Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
126p FL 93r. "Moja Mała Zabaweczka"
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
Marcinb858 (Ożarów)

PostWysłany: Sro 08 Wrz, 10 20:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tomash85 szykuj maluszka i z nami do Łodzi na manufakturę Smileświętokrzyskie musi żyć Very Happy
Powrót do góry
Tomash85 (Staszów)

PostWysłany: Pią 08 Paź, 10 21:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie dam rady...nie dość ze kasy non st6op mało to jeszcze maluszka muszę zrobić....tzn.naprawić Wink

Byłem wczoraj u majstra i jestem omówiony z nim na sobotę.Więc dokupiłem co jeszcze potrzebne fanty:

Fotka nie wyraźna więc:
*Olej Elf Sporti 15W40 5l
*Rozrząd
*Lizak i poduszki skrzyni biegów
*Szczęki
*Zabieraki
*Uszczelka miski olejowej
*Uszczelka pokrywy zaworów

Na dziś zamówione:
*Poduszka silnika
*Ograniczniki drzwi

Gleba na tył jeszcze poczeka prawdopodobnie Rolling Eyes
Dokupię jeszcze jutro płyt hamulcowy,bo Im nie starczy co mam

Stare sprężyny poszły w odstawkę i...

Misja kapeć...

Misja myjka full wypas...

Coś w odstawkę nowego.Do mej zabaweczki nie pasowały,bo one są to starszego modelu...

Owe szczęki będą do wydania w sensie podmianki na coś inne Smile A gumy ze sprężyn idą do Toyotki na tył Smile

A w zabaweczce półośka i przegub zostały do wymiany Rolling Eyes
Powrót do góry
areseral (Kolno)

PostWysłany: Sob 09 Paź, 10 18:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam takie same szczęki na przodzie Cool
Powrót do góry
seba650 (Skierniewice)

Pochwał: 1

PostWysłany: Sob 09 Paź, 10 20:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tomash85, dystanse na przód.

PostWysłany: Sro 20 Paź, 10 13:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie ma.W tym roku przeguby i skrzynie zmienię i koniec inwestowania do wiosny Wink

Sesyja z nudów...

O taki sobie spontan w zimny dzień Devil
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 20 Paź, 10 14:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

widze zapas wozisz tak jak ja Mr. Green tyle za ja mam chłodnice w miejscu koła wiec jestem zmuszony tak wozić zapas Razz

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
Tomash85 (Staszów)

PostWysłany: Sro 20 Paź, 10 14:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
widze zapas wozisz tak jak ja Mr. Green tyle za ja mam chłodnice w miejscu koła wiec jestem zmuszony tak wozić zapas Razz

Mam akumulator nie foremny i koło jakoś sie nie mieści.Ale chociaż mam wsie płyny+ banke na paliwo Mr. Green

A zapas tak jest ze można powiedzieć ze go brak Laughing
Powrót do góry
sensor

PostWysłany: Czw 21 Paź, 10 22:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja chcę taką glebę z przodu Very Happy
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 21 Paź, 10 22:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sensor dawaj uderz do mnie zrobie Ci taki resor Smile

Powrót do góry
seba650 (Skierniewice)

PostWysłany: Pią 22 Paź, 10 10:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tomash85, umaluj mu felgi na biało, będzie rwał suty Cool

PostWysłany: Pią 22 Paź, 10 12:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

seba650 napisał:
Tomash85, umaluj mu felgi na biało, będzie rwał suty Cool

Na wiosnę się pomyśli Smile

sensor napisał:
a chcę taką glebę z przodu Very Happy
Tylko dla elyty taka gleba Laughing
Powrót do góry
sensor

PostWysłany: Pią 22 Paź, 10 17:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

stasiutrochę za daleko ale chętnie bym nabył taki Very Happy
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sob 23 Paź, 10 11:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sensor wysyłka pocztowa Razz
Sory za OT Tomash85 Embarassed

Powrót do góry
Tomash85 (Staszów)

PostWysłany: Nie 24 Paź, 10 16:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Stasiu126p napisał:
Sory za OT Tomash85 Embarassed

Dopilnuje żebyś niedzielnego obiadu nie dostał Devil

Przepraszam ze dziś,ale dziś siedzieć w domku,chyba bym psychicznie padł.Ale dobry przyjaciel Tomasz zaradził mi przetrwać ten trudny dzień.Więc...
*Wymyty gaźnik
*Wymienione dysze
*Podkładki i pływak wsio nowe
*Ustawione zawory
*Ustawiony rozrząd
*Wymienione platynki
*Uszczelka zaworów wymieniona

Małe straty:
* Od kierowcy zaczep jeden (dolny) od ograniczników się urwał
*Gościu co mi maluszka robił...tak wkręcił "śrubkę" od małych obrotów,ze muszę kupić gaźnik cały.Za chiny nie dało jej sie wykręcić Ekhm...

Spojrzałem na podłogę od spodu.Po zimie regeneracja jej będzie.Były właściciel musiał ostro gdzieś uderzyć.Bo wahacz po środku wgięty ostro Embarassed
Powrót do góry
stopek126p (Toruń)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Nie 24 Paź, 10 16:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bardzo ładny FL-ek pozdrawiam
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 24 Paź, 10 19:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja nieraz też mam takie coś że niedziela czy nie ale pogrzebac przy Urwisie musze XD

Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Nie 24 Paź, 10 21:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przydałoby się umyć komorę silnika. To nic nie kosztuje, a byłoby znacznie zacniej.

PostWysłany: Nie 06 Lut, 11 20:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moch napisał:
Przydałoby się umyć komorę silnika. To nic nie kosztuje, a byłoby znacznie zacniej.
Komora silnika będzie umyta...Może już za tydzień.Wyczaiłem środek do mycie silnika w sklepie za dyszkę więc...gra gitara.Jutro jadę na szrot zobaczyć EL co ma być.Od razu chyba kupię gaźnik...Jak kasy starczy Embarassed

Stasiu126p,po takim małym remoncie...To idzie jak nigdy Smile

Coś na szybki...

Razz Razz

Podziękowania dla Mocha,że wykazał się anielską cierpliwością Smile

Dziś u kolegi...

Dziś u kolegi na działce...

Chciałem vlepek kilka nalepić i zdemontować lewe przednie nadkole...ale padało i mokro było Ekhm...
Powrót do góry
Marcinb858 (Ożarów)

PostWysłany: Nie 06 Lut, 11 21:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ładnie się prezentuje Smile Tomek wpadaj na spot w Ostrowcu św. pod tesco 12 lutego o godz.15.30
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 07 Lut, 11 0:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ładnie siedzi Smile

Powrót do góry
Tomash85 (Staszów)

PostWysłany: Nie 13 Lut, 11 17:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Ładnie się prezentuje Smile Tomek wpadaj na spot w Ostrowcu św. pod tesco 12 lutego o godz.15.30

Na PJ czytałem i dziękuje za zapro...ale póki Go nie dokończę po swojemu,to jak na razie nie zjawie sie na spocie Wink

Stasiu126p napisał:
ładnie siedzi Smile
Myślę,żeby tył jeszcze niżej był Wink

A po za tym...
3tygodnie się męczyłem z gaźnikiem.Zmieniłem Go na inny,bo...Wolnych obrotów nie było.Ok zmieniłem i....Turbo dziura i Go duzi na ruszaniu na wzniesieniu.Ok.Oś przepustnicy zmieniona.Dysze zmienione.Ale dalej to samo....W domu miałem dysze wolnych obrotów...Wykręcam starą....ujebana cała silikonem Shocked zmieniłem i wszystkie problemy odeszły,jak palcem pstryknąć Mr. Green
I mam problem z wycieraczką....wylatuje mi Sad

Titut napisał:
Bo Ci powiem że samo jeżdzenie autem i tankowanie go jest nudne Razz Zawsze jakaś rozrywka.
Przynajmniej wiesz co masz jak już naprawisz Smile
A żebyś wiedział Razz ale bez przesady...Już nie będzie przy nim z mechaniki co robić Razz

Na wiosnę atakuję podłogę Smile

[ Dodano: 2011-02-13, 17:49 ]
Niedziela mi opłynęła nawet w fajnym tempie...Wczoraj omówiliśmy sie z kolegą na działce.Zamiast właściciel posesji,to ja byłem pierw...

Po kilku minutach,słyszę rechot i jest,Jedzie!...

I akcja lepienie...

I tak po 16 pojechaliśmy w lasy Golejowskie i tamtejszy staw(zbiornik przeciwpożarowy)...

Miałem klakson zrobić i nadkole zdjąć...ale jakoś mi sie nie chciało Confused
Powrót do góry
dynzel22

Pochwał: 5

PostWysłany: Nie 13 Lut, 11 18:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

o w morde ale on ładny Smile
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Nie 13 Lut, 11 19:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bardzo ciekawa Corollka. To w bezlu jest ?
To jego starszych, czy zakupił po 1 lub 2 właścicielu ?

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 13 Lut, 11 20:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tył musi iść niżej jednak i to dużo Rolling Eyes
ładny fakt Smile przypomina mi sie autko Wolfa jak miał szerokiego zdezia Smile

Powrót do góry
Tomash85 (Staszów)

PostWysłany: Pon 14 Lut, 11 11:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
o w morde ale on ładny Smile

Dziękuje Smile

Moch napisał:
Bardzo ciekawa Corollka. To w bezlu jest ?
To jego starszych, czy zakupił po 1 lub 2 właścicielu ?
86r 1,8 diesel.Samochód jest mojego kolegi.Odkupił Go od córki jego pracodawcy (a mojego byłego).A on ją kupił w Katowicach od starszego pana.Toyotka w sobie miał niespodziankę.Starszy Pan zapomniał powiedzieć,ze ma drugi komplet kluczyków.Gdzie one były schowane(zaklejone w smarze) na ramie! Gdzie zostały odkryte podczas konserwacji Very Happy

Moch Ja o tym samochodzie mogę mówić w samych superlatywach,nie raz jestem za kółkiem jej i to jest samochód na rany.Wiosną być może będzie robione jej renowacje Smile

Stasiu126p napisał:
tył musi iść niżej jednak i to dużo Rolling Eyes
ładny fakt Smile przypomina mi sie autko Wolfa jak miał szerokiego zdezia Smile
Też tak uważam.A i dzięki ze sie podoba Smile

Nalepki od Moch pierwsza klasa! chyba jeszcze sobie u niego zamówię Cool
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 4 z 6

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński