Własnie typowego wieśniaka oceną auta jest na którym biegu da rade jeszcze palić kapcia .A chodzi o to żeby była dobra przyczepność i nie palił laka tylko sie rozpędzał .U kumpla w centralu na maluchowskich kołach albo jakiś 13 na cienkiej oponie pali kapcia.Żeby nie tracił przyczepności to są szerokie opony 195 i szersze i wiadomo opony typu slic bo auto torowe.Ale mnie zastanawia jedno jak to będzie się zachowywać powyżej 180 wiadomo silnik centralnie czyli środek ciężkości bardziej z przodu ale dalej przód jest nie dociążony i przy większych prędkościach może się podnosić .Pewno zaraz mnie oswiecicie jak to dokładnie jest ale to wymaga napewno przebudowy całej zawiechy poszerzenia tyłu to napewno i dociążenia pojazdu żeby dało rade tym jezdzić.Projekt widać gruby ale też bardzo kosztowny i szybko sie go nie zakończy bo kupno silnika razem z dawca to dopiero początek kosztów ale życze powodzenia.PS elegant się jeszcze nie sprzedał
eleganta na razie wycofałem z allegro.
Central na pewno będzie się lepiej prowadził od swapa 1.2 z silnikiem z tylu, gdzie przy ruszamiu mocno odelżał się przód... _________________ Fiat 126 BIS 1.2 MPI Mały, zapuszczony i niepozorny
Grociu No własnie wiem jechałem centralem co prawda jako pasarzer i lepiej się prowadzi włąsnie przez to że ma silnik centralnie przód jest bardziej dociążony i lepiej się jezdzi
sercio_20 nie nie do ciebie.Po prostu mówie jak taki typowy zul co jezdzi golfem 2 im na wyzszych biegach spali laczka i jak długo to dobra fura .Też jestem ciekaw przedniego zawiasu o ile z tyłu będa sanki i poszerzenia to można zaadoptować troche tego ale co do przodu nie mam pojecia z reguły jest obniżona seria i poszerzana bo przednie zawieszenie w malcu nie pozwala na dużą rozbudowe
To tak jak maluch evila z tyłu zawias ma od opla tigry sportowy jest zaje....cie szeroki i daje rade .Tylko powiedz o ile poszerzasz i od czego dajesz skrzynie Bude będzie przy takiej mocy zrobić porządnie.Sanki i cała reszte robisz sam
'
Evil ma sanki i zwrotnice od una a McP od tigry, i nie jest jeszcze bardzo szeroki
Grociu napisał:
myślę że długo... Sebcyc już ponad rok robi swojego...
rok i 2 miesiące , a zostało dokończyć klatek i lakier
jaka jest waga jednostki napędowej ?? _________________ zapraszam na www.budowaswapow.com
Sprzedam części:
Miski alu. Abarth, Giannin, bez napisu
Pokrywy alu. Abarth, Giannin, bez napisu
Zderzaki chromowane
Zamek tylnej klapy chromowany
Silnik z dawcy już wyjęty, nie długo skończę też dłubać przy aucie Taty, potem szybka robota przy Elegancie, więc nie długo rozpocznie się zabawa z bisikiem _________________ Fiat 126 BIS 1.2 MPI Mały, zapuszczony i niepozorny
Nie ma opcji aby coś przy nim porobić dopóki nie będzie roztopów, dzisiaj próbowaliśmy go we trzech ruszyć z miejsca + samochód na lince i ani drgnął, koła są po felgi zamrożone, nawet nie można kierownicą ruszyć. Wsypałem pod koła soli, może ruszy, może nie... _________________ Fiat 126 BIS 1.2 MPI Mały, zapuszczony i niepozorny