Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
-Biała Strzała 1976-
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
ziomekstg (Stargard Szczec.)

PostWysłany: Pon 29 Gru, 08 18:15    Temat postu: -Biała Strzała 1976- Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie.

Co z nie którymi moglem sie już tutaj troszeczkę zapoznać w moim temacie z działu MECHANIKA.

Imie: Łukasz
Miejscowosc: Stargard Szczeciński

Kto czytal z czym miałem problemy ten wie o co chodzi. Dzis zrobiłem kilka fotek i tak jak obiecywałem ze po świętach dam zdjęcia tak dziś robie.

Kolor: Biały
Rocznik: 1976
Przebieg: 38 000
Wnętrze: zielone

Nie będę sie tutaj za dużo rozpisywał po prostu daje zdjęcia a wy OCENIAJCIE, KOMENTUJCIE i PISZCIE!

Pozdrawiam ;]
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 29 Gru, 08 18:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łooooooooooo Panie, coś pięknego. Very Happy Very Happy Very Happy Tylko pozazdrościć. Trochę dopieścić i będzie ideał. Very Happy

BŁAGAM!! Nie gleb go!! I nic nie przerabiaj, nawet "tuningu z epoki"!!

Kupić emblematy licencja, odboje na tył, powymieniać co konieczne i perfect egzemplarz. Very Happy

Pochwał: 9

PostWysłany: Pon 29 Gru, 08 18:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dokładnie . Porób zaprawki i zostaw w orginale . Dobrze się trzyma i piękne wnętrze , 65 Smile
pozatym mocowanie przedniego zderzaka jakieś dziwnie i dosyć mocno odstaje Wink Załatw sobie na tył klapę z I serii choć może być ciężko i jazda . Pozdrawiam
Powrót do góry
Bronek (FSM)

PostWysłany: Pon 29 Gru, 08 18:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bardzo ładny egzemplarz, a dodatki z epoki można zastosować ale bez przesady, gratuluję pięknego klasyka Wink a co to za dodatki w komorze silnika?

Klasyk i elegant- prawie jak ojciec i syn Smile
"Spadochroniarze nie umierają-idą do piekieł aby się przegrupować"

Ostatnio zmieniony przez Bronek dnia Pon 29 Gru, 08 18:39, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Karol13 (Poznan)
Prezes oddziału
Member
Member
Pochwał: 1

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 29 Gru, 08 18:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

żadnej gleby!!!! Zostaw jak najbardziej tak jak jest Wink ewentualnie drobne dodatki z epoki ale nie za dużo Wink
www.maluch-poznan.com relacje z imprez motoryzacyjnych
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 29 Gru, 08 18:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ładny malec....eee co ja gadam Bardzo ładny klasyk Wink tylko pozazdroscic....fakt gleby nie trzeba bo nie za wysoko stoi Very Happy No i sie zgadzam z kolegami wyzej zadnego tuningu Exclamation
pozdr

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
Małkers (Lublin)

Pochwał: 2

PostWysłany: Pon 29 Gru, 08 19:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Piekny klasyk,marzenie Very Happy
Powrót do góry
piotrek87 (Hajnówka)

PostWysłany: Pon 29 Gru, 08 19:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ZaYebisty Exclamation Gratuluję.
Zrób tylko pod kolor lewy tylny błotnik wstaw nową prawą kratkę wlotu powietrza.
Bardzo ciekawe miejsce na części zamienne (cewki i kondensator? ).
Te pojemniki to też na części?
Ciekawi mnie też co to takiego jest nad pompką paliwa (na wężyku) oraz taka prostokątna puszka nad cewką.
Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję.

PostWysłany: Pon 29 Gru, 08 20:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no ciekawy...;] ale na Twoim miejscu bym dal go do dobrego blacharza, i elegancko pomalowal na taki sam kolorek jaki jest, usunal z drzwi gasnice, zamalowal lub zazspawal otwory, kropki na prawych drzwiach Cool bo juz troszke zmeczony zyciem jest...Sad ale powolutku... ciekawa komora silnika Laughing

PostWysłany: Pon 29 Gru, 08 20:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sliczny jest Wink troszke trzeba przy nim popracowac ale jest świetny. Interesująca komora silnika Wink To coś po prawej to jakiś moduł zapłonowy?
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Pon 29 Gru, 08 21:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Śliczny 76'. Mocno dotknięty ręką domorosłego tjunera z tamtych lat. Ale ma swój urok - niezaprzeczalnie. Jakbyś chciał sprzedać to daj znać. Chętnie usunę zainstaniałe w aucie przez lata niedostatki.

Gratuluję fajnego, naprawdę fajnego rocznikowo klasyka.

Member
Member
Pochwał: 4

2000 Fiat 126p EL Happy end

PostWysłany: Pon 29 Gru, 08 22:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ładny maluszek. Furka z końca roku 76, widać normalną klape. Tochę malowanka i będzie cudak Wink Co to za uchwyt w drzwiach Shocked wnętrze Shocked Shocked Shocked
Powrót do góry
kondensator (MazOwieckie?:)

PostWysłany: Pon 29 Gru, 08 22:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pozazdrościć egzemplarza. Przewody paliwowe wyglądają dziwnie i wiekowo - wymieniłbym na nowe dla bezpieczeństwa. Nie wiem w jakim wieku są inne elementy ważne dla bezpieczeństwa w tym gumowe np. tłoczki hamulcowe - od takich "drobiazgów" zależy... życie, także innych.
Powrót do góry
piotrek87 (Hajnówka)

PostWysłany: Pon 29 Gru, 08 23:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moch napisał:
Mocno dotknięty ręką domorosłego tjunera z tamtych lat

Mocno? Ja bym powiedział że tylko muśnięty Mr. Green

Ja zmieniłbym miejsce zamocowania gaśnicy, wywaliłbym to coś czym zamyka sie teraz prawe drzwi (i wstawiłbym kieszeń), zmienił radyjko Devil i może jeszcze wywaliłbym zegarek. Reszta jest ok - ma klimat.

Pochwał: 7

PostWysłany: Wto 30 Gru, 08 0:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ta zielona tapicerka strasznie mi się podoba Smile
gaśnica rzeczywiście w trochę mało praktycznym miejscu zamontowana
i to radio (jakby nie patrzeć epokowe) ale średnio mi sie widzi

Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 30 Gru, 08 1:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

We wnętrzu możesz jeszcze zmienić klamki i korbki - na chromowane. Very Happy

Pochwał: 3
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Wto 30 Gru, 08 1:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

powiem jedno, kilka klasycznych malanków mi się tu na forum podoba, ale ten jak narazie jest na 2 miejscu na mojej liście Smile

tapicera wymiata CUDO, egzemplarz po prostu odlot, moim zdaniem nawet ten uchwyt na drzwiach pasażera nawet pasuje,

pozdro

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
Madd (Wrocław)

Pochwał: 11
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Wto 30 Gru, 08 1:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Troszke pracy i będą z niego ludzie.. wygląda bardzo dobrze. Wart jest poświęcenia Twojego czasu Smile

PostWysłany: Wto 30 Gru, 08 2:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kaszlak_maniak napisał:
We wnętrzu możesz jeszcze zmienić klamki i korbki - na chromowane

I to niekoniecznie - czarne wyglądają w nim super.

PostWysłany: Wto 30 Gru, 08 8:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

fantastyczny ! gratuluje Smile
zgadzam sie z kolegami ... najwyzej pare malych dodatkow z epoki.
Powrót do góry
Rekin (Władca Piekieł)

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 9

PostWysłany: Wto 30 Gru, 08 12:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ło kutwa Exclamation Gdzie to się uchowało?! Idealna baza na idealnego klasyka, no i ta tapicerka... Faja

Member
Member

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Wto 30 Gru, 08 12:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Petarda... zielone wnętrze. Przyznaję - zazdroszczę Twisted Evil

Powrót do góry
ziomekstg (Stargard Szczec.)

PostWysłany: Wto 30 Gru, 08 19:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kaszlak_maniak napisał:

BŁAGAM!! Nie gleb go!!
Kupić emblematy licencja

-gleby nie bedzie na 100% chociazby z tych powodow ze niemam warunkow, a dwa ze zabardzo niemam umiejetnosci co do tego

-emblemacik juz czeka na przymocowanie =

Bonus napisał:

mocowanie przedniego zderzaka jakieś dziwnie i dosyć mocno odstaje

-To jakas taka nadkladka ktora dodal moj dziadek, z tylu jest tak samo.

piotrek87 napisał:

Bardzo ciekawe miejsce na części zamienne (cewki i kondensator? ).
Te pojemniki to też na części?
Ciekawi mnie też co to takiego jest nad pompką paliwa (na wężyku) oraz taka prostokątna puszka nad cewką.

-Te cewki sa bodajze z motoru, gdyby padla nam normalna cewka mozna podlaczyc pod tamte dwie, bunajmniej jakos tak niepamietam ale to tez dodatek mojego dziadka.

-To pudelko po lewej to sluzylo mi do jazdy na czystym i swiezym paliwie, ale zawsze mozna wrzucic tam jakies graty, po prawej mam klucze i inne duperele

-To na wezyku to jest tak jakby "korek" mozna go odkrecic i spuscic np paliwo.

-Pudelko nad cewko jest to jakis alarm ale jak go sie uruchamia i jak on dziala to ja niewiem Rolling Eyes

ekjonar napisał:

Co to za uchwyt w drzwiach wnętrze

-To rowniez taki dodatek mojego dziadka, wykrece to ale musze najpierw zdobyc "schowek" bo niebedzie jak zamykac drzwi.

kondensator napisał:

Przewody paliwowe wyglądają dziwnie i wiekowo - wymieniłbym na nowe dla bezpieczeństwa. Nie wiem w jakim wieku są inne elementy ważne dla bezpieczeństwa w tym gumowe np. tłoczki hamulcowe

-Przewody tak sobie moze wygladaja ale wymieniane byly na nowe, stare lamaly sie w reku.

-Uszczelki na cylinderkach wymieniane byly na "nowe" jeszcze zapakowane ale gdzies w latach 80

Rekin napisał:

Ło kutwa Gdzie to się uchowało?!

U mojego dziadka w garazu, stal sobie tam 10 lat i wogle nie widzial swiatla dziennego.

Very Happy
Powrót do góry
sopelhc (Inowrocław)

PostWysłany: Wto 30 Gru, 08 20:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po prostu coś pięknego!!!!I te wszystkie dodatki Smile -nie zdejmuj tego!!!!Jest z epoki-po prostu wymiata!!
Powrót do góry
Małkers (Lublin)

PostWysłany: Wto 30 Gru, 08 20:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lekkie poprawki blacharskie i bendzie ideal Smile Powodzenia w pracach Pozdrawiam
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński