Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
1986r.Polski Fiat 126p - Granatowa przejściówka byMroziu126p

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
Mroziu126p (Wrocław)

Pochwał: 3

PostWysłany: Sro 25 Sty, 12 13:53    Temat postu: 1986r.Polski Fiat 126p - Granatowa przejściówka byMroziu126p Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, zgodnie z zapowiedziami zakupiłem drugiego maluszka, ktory jest klasykiem. Prezentowany egzemplarz jest modelem przejściowym pomiędzy ST a FL wiec posiada elementy z obu modeli tak jak chocby rozruch na linke, deska, zegary, wloty - ST listwy na drzwiach, oznakowanie - FL. Pojazd zakupiłem za kwotę 530zł w Legnicy, lecz do Wrocławia dojechał bez najmniejszych problemow Smile na autostradzie jechałem srednio 80-90 km/h, jednak był odcinek, gdzie go stestowałem i pojechał o dziwo nawet 120hm/h, wiec moim zdaniem naprawde zdrowa seria. Zdecydowanie najwiekszym plusem tego egzemplarza jest jego stan blacharski, jedynie podłoga wymaga konserwacji(auto przezimuje w garazu zabiore się za to wiosną) natomiast z progow az się leją czarne mazidła Very Happy nadkola i podszybia jak i komora silnika oczywiscie tez zdrowiutkie. Duzym plusem są takze opłaty wazne az do listopada oraz nowe opony 7-8 mm bieżnika. Auto oczywiscie posiada takze swoje wady i wymaga dopieszczenia Wink
wyskakujące biegi, brak oryginalnych foteli(tzw karków, ktore juz zamówiłem) oraz boczków, posiada tez odprysk lakieru na pokrywie bagaznika. Lecz auto będe przywracał oczywiscie do jak najoryginalniejszego stanu Smile PLANY? Pełen powrot do oryginalnosci oraz zadnych gleb, planów głowicy, sportowych wałków itp itd. Będzie 100% seria. Wink Pozdrawiam odwiedzających ten temat i zapraszam do dzielenia się swoją opinią.
ZDJĘCIA:

Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 5

PostWysłany: Sro 25 Sty, 12 16:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ładny Smile A to wyskakiwanie biegów to lizak, bądź poduszki pod skrzynią Smile Ale moim zdaniem jest już po remoncie blacharskim, sądząc to po pasie przednim,i klapą tylną Smile

Pochwał: 2

PostWysłany: Sro 25 Sty, 12 16:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powiem szczerze, że widzę że ładna okazja ci się trafiła. A co do tych wad, to są pierdoły, które raz dwa można naprawić.
Chociaż lepiej Brat nie mówić ile ten Fiat ma koni.
- O.S.T.R.
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 25 Sty, 12 16:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A jaki masz kod lakieru ?

PostWysłany: Sro 25 Sty, 12 17:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Adrian. napisał:
A jaki masz kod lakieru ?

tzn po remoncie blacharskim był na pewno Wink miał robione progi i odpływy na podszybiach, a kod lakieru to szczerze nie wiem gdzie sprawdza się ;d.
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 25 Sty, 12 17:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na tabliczce znamionowej w bagażniku masz Smile

Pochwał: 1

PostWysłany: Sro 25 Sty, 12 17:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jakiś ten kolor mi nie odpowiada do seryjnego. Wychodziły w ogóle z takim kolorem maluchy? Ogólnie tragedii nie ma ale przydało by mu się abyś go ogarnął Smile
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 25 Sty, 12 18:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Magic jasne że wychodziły Smile
Maluch dawcia Smile
Zaczynały się chyba od 5xx

Zobacz czy to nie export Smile

PostWysłany: Sro 25 Sty, 12 18:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiecie samochod ma prawie 30 lat wiec mógł być malowany wielokrotnie, kod lakieru to /481 Wink
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 25 Sty, 12 18:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nazwa Twojego koloru to : Azul Aviaziona
http://www.qnetonline.nl/SIKPL/SearchForm/Manufacturer
Także lakier ori jest raczej ori Smile
Wszystko się zgadza Smile

PostWysłany: Sro 25 Sty, 12 19:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to jakas wielka rzadkość bo nie widzialem jeszcze malucha w takim kolorze Smile
myślałem ze malowany był
wojtek6996 (Bełchatów)

PostWysłany: Sro 25 Sty, 12 19:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie jest źle-mój też tak wyglądał jak kupiłem za 700zł Very Happy Ogarniaj go powoli i będzie git Smile
Powrót do góry
Mroziu126p (Wrocław)

PostWysłany: Sro 25 Sty, 12 19:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wojtek6996 napisał:
Nie jest źle-mój też tak wyglądał jak kupiłem za 700zł Very Happy Ogarniaj go powoli i będzie git Smile

oczywistość Wink bylbym wdzieczny jakbyście mi podpowiedzieli jakie fotele i boczki mógł mieć oryginalnie Smile
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 25 Sty, 12 19:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja bym szukał do niego beżowych, + pięknie odnowione p4, + listwy boczne export ♥
jak zaczynają się numery budy ? Suf czy ZFA ?
Ale na początek umyj go , zrób polerkę, i odmaluj koła Wink

Ostatnio zmieniony przez Adrian. dnia Sro 25 Sty, 12 19:33, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Mroziu126p (Wrocław)

PostWysłany: Sro 25 Sty, 12 19:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

raczej to nie jest export Smile SUF choc boczki chciałem czarne kupic hmm poszukamy Wink
Jasiek_prl (Zakopane)

PostWysłany: Sro 25 Sty, 12 21:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No bardzo fajny jest szczerze to kolorek też mnie zaskoczył że to oryginał, trzeba trochę przy nim popracować i bedzie malina. Cena także była przystępna Laughing Nie doczytałem czy nie napisałeś kiedy go fabryka spłodziła? z ogłoszenia wyrwałeś czy w inny sposób?

Ostatnio zmieniony przez Jasiek_prl dnia Sro 25 Sty, 12 22:04, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 25 Sty, 12 21:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pewnie 85-87.
A malynę zostaw w spokoju Mr. Green
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński