Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
bagażnik dachowy ??

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
Kizar (Nysa)

Member
Member
Pochwał: 6

PostWysłany: Sob 13 Paź, 07 13:59    Temat postu: bagażnik dachowy ?? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

co myslicie o zalozeniu bagaznika dachowego do malca.. chocby do przewozu nart ??
Powrót do góry
Mandolina (Opole)

Pochwał: 16

PostWysłany: Sob 13 Paź, 07 15:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie ma sensu cały czas jeżdzić z bagażnikiem na dachu bo zwiększa to zużycie paliwa.

Jak musisz coś przewieść to se załóż ale potem od razu zdejmij.
http://www.terytorium126p.pl/forum/post34853.html#34853
Powrót do góry
Bonus

Pochwał: 9

PostWysłany: Sob 13 Paź, 07 16:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no tak ale jak będzie cały czas go zakładał i zdejmował to obrysuje sobie lakier .
Powrót do góry
Kizar (Nysa)

Member
Member

PostWysłany: Sob 13 Paź, 07 18:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w zasadzie to nei mam takiego czysto narciarskiego tylko ten kwadraciak stary.. ale wedlug mnei to nei wyglada a z drugiej strony lepszy taki jak zaden i brak nart..
Powrót do góry
Demon126p (Loża Szyderców)

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 13
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Nie 14 Paź, 07 14:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bagażnik dachowy niszczy rynienki.
Tzn gnie i robi ubytki w lakierze co powoduje pózniej gnicie ich.

PostWysłany: Nie 14 Paź, 07 14:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

...mozna spokojnie podlozyc cos ( np. guma ) miedzy "lapy" bagaznika a rynienke i nie porysuje ani nie powgniata rynienek....mozna tez zalozyc bagaznik na te plastikowe listwy na rynienki ...jak dobrze podokrecasz to efekt jak podkladka z gumy ( jedyne co sie moze stac to plastiki moga popekac pod "lapami" ale mysle ze to nic strasznego skoro mozna je wytargac na zlomie za 5pln - przynajmniej ja tyle dalem ) ...no i jak zakadasz na ten plastik to przed przykreceniem bagaznika polecam podgrzac go np. suszarka - nie peknie a dobrze sie na tym "lapa" dosicnie....
Powrót do góry
Rekin (Władca Piekieł)

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Nie 14 Paź, 07 20:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Demon126p napisał:
Bagażnik dachowy niszczy rynienki.
Tzn gnie i robi ubytki w lakierze co powoduje pózniej gnicie ich.

Poprzedni właściciel mojego bąka miał taki bagażnik i własnie mam takiego parcha na dachu, którego musze przed zimą zabezpieczyć, więc nie polecam czegoś takiego. Poza tym jak się człowiek uprze, to w malcu przewiezie wszystko, u mnie co jakiś czas jeździ cały olbrzymi zestaw perkusyjny i wszystko wraz z perkusistą wchodzi do środka Very Happy

Member
Member

PostWysłany: Nie 14 Paź, 07 20:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja bym tam chcial 3 pary nart buty i 3 osoby..
Powrót do góry
FSMarcin (Trzcianka)

Pochwał: 2

PostWysłany: Nie 14 Paź, 07 21:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale masz problem..
Ja montuje bagażnik jak potrzebuje. Po prostu trzeba to robić POWOLI Very Happy
Ostatnio przewoziłem fotel i to dość spory mebel to był na nim Laughing

PostWysłany: Pon 15 Paź, 07 12:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
u mnie co jakiś czas jeździ cały olbrzymi zestaw perkusyjny i wszystko wraz z perkusistą wchodzi do środka

O. To kombi maluch Smile
Mi tam nigdy nie chciały wejść dwie centrale z dwoma kotłami a co dopiero reszta Smile
Powrót do góry
WitchDog (Łódź)

Member
Member

1985 Fiat 126p E

PostWysłany: Pon 15 Paź, 07 14:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zakładaj bagażnik i tyle.. średni bagażnik wytrzymuje mniej więcej 200 KG i to bez rysowania i pękania lakieru. Jak komuś tak sie stało to współczuję braku fantazji. Ja mam od 15 lat zakładany i zdejmowany bagażnik i ZERO rys, pęknięć i rdzy. A przewoziłem wszystko od 5 kilowej pralki, poprzez segmenty i wersalki, po węgiel.

Pochwał: 2

PostWysłany: Pon 15 Paź, 07 14:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

WitchDog napisał:
średni bagażnik wytrzymuje mniej więcej 200 KG i to bez rysowania i pękania lakieru.

Crazy Rotfl Rotfl Rotfl Rotfl Rotfl Rotfl Rotfl Rotfl

A duzy..
500 kg?

Obciążenie dachu nie może przekroczyć 40 - 50 kg

PostWysłany: Pon 15 Paź, 07 16:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:

To tylko teoria.
Powrót do góry
WitchDog (Łódź)

Member
Member

1985 Fiat 126p E

PostWysłany: Pon 15 Paź, 07 19:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

FSMarcin napisał:
WitchDog napisał:
średni bagażnik wytrzymuje mniej więcej 200 KG i to bez rysowania i pękania lakieru.

Crazy Rotfl Rotfl Rotfl Rotfl Rotfl Rotfl Rotfl Rotfl

A duzy..
500 kg?

Praktyka, wiem co pisze.. sredni czyli taki jaki srednio mozesz dostac na złomie. Nie pisze o takich co to tylko 2 belki prezentują. Pisze o tych tradycyjnych z koszyczkiem. Nie interesuje mnie twoja teoria. Ja wiem ile i co przewoziłem. to raczej 40 czy 50 kilo jest smieszne : Crazy Rotfl Rotfl Rotfl Rotfl Rotfl Rotfl Rotfl Rotfl

Member
Member

PostWysłany: Pon 15 Paź, 07 21:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przeciez to nie chodzi o bagaznik a o rynienki ile one moga wytrzymac.. jak dowalisz za duzo to sie moga wygiac choc chyba predzej bagaznik zdechnie.. kwestia praktyki ...
Powrót do góry
WitchDog (Łódź)

Member
Member

1985 Fiat 126p E

PostWysłany: Pon 15 Paź, 07 21:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kwestia bagażnika bo rynienki wytrzymają bardzo dużo, więc jak najbardziej chodzi o bagażnik.

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Wto 16 Paź, 07 10:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mandolina napisał:

Mi tam nigdy nie chciały wejść dwie centrale z dwoma kotłami a co dopiero reszta Smile

A widzisz, jak się ma fajne futerały i się zmyślnie ułoży to można, fakt wiozłem tylko jedną cenralę, dwa tomy, werbel i 6 blach ze statywami + 90 kg perkusisty Wink I bagażnika odziwo nie potrzebowałem.

Kiedyś widziałem malucha z interpackiem, to dopiero nie wyglądało ;P
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński