Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Blacharka

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Hydepark
Autor Wiadomość
mexykanin500 (Chrzanów - małopolskie)

PostWysłany: Wto 27 Paź, 09 17:26    Temat postu: Blacharka Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,doszedłem do wniosku że chyba jednak nie będę zmieniał mojego brzdąca,ale czeka mnie blacharka (nie ma czego oczekiwać od samochodu za 100 zł),wobec tego mam pytanie,co się bardziej opłaca...kupić budę w db stanie blacharskim (silnik i zawieche mam ok,tylko blacha nędzna) czy wyremontować blachę ? Ile by to kosztowało,tak żeby było zrobione "jak pan bóg przykazał" ,bo myślę nim trochę pojeździć. Pozdrawiam
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 27 Paź, 09 19:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To zależy jak wygląda sama buda, czy jest sens robić. Taki konkretny remont (cały nowy przód, tj. maska, błotniki, nadkola, pas przedni, podszybie, poza tym nowa podłoga i podłużnice oraz tylna belka i wspawanie reperaturek tylnych błotników i parę jeszcze innych purchli do usunięcia) oraz malowanie (przy czym lakier jeden z najtańszych jakie były) kilka lat temu kosztował mnie coś koło 1700zł (cena całego remontu). Także zabawa tania to na pewno nie jest, chyba że chcesz remont zrobić sam, to z tej ceny na pewno co nieco by odpadło.

W sumie za te pieniądze można kupić innego malucha, tylko znaleźć takiego co ma blachę nienaruszoną to też już nie takie proste...

PostWysłany: Sro 28 Paź, 09 18:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

blacharka wygląda mniej więcej tak :

przód,z wierchu ok,jeden purchelek na podszybiu...pod spodem ? jak jest otwór odpływowy w bagażniku,to jak normalnie jest ok. 1-2 cm x 5 cm,to ja mam jakies 10 x 10 cm

drzwi..z wierchu ok,pod spodem,w jednym dziura że pół palca wskazującego wchodzi w drugich drzwiach to samo..

..progi ? tyły progów zgnite,przód nawet w miarę,podłoga...pod zewnętrznymi szynami foteli dziury,z jeden jak i drugiej strony,od kierowcy większa...

..tylna belka w jednym miejscu ma dziurę ok. 5x5 cm...z wierchu auto wygląda ładnie,nawet blacha z wierchu się dość dobrze trzyma,prócz tylnej klapy...

1700 zł to trochę za dużo,wolałbym inną budę. Nie nastawiam się na malucha w ogóle bez rdzy,jednakże musi mieć zdrową podłogę,progi,drzwi nie poprzeżerane na wylot itd. , ile by mnie wyszła zmiana budy ?
Powrót do góry
Rampula (Bytom)

Pochwał: 5

PostWysłany: Wto 03 Lis, 09 13:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wczoraj odebralem auto od blacharza i wyglada to tak:
*wymiana reperaturek tylnych blotnikow,
*wyspawanie tylnych nadkoli wewnetrznych w okolicach belki
*wyspawanie nadkoli zewnetrznych tyl
*wzmocnione mocowania balwankow
*pospawane drobne dziurki w podlodze + 1 nowe wzmocnienie pod szyna kierowcy
*z jednej strony poprawione mocowanie wahacza
*nowy prog zewn. od kierowcy

Blacharz bdb, jeszcze jak ojciec mial malucha to tam robil, a za calosc wzial 350zl wiec chyba nie tak zle, czeci sam kupilem

Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Wto 03 Lis, 09 18:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

350zł... toż to jak za darmo Shocked
Powrót do góry
SAMAEL66 (Inowrocław (kiedyś Finlandia))

PostWysłany: Sro 04 Lis, 09 18:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak za takie pieniądze i kolo robi to dobrze to zapodaj jego adres (jakieś namiary) chyba się nie obrazi że mu robisz reklamę a może się przydać innym Smile bo ta cena jest rewelacyjna jak dla mnie Smile a być może będę na śląsku za jakiś czas maluszkiem to by się coś połatało Smile
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sro 04 Lis, 09 21:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

350 zł to prezent gwiazdkowy za tyle co zrobił.
Choć zależy JAK ZROBIŁ.

PostWysłany: Sro 04 Lis, 09 22:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jedyne co mi troche nie pasowalo to to, ze auto stalo 1,5 m-ca, ale nie ma sie co dziwic, bo robi dobrze i zawsze jest full.
No i druga sprawa to fakt, ze jest tylko blacharzem, a nie lakiernikiem, wiec blachy z zewnatrz musialem sam potraktowac masa na spawy, zapodkladowac itd.
Dzisiaj wzialem go na kanal i jest wszystko zrobione cacy.
Po zimie wymieniam caly przod i drugi prog to tez zdam relacje ile zostawilem Smile

A adres to Tarnowskie Gory, ulica Korola nie wiem dokladnie jaki nr, na przeciwko salonu Mazdy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Hydepark Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński