| Autor |
Wiadomość |
Kizar (Nysa)

Pochwał: 6
|
Wysłany: Sob 13 Paź, 07 13:59 Temat postu: bagażnik dachowy ?? |
|
|
| co myslicie o zalozeniu bagaznika dachowego do malca.. chocby do przewozu nart ?? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Mandolina (Opole)
 Pochwał: 16
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bonus
 Pochwał: 9
|
Wysłany: Sob 13 Paź, 07 16:52 Temat postu: |
|
|
| no tak ale jak będzie cały czas go zakładał i zdejmował to obrysuje sobie lakier . |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kizar (Nysa)

|
Wysłany: Sob 13 Paź, 07 18:07 Temat postu: |
|
|
| w zasadzie to nei mam takiego czysto narciarskiego tylko ten kwadraciak stary.. ale wedlug mnei to nei wyglada a z drugiej strony lepszy taki jak zaden i brak nart.. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Demon126p (Loża Szyderców)
 Użytkownik zbanowany Pochwał: 13 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Nie 14 Paź, 07 14:24 Temat postu: |
|
|
Bagażnik dachowy niszczy rynienki.
Tzn gnie i robi ubytki w lakierze co powoduje pózniej gnicie ich. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
eyeless_es (Katowice)

|
Wysłany: Nie 14 Paź, 07 14:50 Temat postu: |
|
|
| ...mozna spokojnie podlozyc cos ( np. guma ) miedzy "lapy" bagaznika a rynienke i nie porysuje ani nie powgniata rynienek....mozna tez zalozyc bagaznik na te plastikowe listwy na rynienki ...jak dobrze podokrecasz to efekt jak podkladka z gumy ( jedyne co sie moze stac to plastiki moga popekac pod "lapami" ale mysle ze to nic strasznego skoro mozna je wytargac na zlomie za 5pln - przynajmniej ja tyle dalem ) ...no i jak zakadasz na ten plastik to przed przykreceniem bagaznika polecam podgrzac go np. suszarka - nie peknie a dobrze sie na tym "lapa" dosicnie.... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rekin (Władca Piekieł)
 Użytkownik zbanowany Pochwał: 9
|
Wysłany: Nie 14 Paź, 07 20:36 Temat postu: |
|
|
| Demon126p napisał: | Bagażnik dachowy niszczy rynienki.
Tzn gnie i robi ubytki w lakierze co powoduje pózniej gnicie ich. |
Poprzedni właściciel mojego bąka miał taki bagażnik i własnie mam takiego parcha na dachu, którego musze przed zimą zabezpieczyć, więc nie polecam czegoś takiego. Poza tym jak się człowiek uprze, to w malcu przewiezie wszystko, u mnie co jakiś czas jeździ cały olbrzymi zestaw perkusyjny i wszystko wraz z perkusistą wchodzi do środka  _________________ Powiedzcie coś nie tak, a zjem Waszego kota!
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kizar (Nysa)

|
Wysłany: Nie 14 Paź, 07 20:57 Temat postu: |
|
|
| ja bym tam chcial 3 pary nart buty i 3 osoby.. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
FSMarcin (Trzcianka)
 Pochwał: 2
|
Wysłany: Nie 14 Paź, 07 21:01 Temat postu: |
|
|
Ale masz problem..
Ja montuje bagażnik jak potrzebuje. Po prostu trzeba to robić POWOLI
Ostatnio przewoziłem fotel i to dość spory mebel to był na nim  _________________ Ford Fiesta 1,3i C 95' |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mandolina (Opole)
|
Wysłany: Pon 15 Paź, 07 12:40 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | u mnie co jakiś czas jeździ cały olbrzymi zestaw perkusyjny i wszystko wraz z perkusistą wchodzi do środka |
O. To kombi maluch
Mi tam nigdy nie chciały wejść dwie centrale z dwoma kotłami a co dopiero reszta  _________________ http://www.terytorium126p.pl/forum/post34853.html#34853 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
WitchDog (Łódź)

1985 Fiat 126p E
|
Wysłany: Pon 15 Paź, 07 14:04 Temat postu: |
|
|
Zakładaj bagażnik i tyle.. średni bagażnik wytrzymuje mniej więcej 200 KG i to bez rysowania i pękania lakieru. Jak komuś tak sie stało to współczuję braku fantazji. Ja mam od 15 lat zakładany i zdejmowany bagażnik i ZERO rys, pęknięć i rdzy. A przewoziłem wszystko od 5 kilowej pralki, poprzez segmenty i wersalki, po węgiel. _________________
  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
FSMarcin (Trzcianka)
 Pochwał: 2
|
Wysłany: Pon 15 Paź, 07 14:59 Temat postu: |
|
|
| WitchDog napisał: | | średni bagażnik wytrzymuje mniej więcej 200 KG i to bez rysowania i pękania lakieru. |
A duzy..
500 kg?
Obciążenie dachu nie może przekroczyć 40 - 50 kg _________________ Ford Fiesta 1,3i C 95' |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mandolina (Opole)
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
WitchDog (Łódź)

1985 Fiat 126p E
|
Wysłany: Pon 15 Paź, 07 19:00 Temat postu: |
|
|
| FSMarcin napisał: | | WitchDog napisał: | | średni bagażnik wytrzymuje mniej więcej 200 KG i to bez rysowania i pękania lakieru. |
A duzy..
500 kg?
Obciążenie dachu nie może przekroczyć 40 - 50 kg |
Praktyka, wiem co pisze.. sredni czyli taki jaki srednio mozesz dostac na złomie. Nie pisze o takich co to tylko 2 belki prezentują. Pisze o tych tradycyjnych z koszyczkiem. Nie interesuje mnie twoja teoria. Ja wiem ile i co przewoziłem. to raczej 40 czy 50 kilo jest smieszne :  _________________
  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kizar (Nysa)

|
Wysłany: Pon 15 Paź, 07 21:48 Temat postu: |
|
|
| przeciez to nie chodzi o bagaznik a o rynienki ile one moga wytrzymac.. jak dowalisz za duzo to sie moga wygiac choc chyba predzej bagaznik zdechnie.. kwestia praktyki ... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
WitchDog (Łódź)

1985 Fiat 126p E
|
Wysłany: Pon 15 Paź, 07 21:52 Temat postu: |
|
|
kwestia bagażnika bo rynienki wytrzymają bardzo dużo, więc jak najbardziej chodzi o bagażnik. _________________
  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rekin (Władca Piekieł)
 Użytkownik zbanowany Pochwał: 9
|
Wysłany: Wto 16 Paź, 07 10:33 Temat postu: |
|
|
| Mandolina napisał: |
Mi tam nigdy nie chciały wejść dwie centrale z dwoma kotłami a co dopiero reszta  |
A widzisz, jak się ma fajne futerały i się zmyślnie ułoży to można, fakt wiozłem tylko jedną cenralę, dwa tomy, werbel i 6 blach ze statywami + 90 kg perkusisty I bagażnika odziwo nie potrzebowałem.
Kiedyś widziałem malucha z interpackiem, to dopiero nie wyglądało ;P _________________ Powiedzcie coś nie tak, a zjem Waszego kota!
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|