Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Beżowy FL 1985 Cywil Blondyna

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
blondyn__ (Skierniewice)

PostWysłany: Sro 23 Lis, 11 23:01    Temat postu: Beżowy FL 1985 Cywil Blondyna Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Maluszka kupiłem od starszego pana za kwotę 500zł w stanie dobrym. Blacharsko do przeżycia. Silnik też dobry lecz postanowiłem go trochę ulepszyć Very Happy
Na dzień dzisiejszy siedzi w nim wałek 385, głowica po modach niżej 2,5mm ,lekkie koło i pusty wydech.
Tyle mogę powiedzieć o jednostce napędowej.
Z wyglądu ma przypominać zwykłego maluszka.No może nie do końca. Felunek to ATS'y 13" 6J na to naciągnięta nowiutka Yokohama A539. Hamulce z przodu zmienione na nacinane tarcze Brembo i zaciski z CC. Zawieszenie obniżone. Z przodu nowy resor klepany na 9,5cm a z tyłu sprężyny cięte o 1 zwój i do tego gumy usztywniające. Pasażer jak i kierowca siedzi na nowych Bimarco C. Silnik został złożony na nominalnych częściach PRL. Takie akurat miałem w zapasie. Nowy wał, cylindry, tłoki, panewki, pompa oleju, rozrząd. O większości rzeczach pewnie zapomniałem ,ale jak mi się przypomną to dopiszę ; ) poniżej kilka fotek.

Uploaded with ImageShack.us[/img]

Uploaded with ImageShack.us

Ostatnio zmieniony przez blondyn__ dnia Sro 23 Lis, 11 23:29, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 23 Lis, 11 23:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

[img] link do zdjęcia [/img]

uprasza się o wstawianie miniaturek

Powrót do góry
Driver (Zielona Góra)

Member
Member

1993 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 23 Lis, 11 23:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Swietne fele maluszek tez nie zle wyglada Very Happy
Powrót do góry
blondyn__ (Skierniewice)

PostWysłany: Czw 24 Lis, 11 0:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zapisz ten film na dysku&feature=related i jeszcze taki bonus Very Happy
Powrót do góry
Marcinb858 (Ożarów)

PostWysłany: Czw 24 Lis, 11 10:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

świetny maluch Smile obniż mu bardziej tył i będzie ok Smile
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pią 25 Lis, 11 2:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

który jest który ??
ładnie drze mordę Razz chyba sobie pustunia zrobie Razz
kuźwa sentyment się odzywa Sad miałem taki kolor przy swoim!!!!
a kolor to kawka z mleczkiem Razz chyba ze na fotach wygląda jak beż...ale beż jest jaśniejszy Razz

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
blondyn__ (Skierniewice)

PostWysłany: Pią 25 Lis, 11 9:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mój jest tam dalej z czerwonym silnikiem. Jak coś to mam na sprzedanie ładny wydeszek : ) Dogadać się można Very Happy

Być może ,że to taka kawa z mlekiem. Ale będzie malowany na taki sam kolor.
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pią 25 Lis, 11 12:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

blondyn__ brawo popieram w 100% Smile

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
Galerianek

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 2

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pią 25 Lis, 11 17:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Stasiu126p napisał:
ładnie drze mordę Razz

Wiesz co XD jak wróce to sobie będę musiał swój wybebeszyć dzwięk pustaka jest śliczny XD
Powrót do góry
lepa (Zduńska Wola - EZD FW09)

Pochwał: 2

PostWysłany: Pią 25 Lis, 11 18:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

uważaj, żeby nie wpadł do kanału Smile
btw. melodia extra Smile
Powrót do góry
blondyn__ (Skierniewice)

PostWysłany: Sob 26 Lis, 11 0:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzisiaj zamontowałem kubełki i pasy. Jeżeli ktoś jest chętny to mam na sprzedanie ładnego pustaka : )
Powrót do góry
Galerianek

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 2

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Sob 26 Lis, 11 0:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
to mam na sprzedanie ładnego pustaka : )

Ale nie ma to jak samemu wybebechać co sie ma XD michałka jak wybebesze to już przynajmniej na końcówke oszczędze XD
Powrót do góry
blondyn__ (Skierniewice)

PostWysłany: Sob 26 Lis, 11 0:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Galerianek napisz do mnie na GG:229931 to Ci pokażę jak mój wygląda
Powrót do góry
czerwony_wariat (Warszawa)

PostWysłany: Nie 22 Sty, 12 13:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nice!!! Smile
Powrót do góry
ArKo

PostWysłany: Nie 22 Sty, 12 15:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no ładnie Very Happy
Powrót do góry
Aron (Skierniewice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 6

PostWysłany: Nie 22 Sty, 12 16:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chyba skądś znam te kierownicę Smile

Future Member
Future Member
Pochwał: 2

PostWysłany: Nie 22 Sty, 12 19:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no całkiem całkiem, zapodaj jakieś zdjęcia silnika.
Powrót do góry
Mroziu126p (Wrocław)

Pochwał: 3

PostWysłany: Nie 22 Sty, 12 20:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

FL 85 rok!?
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 22 Sty, 12 20:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mroziu126p napisał:
FL 85 rok!?

Tak. Od 1985 roku rozpoczęła się produkcja modelu FL, który to przez trzy następne lata był produkowany naprzemiennie z ST. Przez ten okres czasu FL dostawał również dość często elementy typowe dla ST takie jak rozrusznik na linkę, zdarzała się cienka kierownica, gałka zmiany biegów, czy zderzaki P4, z którymi to potrafiły auta wyjeżdżać fabrycznie nawet w roku 90-tym. Pierwsze FLe charakteryzowały też małe wloty powietrza rozmiarów takich jak w ST, ale z ukośnie ułożonymi żeberkami wlotu. FL z 1985 roku nie jest naprawdę niczym nadzwyczajnym.

PostWysłany: Nie 22 Sty, 12 21:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

z czego wiem 85 to były raczej ST a w 86,87 tzw przejsciówki im dalej kolejny miesiac w miesiac tym wiecej elementów FL Smile ale dzieki za ciekawostke
jjarzombekk (Łódź)

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 4
Ostrzeżeń: 1

1990 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 22 Sty, 12 21:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Będziesz startował jak będzie w Skierniewicach KJS dla maluchów tylko??

Ogólnopolski
Klub
Miłośników
Mechanika
Pitera
 Wstawaj, Ryba, ojczyzna cię wzywa. haha Smile
Powrót do góry
Mroziu126p (Wrocław)

PostWysłany: Nie 22 Sty, 12 21:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jjarzombekk napisał:
Będziesz startował jak będzie w Skierniewicach KJS dla maluchów tylko??

jesli kupie drugiego malucha ktorym bede jezdził na codzien(moze jutro sie uda) i wyrobie sie z gratami i zlozeniem dlubanego silnika to czemu nie Very Happy
blondyn__ (Skierniewice)

PostWysłany: Pon 23 Sty, 12 19:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie nie . To tylko samochód aby wyjechać sobie przy niedzieli i narobić hałasu. Ale mam zamiar zrobić typowego do KJS ,zajmę się tym w wakacje.
Powrót do góry
jjarzombekk (Łódź)

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 4
Ostrzeżeń: 1

1990 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 23 Sty, 12 21:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To nie będzie typowy kjs bardziej taki dla zabawy Very Happy

Ogólnopolski
Klub
Miłośników
Mechanika
Pitera
 Wstawaj, Ryba, ojczyzna cię wzywa. haha Smile
Powrót do góry
blondyn__ (Skierniewice)

PostWysłany: Pon 23 Sty, 12 22:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ten będzie taki o! na zloty Very Happy
A drugi nazwijmy do zabawy: )

I takie coś jeszcze w bonusie Very Happy

Zdjęcia silnika bez jakości ,ale są Very Happy

i będzie rollbar.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński