Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
biale klosze na tyle

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
jarooo (sierakowice lewe/skierniewice)

PostWysłany: Pon 04 Maj, 09 13:42    Temat postu: biale klosze na tyle Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej jak mam biale klosze na tyle do malca to czesto jest tak ze swieci na rozowo, czy mozna kupic jakies inne zarowki by efekt byl lepszy czy np. podmalowac lekko odblysnik?
np takie cos
http://moto.allegro.pl/item618218883_zarowki_diodowe_bay15d_12_led_dwuwloknowe_red.html

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/66008
Powrót do góry
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Member
Member
Pochwał: 22

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pon 04 Maj, 09 14:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja pomalowalem klosz na bialoczerwono. zarowki zwykle sie wypalaja i swieca na rozowo - standart.
zarowki diodowe mialem, ale swiatla stopu w ogole w nich nie bylo widac, bo na stopa zapalala sie bodajze jedna wieksza dioda. sytuacje ratowalo troche trzecie swiatlo stopu, ale dla wlasnego bezpieczestwa z bialych kloszy zrobilem bialoczerwone klosze i wrocielem do zwyklych zarowek.

Pochwał: 1

PostWysłany: Pon 04 Maj, 09 14:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to juz chyba lepiej różowo świecić niż hamować niewidocznie ... znajomy miał świeciło lekko różowo ale dawało radę-zwykła żarówka...diody to jeden problem na pewno jest nie zobaczysz że świecą pod kątem,nie daj Bóg podczas hamowania ktoś nie zauważy bo będzie pod większym kątem Smile chociaż nowe auta mają diody...za pewne troche inna technika Very Happy

Pochwał: 3
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pon 04 Maj, 09 14:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

daj sobie spokój z całymi białymi kloszami, pomaluj je na 50/50 i będzie wszystko ok i lepszy efekt od tych całych białych Wink

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
Patrick (Ciosaniec)

PostWysłany: Pon 04 Maj, 09 17:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

piter19850207 ma rację jeśli tylko kierunki są białe wygląda znaznie lepiej niż jeśli całosć jest biała
Powrót do góry
Aron (Skierniewice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 6

PostWysłany: Pon 04 Maj, 09 19:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale teraz wszyscy tylko 50/50, w sumie ja kiedyś miałem białego FL-a i miałem całe białe, i szczerze nie żałowałem, mi się podobało bo auto było takie spójne na tych kloszach, owszem zaraz dostane zjebke że jestem wieśniakiem itp.

PostWysłany: Pon 04 Maj, 09 20:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w sumie to kwestia gustu no i zależy od koloru maluszka, każdy robi tak jak mu sie podoba jeśli ktoś woli 50/50 robi tak jeśli nie to ma całe białe albo serial o gustach sie nie rozmawia
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Pon 04 Maj, 09 20:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bynajmniej można dyskutować o braku gustu - co byś nie robił - to zawsze dioda/żarówka zaświeci na łososiowo/różowo i policja może Cię capnąć.

Member
Member
Pochwał: 1

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pon 04 Maj, 09 20:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja w sumie dostałem od szwagra na święta całe białe i malacz wygląda na nich niczego sobie, chociaż jestem ciekaw bardzo jakby wyglądał na tych 50/50 Smile

Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Pon 04 Maj, 09 21:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lepiej.......

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 04 Maj, 09 21:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zależy gdzie. Ja na mojego FLa też myślałem o założeniu 50/50, no ale to nie wyglądało. Jemu akurat pasuje całe białe. A żarówki miałem różne - jedne dla testu sam malowałem, kilka innych sztuk kupiłem nówek fabrycznie czerwonych i każda jedna świeci już od nowości na różowo.

PostWysłany: Sob 25 Lip, 09 15:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Też mam białe klosze na fotkach wpadają w różowy ale w rzeczywistości świecą na czerwono nic się nie przepala nie wypala bo to żarówki LED mam wszystkie w LED-ach oprócz kierunków (bardzo szybko migały) i przednich drogowych wiadomo.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński