| Autor |
Wiadomość |
jarooo (sierakowice lewe/skierniewice)

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Pochwał: 22
1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Pon 04 Maj, 09 14:10 Temat postu: |
|
|
ja pomalowalem klosz na bialoczerwono. zarowki zwykle sie wypalaja i swieca na rozowo - standart.
zarowki diodowe mialem, ale swiatla stopu w ogole w nich nie bylo widac, bo na stopa zapalala sie bodajze jedna wieksza dioda. sytuacje ratowalo troche trzecie swiatlo stopu, ale dla wlasnego bezpieczestwa z bialych kloszy zrobilem bialoczerwone klosze i wrocielem do zwyklych zarowek. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
pyrcio_90 (Racibórz)
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Pon 04 Maj, 09 14:15 Temat postu: |
|
|
no to juz chyba lepiej różowo świecić niż hamować niewidocznie ... znajomy miał świeciło lekko różowo ale dawało radę-zwykła żarówka...diody to jeden problem na pewno jest nie zobaczysz że świecą pod kątem,nie daj Bóg podczas hamowania ktoś nie zauważy bo będzie pod większym kątem chociaż nowe auta mają diody...za pewne troche inna technika  _________________ mogą się śmiać,mogą drwić, ale ja wiem jedno - 126p i tak będzie żyć! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piter19850207 (Wrocław/Oława/WBO)
 Pochwał: 3 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pon 04 Maj, 09 14:27 Temat postu: |
|
|
daj sobie spokój z całymi białymi kloszami, pomaluj je na 50/50 i będzie wszystko ok i lepszy efekt od tych całych białych  _________________
www.eskadra126p.ugu.pl
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Patrick (Ciosaniec)

|
Wysłany: Pon 04 Maj, 09 17:50 Temat postu: |
|
|
| piter19850207 ma rację jeśli tylko kierunki są białe wygląda znaznie lepiej niż jeśli całosć jest biała |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aron (Skierniewice)

Pochwał: 6
|
Wysłany: Pon 04 Maj, 09 19:39 Temat postu: |
|
|
Ale teraz wszyscy tylko 50/50, w sumie ja kiedyś miałem białego FL-a i miałem całe białe, i szczerze nie żałowałem, mi się podobało bo auto było takie spójne na tych kloszach, owszem zaraz dostane zjebke że jestem wieśniakiem itp. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Patrick (Ciosaniec)

|
Wysłany: Pon 04 Maj, 09 20:03 Temat postu: |
|
|
| w sumie to kwestia gustu no i zależy od koloru maluszka, każdy robi tak jak mu sie podoba jeśli ktoś woli 50/50 robi tak jeśli nie to ma całe białe albo serial o gustach sie nie rozmawia |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

Pochwał: 16
1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Pon 04 Maj, 09 20:26 Temat postu: |
|
|
Bynajmniej można dyskutować o braku gustu - co byś nie robił - to zawsze dioda/żarówka zaświeci na łososiowo/różowo i policja może Cię capnąć. _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bobi (54°16)

Pochwał: 1
1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Pon 04 Maj, 09 20:49 Temat postu: |
|
|
Ja w sumie dostałem od szwagra na święta całe białe i malacz wygląda na nich niczego sobie, chociaż jestem ciekaw bardzo jakby wyglądał na tych 50/50  _________________ Mistrzów prostej pozdrawia pierwszy zakręt.
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/49118
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

Pochwał: 16
1979 Fiat 126p ST
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Pochwał: 6
1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pon 04 Maj, 09 21:54 Temat postu: |
|
|
Zależy gdzie. Ja na mojego FLa też myślałem o założeniu 50/50, no ale to nie wyglądało. Jemu akurat pasuje całe białe. A żarówki miałem różne - jedne dla testu sam malowałem, kilka innych sztuk kupiłem nówek fabrycznie czerwonych i każda jedna świeci już od nowości na różowo. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
freeman1982 (Wyspy Bergamuta (SCZ))

|
Wysłany: Sob 25 Lip, 09 15:28 Temat postu: |
|
|
Też mam białe klosze na fotkach wpadają w różowy ale w rzeczywistości świecą na czerwono nic się nie przepala nie wypala bo to żarówki LED mam wszystkie w LED-ach oprócz kierunków (bardzo szybko migały) i przednich drogowych wiadomo.
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|