Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
BEZIMIENNY i jego pierdek:)) nowa skrzynia str 2
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
BEZIMIENNY

PostWysłany: Pon 22 Sie, 11 16:27    Temat postu: BEZIMIENNY i jego pierdek:)) nowa skrzynia str 2 Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam
Przedstawiam wam swojego pierdka chociaż ci co byli na zlocie w Toruniu mogli obejrzeć na żywo.
Opis:
Autko to FL z 93r17; roku. Mam go od 2003 roku. Jak go kupiłem był to zwykły czerwony kaszlak z zielonymi drzwiami, wypłowiałym lakierem i pognitymi progami i podłogą. Jedynie mechanicznie był idealny i miał 40tyś przebiegu.
Po roku jazdy nim przyszedł czas na gruntowny remont. Autko zostało rozebrane na części pierwsze. No i zaszły poważne zmiany.
Nadwozie:
Wygładzone( brak łączeń karoserii, bocznych kierunków) drzwi z Eleganta, klapa tylna gładka bez zamka z wnęką na tablice rejestracyjną otwierana elektrycznie. Halogeny z seja w zderzaku, Wszystkie lampy białe z chromowanymi odbłyśnikami i żarówkami OSRAM DIADEM. Postojówki w przednich kierunkach oraz klosze kierunków przednich z pierwszych kaszli ( czyli całkowicie białe)Wycieraczki chromowane, spryskiwacze chrom i polerowane ramki szyb w drzwiach.
Wnętrze:
Na początku była niebieska tapicerka ( cos jak welur), ale od tej wiosny jest naturalna beżowa skóra skórzana kierownica MOMO 28 cm śr, kubełki Bimarco B, alu gałka i dźwignia ręcznego, obrotek lumel, białe zegary podświetlane na niebiesko z wskaźnikiem temp. Oleju, podłokietniki z poldka, konsola środkowa z cc sporting. Poprawione ogrzewanie + dwubiegowa dmuchawa z BIS-a. (Ciepłe powietrze leci z dmuchawy w bagazniku na szybę) i wiele innych szczegółów o których nie będę pisać. Na fotkach widać lub można na żywo obadać.
Zawieszenie:
Obniżone resor na 8cm z dodatkowym piórem, sprężyny zagniatane, tylne amorki gazowe, z przodu seryjne tylne, przekładnia kierownicza z BIS-a (maglownica) Koła : ATS 7 cali z oponami 165/55 R13 a na zimę seryjne fele na dystansach 20 mm z Dębica Frigo chociaż w zimę od 4 lat już nie jeżdżę.
Wszystkie elementy zawieszenia piaskowane i malowane proszkowo.
Car Audio
Skromne: Radio JVC KD-G311, gwizdki alphard w drzwiach i głośniki blaupunkt 6x9 w tylniej półce.
Silnik
Nieseryjny:
Powiększona pojemność do 665cm.
Wałek kałuża 555, tłoki i cylindry na 4 szlif, nacięcia w tłokach na zaworki, większe zawory ssące i wydechowe od paradowskich wraz z uszczelniaczami, głowica 4,7mm planowana z powiększonymi i obrobionymi kanałami i przerobionymi prowadnicami zaworów, ważony układ korbowo -tłokowy, lekki rozrząd, gaźnik mocno dłubany, tłumik pustak, elektryczna pompa paliwa, filtr oleju z CC 700, chłodnica oleju, no i ogólnie pomalowany proszkowo i chromowany, sprzęgło z bisa.

Tak wyglądał na początku po zrobieniu wstępnie blach:

By bezimieny1 at 2010-05-03
tak już po modyfikacjach.

potem przyszedł czas na skóręSmile

By bezimieny1 at 2011-08-07

By bezimieny1 at 2011-01-07

By bezimieny1 at 2011-01-07

By bezimieny1 at 2011-08-22

By bezimieny1 at 2011-08-22

Ostatnio zmieniony przez BEZIMIENNY dnia Nie 04 Gru, 11 11:50, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Wi$niA (z pierwszego tłoczenia)

Member
Member
Pochwał: 1

PostWysłany: Pon 22 Sie, 11 17:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

auto super wygląda i ładnie jeździ można tylko pogratulować projektu Very Happy
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 22 Sie, 11 17:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

auto świetne na żywo wygląda jeszcze lepiej

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
djfizyk (Zduńska Wola)

PostWysłany: Pon 22 Sie, 11 18:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powiem szczerze że naprawdę mi się podoba, włożone bardzo dużo pracy, zrobiony z niezwykłą starannością i szczegółowością, ale było warto, auto na żywo powala, zdjęcia tego nie oddają ale jest świetny. Gratuluje i mam nadzieje że znów będę miał okazję go obejrzeć.

zawsze i wszędzie na wieki 126p
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 17

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 22 Sie, 11 18:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak tak bardzo ładnie się prezentuje na żywo Smile

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy
Powrót do góry
Damiano (Łódź)

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 5
Ostrzeżeń: 1

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 22 Sie, 11 18:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to prawda, piękna maszyna, i ogrom pracy włożony w auto... Smile

Powrót do góry
młody2 (konin)

Future Member
Future Member
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pon 22 Sie, 11 19:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wnętrze jak w mercedesie gratuluję projektu i czsu poświęconego na jego budowę
Powrót do góry
Kazek (Łódź)

PostWysłany: Pon 22 Sie, 11 22:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nosz k*rwa Shocked jak dla mnie kosmos!

Jak z ogrzewaniem bo widze że blacha tam gdzie zwykle jawi się termostat zmieniona?
No i napisz coś więcej o tym patencie z tylnią klapą chodzi mi o zamykanie i otwieranie.

pozdro
Powrót do góry
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Member
Member
Pochwał: 22

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Wto 23 Sie, 11 7:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pamietam maluszka z innego forum jeszcze Wink Robil wtedy i robi nadal na mnie wrazenie Wink

Member
Member
Organizator Manu'12
Ostrzeżeń: 2

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Wto 23 Sie, 11 10:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wink miło znowu go zobaczyć Smile mimo że nie na żywo Smile Świetny !!!
Powrót do góry
BEZIMIENNY

PostWysłany: Wto 23 Sie, 11 16:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kazek napisał:
Nosz k*rwa Shocked jak dla mnie kosmos!

Jak z ogrzewaniem bo widze że blacha tam gdzie zwykle jawi się termostat zmieniona?
No i napisz coś więcej o tym patencie z tylnią klapą chodzi mi o zamykanie i otwieranie.

pozdro

nie jeżdżę w zimie więc ogrzewanie jest zbędne ale mam zawsze drugą osłonę z termostatem na podmianę. a klapa jest otwierana tak jak centralny zamek. Siłownik jest zamontowany przy zamku a w kabinie jest przycisk do otwierania.
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 23 Sie, 11 19:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja zrobiłem otwieranie klapy mniej finezyjnie, dałem linkę i zamek przedniej klapy

Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 23 Sie, 11 21:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Super Autko na prawdę Smile
Szkoda że nie miałem czasu go dokładnie oglądnąć na żywo Sad
Gratuluje projectu Smile

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
metaltymek (Kady)

Pochwał: 2

PostWysłany: Sro 24 Sie, 11 8:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pokrywałeś czymś zderzaki przed malowaniem, czy tylko wyszlifowane?

Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 24 Sie, 11 9:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

co podpiąłeś pod kontrolkę wtrysku tak zwana "marchewkę"?

Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 5

PostWysłany: Sro 24 Sie, 11 10:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Maluszek jest super, bardzo ładny. Jedyne co mi się nie podoba to ta klapa z tyłu, ale to mój gust Mr. Green

PostWysłany: Sro 24 Sie, 11 19:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

arek napisał:
co podpiąłeś pod kontrolkę wtrysku tak zwana "marchewkę"?

jest od elektrycznej pompy paliwa. Jak pompa nie chodzi lub przekaźnik od pompy nie dostaje sygnału z nanoplexu to zapala sie lampka.
Powrót do góry
Tomek84 (Łódź,Aleksandrów Ł.)

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 7

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 24 Sie, 11 20:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jakie masz Et felg ??
i czy teraz jest tam jakiś dystans ?

PostWysłany: Pią 26 Sie, 11 15:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

felgi ATS 7cali ET 21 bez dystansów.
Powrót do góry
Radnaro (Łódź)

PostWysłany: Pią 26 Sie, 11 15:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bez kitu. ten malczan rozku..ia system :O
Pozazdroscic Smile
Powrót do góry
m.a.x.x. (Łódź)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Organizator XZlot'13
Pochwał: 2

1998 Fiat 126p EL

PostWysłany: Pią 26 Sie, 11 21:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wygląda rewelacyjnie z "obu stron".

PostWysłany: Sob 27 Sie, 11 0:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanie. czy ta konsola od cc ktora masz niejest zaszeroka?. w sensie czy niekoliduje z pedalem gazu? Czy moze trzeba ja jakos przerobic zeby było git?
Podoba mi sie ta przerobka. w malcu brakuje schowkow Razz
Powrót do góry
loony (Leszno/Wroclove)

PostWysłany: Sob 27 Sie, 11 10:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wywaliło mnie z kapci. Zrobione na prawdę porządnie i z sensem. Konkret.
Powrót do góry
BEZIMIENNY

PostWysłany: Pon 28 Lis, 11 12:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Radnaro napisał:
mam pytanie. czy ta konsola od cc ktora masz niejest zaszeroka?. w sensie czy niekoliduje z pedalem gazu? Czy moze trzeba ja jakos przerobic zeby było git?
Podoba mi sie ta przerobka. w malcu brakuje schowkow Razz

jest przerobiona bo oryginalnej nawet nie da sie wsadzic. Trezba ja poprzycinac.
Powrót do góry
Świercu (Uć)

Member
Member
Moderator

PostWysłany: Pon 28 Lis, 11 16:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Syto...!!!

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński