| Autor |
Wiadomość |
ziomekstg (Stargard Szczec.)

|
Wysłany: Pon 29 Gru, 08 18:15 Temat postu: -Biała Strzała 1976- |
|
|
Witajcie.
Co z nie którymi moglem sie już tutaj troszeczkę zapoznać w moim temacie z działu MECHANIKA.
Imie: Łukasz
Miejscowosc: Stargard Szczeciński
Kto czytal z czym miałem problemy ten wie o co chodzi. Dzis zrobiłem kilka fotek i tak jak obiecywałem ze po świętach dam zdjęcia tak dziś robie.
Kolor: Biały
Rocznik: 1976
Przebieg: 38 000
Wnętrze: zielone
Nie będę sie tutaj za dużo rozpisywał po prostu daje zdjęcia a wy OCENIAJCIE, KOMENTUJCIE i PISZCIE!
Pozdrawiam ;] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Pochwał: 6
1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pon 29 Gru, 08 18:25 Temat postu: |
|
|
Łooooooooooo Panie, coś pięknego. Tylko pozazdrościć. Trochę dopieścić i będzie ideał.
BŁAGAM!! Nie gleb go!! I nic nie przerabiaj, nawet "tuningu z epoki"!!
Kupić emblematy licencja, odboje na tył, powymieniać co konieczne i perfect egzemplarz.  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bonus
 Pochwał: 9
|
Wysłany: Pon 29 Gru, 08 18:28 Temat postu: |
|
|
Dokładnie . Porób zaprawki i zostaw w orginale . Dobrze się trzyma i piękne wnętrze , 65
pozatym mocowanie przedniego zderzaka jakieś dziwnie i dosyć mocno odstaje Załatw sobie na tył klapę z I serii choć może być ciężko i jazda . Pozdrawiam |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bronek (FSM)
|
Wysłany: Pon 29 Gru, 08 18:38 Temat postu: |
|
|
Bardzo ładny egzemplarz, a dodatki z epoki można zastosować ale bez przesady, gratuluję pięknego klasyka a co to za dodatki w komorze silnika? _________________
Klasyk i elegant- prawie jak ojciec i syn
"Spadochroniarze nie umierają-idą do piekieł aby się przegrupować"
Ostatnio zmieniony przez Bronek dnia Pon 29 Gru, 08 18:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Karol13 (Poznan) Prezes oddziału
Pochwał: 1
1991 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pon 29 Gru, 08 18:39 Temat postu: |
|
|
żadnej gleby!!!! Zostaw jak najbardziej tak jak jest ewentualnie drobne dodatki z epoki ale nie za dużo  _________________ Pozdrawiam
Karol13
Terytorium126p Oddział Wielkopolski
www.maluch-poznan.com relacje z imprez motoryzacyjnych |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stasiu126p (Łódź)

Pochwał: 11
1989 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pon 29 Gru, 08 18:59 Temat postu: |
|
|
Ładny malec....eee co ja gadam Bardzo ładny klasyk tylko pozazdroscic....fakt gleby nie trzeba bo nie za wysoko stoi No i sie zgadzam z kolegami wyzej zadnego tuningu
pozdr _________________

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Małkers (Lublin)
 Pochwał: 2
|
Wysłany: Pon 29 Gru, 08 19:01 Temat postu: |
|
|
Piekny klasyk,marzenie  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotrek87 (Hajnówka)
![]() Pochwał: 2
|
Wysłany: Pon 29 Gru, 08 19:45 Temat postu: |
|
|
ZaYebisty Gratuluję.
Zrób tylko pod kolor lewy tylny błotnik wstaw nową prawą kratkę wlotu powietrza.
Bardzo ciekawe miejsce na części zamienne (cewki i kondensator? ).
Te pojemniki to też na części?
Ciekawi mnie też co to takiego jest nad pompką paliwa (na wężyku) oraz taka prostokątna puszka nad cewką.
Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję. _________________ 126elx '97 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Cybul (Wrocław)
|
Wysłany: Pon 29 Gru, 08 20:00 Temat postu: |
|
|
no ciekawy...;] ale na Twoim miejscu bym dal go do dobrego blacharza, i elegancko pomalowal na taki sam kolorek jaki jest, usunal z drzwi gasnice, zamalowal lub zazspawal otwory, kropki na prawych drzwiach bo juz troszke zmeczony zyciem jest... ale powolutku... ciekawa komora silnika  _________________ Budowa trwa;]
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
mroczek (Zielona Góra)
![]() Pochwał: 1
|
Wysłany: Pon 29 Gru, 08 20:38 Temat postu: |
|
|
Sliczny jest troszke trzeba przy nim popracowac ale jest świetny. Interesująca komora silnika To coś po prawej to jakiś moduł zapłonowy? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

Pochwał: 16
1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Pon 29 Gru, 08 21:13 Temat postu: |
|
|
Śliczny 76'. Mocno dotknięty ręką domorosłego tjunera z tamtych lat. Ale ma swój urok - niezaprzeczalnie. Jakbyś chciał sprzedać to daj znać. Chętnie usunę zainstaniałe w aucie przez lata niedostatki.
Gratuluję fajnego, naprawdę fajnego rocznikowo klasyka. _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ekjonar (Włoszczowa)

Pochwał: 4
2000 Fiat 126p EL Happy end
|
Wysłany: Pon 29 Gru, 08 22:55 Temat postu: |
|
|
Ładny maluszek. Furka z końca roku 76, widać normalną klape. Tochę malowanka i będzie cudak Co to za uchwyt w drzwiach wnętrze  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kondensator (MazOwieckie?:)
![]()
|
Wysłany: Pon 29 Gru, 08 22:56 Temat postu: |
|
|
| Pozazdrościć egzemplarza. Przewody paliwowe wyglądają dziwnie i wiekowo - wymieniłbym na nowe dla bezpieczeństwa. Nie wiem w jakim wieku są inne elementy ważne dla bezpieczeństwa w tym gumowe np. tłoczki hamulcowe - od takich "drobiazgów" zależy... życie, także innych. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotrek87 (Hajnówka)
|
Wysłany: Pon 29 Gru, 08 23:08 Temat postu: |
|
|
| Moch napisał: | | Mocno dotknięty ręką domorosłego tjunera z tamtych lat |
Mocno? Ja bym powiedział że tylko muśnięty
Ja zmieniłbym miejsce zamocowania gaśnicy, wywaliłbym to coś czym zamyka sie teraz prawe drzwi (i wstawiłbym kieszeń), zmienił radyjko i może jeszcze wywaliłbym zegarek. Reszta jest ok - ma klimat. _________________ 126elx '97 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ozzy (Wpisz w Profilu skąd jeste!)
 Pochwał: 7
|
Wysłany: Wto 30 Gru, 08 0:16 Temat postu: |
|
|
ta zielona tapicerka strasznie mi się podoba
gaśnica rzeczywiście w trochę mało praktycznym miejscu zamontowana
i to radio (jakby nie patrzeć epokowe) ale średnio mi sie widzi _________________ 1998 EL
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Wto 30 Gru, 08 1:23 Temat postu: |
|
|
We wnętrzu możesz jeszcze zmienić klamki i korbki - na chromowane.  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piter19850207 (Wrocław/Oława/WBO)
 Pochwał: 3 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Wto 30 Gru, 08 1:25 Temat postu: |
|
|
powiem jedno, kilka klasycznych malanków mi się tu na forum podoba, ale ten jak narazie jest na 2 miejscu na mojej liście
tapicera wymiata CUDO, egzemplarz po prostu odlot, moim zdaniem nawet ten uchwyt na drzwiach pasażera nawet pasuje,
pozdro _________________
www.eskadra126p.ugu.pl
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madd (Wrocław)
 Pochwał: 11 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Wto 30 Gru, 08 1:34 Temat postu: |
|
|
Troszke pracy i będą z niego ludzie.. wygląda bardzo dobrze. Wart jest poświęcenia Twojego czasu  _________________ [img]http://img40.imageshack.us/img40/1020/osp.gif[/img] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotrek87 (Hajnówka)
|
Wysłany: Wto 30 Gru, 08 2:02 Temat postu: |
|
|
| kaszlak_maniak napisał: | | We wnętrzu możesz jeszcze zmienić klamki i korbki - na chromowane |
I to niekoniecznie - czarne wyglądają w nim super. _________________ 126elx '97 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
artjas (Kraków)

|
Wysłany: Wto 30 Gru, 08 8:00 Temat postu: |
|
|
fantastyczny ! gratuluje
zgadzam sie z kolegami ... najwyzej pare malych dodatkow z epoki. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rekin (Władca Piekieł)
 Użytkownik zbanowany Pochwał: 9
|
Wysłany: Wto 30 Gru, 08 12:08 Temat postu: |
|
|
Ło kutwa Gdzie to się uchowało?! Idealna baza na idealnego klasyka, no i ta tapicerka...  _________________ Powiedzcie coś nie tak, a zjem Waszego kota!
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bobi (54°16)

1997 Fiat 126p ELX
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ziomekstg (Stargard Szczec.)

|
Wysłany: Wto 30 Gru, 08 19:21 Temat postu: |
|
|
| kaszlak_maniak napisał: |
BŁAGAM!! Nie gleb go!!
Kupić emblematy licencja |
-gleby nie bedzie na 100% chociazby z tych powodow ze niemam warunkow, a dwa ze zabardzo niemam umiejetnosci co do tego
-emblemacik juz czeka na przymocowanie =
| Bonus napisał: |
mocowanie przedniego zderzaka jakieś dziwnie i dosyć mocno odstaje |
-To jakas taka nadkladka ktora dodal moj dziadek, z tylu jest tak samo.
| piotrek87 napisał: |
Bardzo ciekawe miejsce na części zamienne (cewki i kondensator? ).
Te pojemniki to też na części?
Ciekawi mnie też co to takiego jest nad pompką paliwa (na wężyku) oraz taka prostokątna puszka nad cewką. |
-Te cewki sa bodajze z motoru, gdyby padla nam normalna cewka mozna podlaczyc pod tamte dwie, bunajmniej jakos tak niepamietam ale to tez dodatek mojego dziadka.
-To pudelko po lewej to sluzylo mi do jazdy na czystym i swiezym paliwie, ale zawsze mozna wrzucic tam jakies graty, po prawej mam klucze i inne duperele
-To na wezyku to jest tak jakby "korek" mozna go odkrecic i spuscic np paliwo.
-Pudelko nad cewko jest to jakis alarm ale jak go sie uruchamia i jak on dziala to ja niewiem
| ekjonar napisał: |
Co to za uchwyt w drzwiach wnętrze |
-To rowniez taki dodatek mojego dziadka, wykrece to ale musze najpierw zdobyc "schowek" bo niebedzie jak zamykac drzwi.
| kondensator napisał: |
Przewody paliwowe wyglądają dziwnie i wiekowo - wymieniłbym na nowe dla bezpieczeństwa. Nie wiem w jakim wieku są inne elementy ważne dla bezpieczeństwa w tym gumowe np. tłoczki hamulcowe |
-Przewody tak sobie moze wygladaja ale wymieniane byly na nowe, stare lamaly sie w reku.
-Uszczelki na cylinderkach wymieniane byly na "nowe" jeszcze zapakowane ale gdzies w latach 80
| Rekin napisał: |
Ło kutwa Gdzie to się uchowało?! |
U mojego dziadka w garazu, stal sobie tam 10 lat i wogle nie widzial swiatla dziennego.
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
sopelhc (Inowrocław)

|
Wysłany: Wto 30 Gru, 08 20:20 Temat postu: |
|
|
Po prostu coś pięknego!!!!I te wszystkie dodatki -nie zdejmuj tego!!!!Jest z epoki-po prostu wymiata!! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Małkers (Lublin)
 Pochwał: 2
|
Wysłany: Wto 30 Gru, 08 20:45 Temat postu: |
|
|