cóż szerokich już nie założe bo dziś zamieniłem je na altek i gaźnik z człowiekiem któremu były bardziej potrzebne. Narazie może faktycznie średnio pasują ale autko jest w trakcie remontu i jest nieco przemieszane epokowo ale po malowaniu dostanie epokowe gadzety i wszystko bedzie pasowało. Chce go zrobić na cult wiec powrotu do lat 90 raczej nie planuje:) Bardziej zbliżałbym sie do repliki st

Quoter (LDZ)

Member
Member
Pochwał: 4

1998 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Sob 19 Cze, 10 22:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie martw sie tyz mam FL ale bd robił na ST bo tez mam chromy Very Happy

PostWysłany: Sob 19 Cze, 10 22:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A mi sie zdaje ze chrom i taki kolorek będzie malina Very Happy
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 20 Cze, 10 0:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kultowe@op jak chcesz możemy sie zamienić na p4 z dopłatą z mojej strony Smile
Jak dla mnie za baloniastke koła z tyłu ;/

Powrót do góry
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Member
Member
Pochwał: 22

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Nie 20 Cze, 10 8:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tragicznie wyglada na tych kolach Rolling Eyes

Member
Member
Organizator Manu'12

1994 Fiat 126

PostWysłany: Nie 20 Cze, 10 22:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niestety u mnie dużą role gra prześwit auta ze względu na to po jakich drogach jeżdże zwłaszcza na wsi jak popada i jakiś rolnik ciągnikiem wjedzie. Nie raz micha spotkała sie z ziemią.Oczywiście lada dzień założe na nią osłone. Mam w planach oponki o ciut niższym profilu ale 13 muszą zostać. Na przód szykują sie 13 od CC żeby układu kierowniczego nie obciążać. Wtedy już nie bedzie sie to tak rzucać w oczy Smile
kaszel1510 (Toruń)

PostWysłany: Pon 21 Cze, 10 13:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na początek to zamaluj jakimś podkładem te progi itp żeby ci ich nie wcieło Razz .A nie lepiej dać 4 jednakowe 13? Smile
Powrót do góry
kultowe@op (EL/ETM)

Member
Member
Organizator Manu'12

1994 Fiat 126

PostWysłany: Pon 21 Cze, 10 16:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Już pomalowane Very Happy Na zdjęciach taki bo niemal prosto od blacharza pojechałem na spot Very Happy Na przodzie nie chce takich szerokich bo układ kierowniczy by za mocno obrywał a i nie chce ingerować w karoserie. 135 z cc wchodza bez klepania.
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 21 Cze, 10 18:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

135/70 13" są w bisie więc na 100% wejdą

Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Czw 24 Cze, 10 8:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

135/70R13 - na tym jeździ się dużo lepiej niż na seryjnych 12calach

Member
Member
Organizator Manu'12

1994 Fiat 126

PostWysłany: Pon 12 Lip, 10 22:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No i malec znowu w cześciach... Tym razem ostatecznie przed malowaniem. Uległem namowie Quotera na małą symulacje wyglądu po remoncie . troszke sie pobawiłem i oto efekty. Tak bedzie wyglądał jak czegoś nie schrzanie Razz Co wy na to???

Kondek279 (Zawiercie)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Pon 12 Lip, 10 23:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

widzę że kolega korzysta z Tuning Car Studio, ale tak ogólnie to według mnie bardziej do chromów pasowała by czerwień lub kość słoniowa Wink
Powrót do góry
kultowe@op (EL/ETM)

Member
Member
Organizator Manu'12

1994 Fiat 126

PostWysłany: Pon 12 Lip, 10 23:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hehe dokładnie. Został mi taki programik po dawnych szalonych latach. Myślałem o takiej mandarynce jak kiedyś 600 na eksport miały ale już mam jedno czerwone auto wiec chciałem jakiejś odmiany Smile a kość słoniowa raczej widzi mi sie na dużych autach.
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 13 Lip, 10 0:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cool Cool Cool

Jeśli Ci chodzi dokładnie o ten sam odcień co był u mnie to numer lakieru 5015 jak byś szukał. Smile
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 1 z 5

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński