| Autor |
Wiadomość |
mexykanin500 (Chrzanów - małopolskie)

|
Wysłany: Wto 27 Paź, 09 17:26 Temat postu: Blacharka |
|
|
| Witam,doszedłem do wniosku że chyba jednak nie będę zmieniał mojego brzdąca,ale czeka mnie blacharka (nie ma czego oczekiwać od samochodu za 100 zł),wobec tego mam pytanie,co się bardziej opłaca...kupić budę w db stanie blacharskim (silnik i zawieche mam ok,tylko blacha nędzna) czy wyremontować blachę ? Ile by to kosztowało,tak żeby było zrobione "jak pan bóg przykazał" ,bo myślę nim trochę pojeździć. Pozdrawiam |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Pochwał: 6
1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Wto 27 Paź, 09 19:11 Temat postu: |
|
|
To zależy jak wygląda sama buda, czy jest sens robić. Taki konkretny remont (cały nowy przód, tj. maska, błotniki, nadkola, pas przedni, podszybie, poza tym nowa podłoga i podłużnice oraz tylna belka i wspawanie reperaturek tylnych błotników i parę jeszcze innych purchli do usunięcia) oraz malowanie (przy czym lakier jeden z najtańszych jakie były) kilka lat temu kosztował mnie coś koło 1700zł (cena całego remontu). Także zabawa tania to na pewno nie jest, chyba że chcesz remont zrobić sam, to z tej ceny na pewno co nieco by odpadło.
W sumie za te pieniądze można kupić innego malucha, tylko znaleźć takiego co ma blachę nienaruszoną to też już nie takie proste... _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
mexykanin500 (Chrzanów - małopolskie)

|
Wysłany: Sro 28 Paź, 09 18:38 Temat postu: |
|
|
blacharka wygląda mniej więcej tak :
przód,z wierchu ok,jeden purchelek na podszybiu...pod spodem ? jak jest otwór odpływowy w bagażniku,to jak normalnie jest ok. 1-2 cm x 5 cm,to ja mam jakies 10 x 10 cm
drzwi..z wierchu ok,pod spodem,w jednym dziura że pół palca wskazującego wchodzi w drugich drzwiach to samo..
..progi ? tyły progów zgnite,przód nawet w miarę,podłoga...pod zewnętrznymi szynami foteli dziury,z jeden jak i drugiej strony,od kierowcy większa...
..tylna belka w jednym miejscu ma dziurę ok. 5x5 cm...z wierchu auto wygląda ładnie,nawet blacha z wierchu się dość dobrze trzyma,prócz tylnej klapy...
1700 zł to trochę za dużo,wolałbym inną budę. Nie nastawiam się na malucha w ogóle bez rdzy,jednakże musi mieć zdrową podłogę,progi,drzwi nie poprzeżerane na wylot itd. , ile by mnie wyszła zmiana budy ? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rampula (Bytom)
 Pochwał: 5
|
Wysłany: Wto 03 Lis, 09 13:49 Temat postu: |
|
|
wczoraj odebralem auto od blacharza i wyglada to tak:
*wymiana reperaturek tylnych blotnikow,
*wyspawanie tylnych nadkoli wewnetrznych w okolicach belki
*wyspawanie nadkoli zewnetrznych tyl
*wzmocnione mocowania balwankow
*pospawane drobne dziurki w podlodze + 1 nowe wzmocnienie pod szyna kierowcy
*z jednej strony poprawione mocowanie wahacza
*nowy prog zewn. od kierowcy
Blacharz bdb, jeszcze jak ojciec mial malucha to tam robil, a za calosc wzial 350zl wiec chyba nie tak zle, czeci sam kupilem _________________ 'weź synek włóż hawajską koszule...' |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kapsel
 Pochwał: 5 Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Wto 03 Lis, 09 18:05 Temat postu: |
|
|
350zł... toż to jak za darmo  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
SAMAEL66 (Inowrocław (kiedyś Finlandia))

|
Wysłany: Sro 04 Lis, 09 18:31 Temat postu: |
|
|
jak za takie pieniądze i kolo robi to dobrze to zapodaj jego adres (jakieś namiary) chyba się nie obrazi że mu robisz reklamę a może się przydać innym bo ta cena jest rewelacyjna jak dla mnie a być może będę na śląsku za jakiś czas maluszkiem to by się coś połatało  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

Pochwał: 16
1979 Fiat 126p ST
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rampula (Bytom)
 Pochwał: 5
|
Wysłany: Sro 04 Lis, 09 22:19 Temat postu: |
|
|
Jedyne co mi troche nie pasowalo to to, ze auto stalo 1,5 m-ca, ale nie ma sie co dziwic, bo robi dobrze i zawsze jest full.
No i druga sprawa to fakt, ze jest tylko blacharzem, a nie lakiernikiem, wiec blachy z zewnatrz musialem sam potraktowac masa na spawy, zapodkladowac itd.
Dzisiaj wzialem go na kanal i jest wszystko zrobione cacy.
Po zimie wymieniam caly przod i drugi prog to tez zdam relacje ile zostawilem
A adres to Tarnowskie Gory, ulica Korola nie wiem dokladnie jaki nr, na przeciwko salonu Mazdy _________________ 'weź synek włóż hawajską koszule...' |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|