Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
62ps czy to możliwe w serii?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Mechanika
Autor Wiadomość
Pro100wnik

PostWysłany: Sro 01 Lut, 12 20:24    Temat postu: 62ps czy to możliwe w serii? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak jak w temacie. http://moto.allegro.pl/fiat-126p-grupa2-do-rajdow-rajdowy-rajdowka-i2081282712.html
w opisie jest napisane 62ps czy to możliwe?
Powrót do góry
guti (Łódź)

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 3

1987 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 01 Lut, 12 20:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wszystko jest możliwe, cytując klasyka "Są na świecie rzeczy które się fizjonomom nie śniły" (Ferdynand Kiepski).
Prawda jest taka że Ralycros-owe malce mają około 70km ale taki silnik nie żyje dłużej niż 1 wyścig wiec nie widzę sensu budowania tak mocnego silnika do rajdów (chyba że ktoś ma spoooooro kasy)
Powrót do góry
Pro100wnik

PostWysłany: Sro 01 Lut, 12 20:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no wątpię w to żeby przeżył 1 wyścig, jak cały czas praktycznie pedał w podłodze jest.. a po za tym nie sram kasą : Cool żeby potwora budować, wole zainwestować już w wymarzone moje 1.2 mpi, nie mówiąc już o 16v <3
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 5

PostWysłany: Sro 01 Lut, 12 20:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Porthos ma zbudowany silnik który ma 48koniuf i ma już na nim coś ponad 5 k km Wink

PostWysłany: Sro 01 Lut, 12 20:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale to nie 62 XD i tak wole 1.2mpi Very Happy
Powrót do góry
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Organizator Manu'12
Pochwał: 8

PostWysłany: Sro 01 Lut, 12 20:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

eeee tam.... trzeba wziąć pod uwagę że jest to 800ccm, jak ktoś ma pojęcie to bez problemu wydusi sporo mocy

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 01 Lut, 12 21:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mocy może i tak ale nie uzyska takiego momentu obrotowego

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry

Organizator Manu'12

PostWysłany: Sro 01 Lut, 12 21:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

och nie, i co teraz?? a z 1.2 nie wystartujesz w tej samej klasie co seryjna pojemność czy też ta 800 Smile
A z takim 1.2 nie wiem czy wiele wywalczysz w swojej klasie

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 01 Lut, 12 22:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pro100wnik napisał:
62ps czy to możliwe?

Gdzieś kiedyś przeczytałem taką ciekawostkę, choć nie wiem ile w niej prawdy, że na jakiejś politechnice przerobiono silnik maluchowski (nie znam zakresu przeróbek), silnik ten miał ok 170KM i pracował całe 8 minut. Razz

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 3

1987 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 01 Lut, 12 22:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

piotrekwielki napisał:
eeee tam.... trzeba wziąć pod uwagę że jest to 800ccm, jak ktoś ma pojęcie to bez problemu wydusi sporo mocy

No właśnie czyli tu wchodzi w grę zmiana pojemności, a pytanie brzmiało "62ps czy to możliwe w serii?" czyli wnioskuję że chodzi o 650cm Razz
Powrót do góry
Pro100wnik

PostWysłany: Czw 02 Lut, 12 16:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kaszlak_maniak napisał:
Pro100wnik napisał:
62ps czy to możliwe?

Gdzieś kiedyś przeczytałem taką ciekawostkę, choć nie wiem ile w niej prawdy, że na jakiejś politechnice przerobiono silnik maluchowski (nie znam zakresu przeróbek), silnik ten miał ok 170KM i pracował całe 8 minut. Razz

hoho 174ps to ma moja Audica, ale tekie coś zbudować z oryginału to już trzeba mieć pojęcie, a co do czasu ile on pracował to się wcale nie dziwię, ciekawe co siadło ;]
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 02 Lut, 12 17:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie tylko pojecie ale i worek siana na przeróbki

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry

Organizator Manu'12

PostWysłany: Czw 02 Lut, 12 20:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

arek kasa to lipa, trzeba się z tym liczyć, no ale bez przesady, co innego jak kupujesz np wałek, a co innego gdy musisz go sam zrobić, nie kasa lecz zaplecze techniczne Rolling Eyes

Pochwał: 1

PostWysłany: Pią 03 Lut, 12 20:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pro100wnik napisał:
Prawda jest taka że Ralycros-owe malce mają około 70km

Maluchy RC zgodne z A-grupą nigdy nie stały nawet obok tej mocy. realne 45-50hp, 70 mogły mieć te z wolnej amerykanki

Adrian. napisał:
Porthos ma zbudowany silnik który ma 48koniuf i ma już na nim coś ponad 5 k km

obecnie ponad 10.000km Smile

kaszlak_maniak napisał:
Gdzieś kiedyś przeczytałem taką ciekawostkę, choć nie wiem ile w niej prawdy, że na jakiejś politechnice przerobiono silnik maluchowski (nie znam zakresu przeróbek), silnik ten miał ok 170KM i pracował całe 8 minut.

z roku na rok ta legenda jest coraz większa - w 1999 było że miał 80-90hp...w 2023 pewnie będzie 270 Very Happy

guti napisał:
No właśnie czyli tu wchodzi w grę zmiana pojemności, a pytanie brzmiało "62ps czy to możliwe w serii?" czyli wnioskuję że chodzi o 650cm Razz

Przy zachowaniu seryjnej pojemności jest to możliwe - kwestia jakie mają być mody, zasilanie i żywotność, o funduszu nie wspomnę.

piotrekwielki napisał:
och nie, i co teraz?? a z 1.2 nie wystartujesz w tej samej klasie co seryjna pojemność czy też ta 800 Smile
A z takim 1.2 nie wiem czy wiele wywalczysz w swojej klasie

95% swapów 126p 900, 1,1 czy 1,2 dostaje mocno w cztery litery w warunkach bojowych od R2 650ccm.
A przez topowe, kitowe CC lub SC zostaje po prostu skrajnie rozdeptywane Smile
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Mechanika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński