Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
2 pytania: wycieraczki i głośniki.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika
Autor Wiadomość
Lukasz20VT

PostWysłany: Pon 03 Maj, 10 21:56    Temat postu: 2 pytania: wycieraczki i głośniki. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie. Mam 2 małe problemy na które sam nie potrafię znaleźć odpowiedzi. A mianowicie: po wyłączeniu dźwigienki wycieraczki nie powracają same na swoje miejsce w poziomie tylko od razu się zatrzymują. Podobnie jest z pracą wycieraczek w trybie czasowym: zatrzymują się kiedy chcą i jak chcą. Rozbierałem tą metalową puszeczkę przy silniku wycieraczek i stycznik działa chyba prawidłowo, tj co chwile załącza i rozłącza wycieraczki. Gdzie jeszcze leży problem i gdzie go szukać?
Sprawa druga- dość banalna: koledzy w jaki sposób wycinacie w tylnej półce na podszybiu otwory pod głośniki? Mam fajne głośniki Tonsil 16cm, nie chcę półki drewnianej pod nie bo mam z tyłu zagłówki. Próbowałem wyciąć dziury na podszybiu ale po zdjęciu tapicerki okazało się że jest tam gruba warstwa maty bitumicznej a samo podszybie jest metalowe Rolling Eyes
Czy ktoś jest w stanie mi pomóc? Pozdrawiam serdecznie.
Powrót do góry
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Member
Member
Pochwał: 22

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pon 03 Maj, 10 22:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a myslales ze z czego bedzie podszybie ? z plastiku Question Rolling Eyes
W kazdym normalnym samochodzie z tylu masz bagaznik i mozesz sobie wstawiac na tyl glosniki wycinajac dziury. w maluchu pod metalowa blacha masz tunel ktorym wchodzi powietrze lapane przez wloty po bokach malucha. wyjatkowo kiepskim pomyslem jest wrzucanie glosnikow ktore beda sobie wisialy dupa do tego tunelu. Juz lepiej staw je z tylu w boczkach albo z przodu w drzwiach.

PostWysłany: Wto 18 Maj, 10 11:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tez miałem podobny problem z wycieraczkami, tylko ze u mnie raz się zatrzymywały, a raz latały jak głupie .... rozkręciłem na części pierwsze, przeczyściłem, przesmarowałem, i działały do puki ich używałem, bo teraz gdzieś mam spięcie i pali mi bezpiecznik gdy włączę ssanie ;]
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński