Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Audio ale dla domu

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika
Autor Wiadomość
stig (Wałbrzych)

PostWysłany: Nie 15 Mar, 09 17:15    Temat postu: Audio ale dla domu Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam takie pytanko mam dwie stare kolumny Unitry i obie niewytrzymały próby czasu i rozawlił sie ten papier co jest na głośnikach. Pytanie mam takie jeżeli ten głośnik był 4 Omhowy to czy jeśli podłącze 6 lub 8 instalacja w kolumnie to wytrzyma
Powrót do góry
ScApi (Nowa Sól)

Pochwał: 3

PostWysłany: Nie 15 Mar, 09 22:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zależy od zwrotnicy, masz ją (powinieneś) mieć zrobioną pod określone głośniki, a tutaj masz opcje 1 głośnik/kolumnę no i zestawy 2-wu i 3-rzy drożne, no i zwrotnice 6/12/18dB/oktawe, ogólnie pogmatfane ale powinna wytrzymać, najwyżej w innych częściach pasma będziesz miał odcięcia, co za tym idzie stracisz na jakości dźwięku, nie przesadź tylko z mocą, z reguły leci wtedy odcięcie gwizdka, cewka się topi.
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 4

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 15 Mar, 09 23:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Najlepiej jak byś zregenerował stare głośniki ok 40 - 50 zeta za sztukę.
Jeśli zmienisz impedencję głośnika, to zmieni się również impedencja dla całej kolumny. W tym momencie zależy jaki masz wzmacniacz, czy jest przystosowany do kolumn o większym oporze czy nie.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński