Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Bis by Grociu
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
kaszel1510 (Toruń)

PostWysłany: Nie 25 Lip, 10 21:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Własnie typowego wieśniaka oceną auta jest na którym biegu da rade jeszcze palić kapcia Laughing .A chodzi o to żeby była dobra przyczepność i nie palił laka tylko sie rozpędzał Smile .U kumpla w centralu na maluchowskich kołach albo jakiś 13 na cienkiej oponie pali kapcia.Żeby nie tracił przyczepności to są szerokie opony 195 i szersze Razz i wiadomo opony typu slic bo auto torowe.Ale mnie zastanawia jedno jak to będzie się zachowywać powyżej 180 wiadomo silnik centralnie czyli środek ciężkości bardziej z przodu ale dalej przód jest nie dociążony i przy większych prędkościach może się podnosić Sad .Pewno zaraz mnie oswiecicie jak to dokładnie jest ale to wymaga napewno przebudowy całej zawiechy poszerzenia tyłu to napewno i dociążenia pojazdu żeby dało rade tym jezdzić.Projekt widać gruby ale też bardzo kosztowny i szybko sie go nie zakończy bo kupno silnika razem z dawca to dopiero początek kosztów ale życze powodzenia.PS elegant się jeszcze nie sprzedał Question
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Pochwał: 4

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 25 Lip, 10 21:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

eleganta na razie wycofałem z allegro.
Central na pewno będzie się lepiej prowadził od swapa 1.2 z silnikiem z tylu, gdzie przy ruszamiu mocno odelżał się przód...

PostWysłany: Nie 25 Lip, 10 22:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Grociu No własnie wiem jechałem centralem co prawda jako pasarzer i lepiej się prowadzi włąsnie przez to że ma silnik centralnie przód jest bardziej dociążony i lepiej się jezdzi Cool
Powrót do góry
sercio_20 (Stary Dzików (Dziczma))

Pochwał: 2

PostWysłany: Pon 26 Lip, 10 16:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie chce tu robic off topu ale czy to bylo do mnie??
kaszel1510 napisał:
Własnie typowego wieśniaka oceną auta jest na którym biegu da rade jeszcze palić kapcia Laughing

A Grociu z jakiego auta przedni zawias??

PostWysłany: Pon 26 Lip, 10 17:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sercio_20 nie nie do ciebie.Po prostu mówie jak taki typowy zul co jezdzi golfem 2 im na wyzszych biegach spali laczka i jak długo to dobra fura Razz .Też jestem ciekaw przedniego zawiasu o ile z tyłu będa sanki i poszerzenia to można zaadoptować troche tego ale co do przodu nie mam pojecia z reguły jest obniżona seria i poszerzana bo przednie zawieszenie w malcu nie pozwala na dużą rozbudowe
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 26 Lip, 10 17:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Grociu napisał:
...
Tak, przód będzie na mc pherson'ach.

Pochwał: 5
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Pon 26 Lip, 10 20:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

edit

Ostatnio zmieniony przez kapsel dnia Pon 26 Lip, 10 22:40, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
kaszel1510 (Toruń)

PostWysłany: Pon 26 Lip, 10 21:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Do nikogo nie pije tak napisałem bo była mowa że nie będzie miał przyczepności to tak mi się napisało
Powrót do góry
sebcyc (era)

PostWysłany: Wto 03 Sie, 10 13:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kaszel1510 napisał:
To tak jak maluch evila z tyłu zawias ma od opla tigry sportowy jest zaje....cie szeroki i daje rade Very Happy .Tylko powiedz o ile poszerzasz i od czego dajesz skrzynie Question Bude będzie przy takiej mocy zrobić porządnie.Sanki i cała reszte robisz sam Question
'

Evil ma sanki i zwrotnice od una a McP od tigry, i nie jest jeszcze bardzo szeroki Smile

Grociu napisał:
myślę że długo... Sebcyc już ponad rok robi swojego...

rok i 2 miesiące Very Happy, a zostało dokończyć klatek i lakier

jaka jest waga jednostki napędowej ??
Pokrywy alu. Abarth, Giannin, bez napisu
Zderzaki chromowane
Zamek tylnej klapy chromowany
Powrót do góry
kaszel1510 (Toruń)

PostWysłany: Wto 03 Sie, 10 13:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sebcyc W porównaniu do zwykłego malca jest bardzo szeroki wiadomo można bardziej Very Happy
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 03 Sie, 10 22:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

myślę że całość około 220 kg

Member
Member

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 04 Sie, 10 7:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale jaki efekt końcowy Mr. Green

D'N'B-Dobry bass cały czas Very Happy
Nadworny awanturnik Mr. Green
Powrót do góry
Smoke (Rybnik)

PostWysłany: Nie 08 Sie, 10 16:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Grociu mam pytanie które mnie ciągle nurtuje:P
jak będziesz miał przekładnie biegów?
na linkach czy jakiś inny cud techniki masz w planach Very Happy

Znalazłem ciekawą opcje:D

Zapisz ten film na dysku

Ostatnio zmieniony przez Smoke dnia Sro 11 Sie, 10 7:10, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 10 Sie, 10 19:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Linki, ale pewnie trzeba będzie dorabiać...

PostWysłany: Nie 15 Sie, 10 12:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Co prawda tutaj jest z turbo ale masz obraz tego co bedzie a i ten fiat 500 ma 380KM Smile

http://www.rx8forum.de/index.php?page=Thread&threadID=14360
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 15 Sie, 10 14:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak się popieści to się zmieści.
Smile

PostWysłany: Nie 15 Sie, 10 16:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

chodziło mi o to ze da rade i się zmieści
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 09 Wrz, 10 22:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Silnik z dawcy już wyjęty, nie długo skończę też dłubać przy aucie Taty, potem szybka robota przy Elegancie, więc nie długo rozpocznie się zabawa z bisikiem Very Happy

Member
Member

1985 Fiat 126p E

PostWysłany: Sob 11 Wrz, 10 1:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W takim razie powodzenia!!

Future Member
Future Member
Pochwał: 3

PostWysłany: Czw 30 Gru, 10 21:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

i jak tam ? prace nad Bisem rozpoczęte ? Mr. Green

PostWysłany: Czw 30 Gru, 10 22:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czekamy na fotki Razz
Powrót do góry
Tomek84 (Łódź,Aleksandrów Ł.)

Member
Member
Pochwał: 7

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 30 Gru, 10 22:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak bo ostatnio widziałem to gnił pod domem Sad
Member
Member
Moderator

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 31 Gru, 10 3:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie ma opcji aby coś przy nim porobić dopóki nie będzie roztopów, dzisiaj próbowaliśmy go we trzech ruszyć z miejsca + samochód na lince i ani drgnął, koła są po felgi zamrożone, nawet nie można kierownicą ruszyć. Wsypałem pod koła soli, może ruszy, może nie...

Member
Member
Moderator
Pochwał: 18

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 31 Gru, 10 9:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wrzątkiem podlej i odpuści
Member
Member
Moderator

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 31 Gru, 10 13:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gdzie ja tyle wody ugotuje...
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 3 z 4

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński