Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
126p ELX 98 r. po pitrowemu - by piter19850207
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
piter19850207 (Wrocław/Oława/WBO)

Pochwał: 3
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Sro 15 Paź, 08 14:33    Temat postu: 126p ELX 98 r. po pitrowemu - by piter19850207 Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam!

opiszę swoją przygodę z fiaciorkiem, na poczatku mój brat miał malczana żółtą strzałę to było jakieś 12-13 lat temu i tak się zapatrzyłem na jego furke, że mi tak zostało Very Happy

w 2000 r. rodzice zakupili sobie auto marzeń czyli czerwonego szerszenia EL rok 95 - wtedy za kwote coś około 4000 tys. zł Ekhm... Crazy

jeździł do sierpnia 2008 roku - buda poszła na żyletki, a reszta została w częściach

w sierpniu 2007 roku, ja też zakupiłem malca ELX produkcja 31.12.1998 r. (rejestracja 99 r.) - kupiłem go za oszałamiającą kwotę 300 zł Very Happy (babka myślała, że zajechała silink, a to tylko się gaźnik odkręcił - jej strata)
wtedy stał na świeżutkich nowych czarnych felgach i oponach zimowych Dębica Frigo (tak w lato! bo szykowała go już na zimę)

no to się opłacało te 300 zł za te same oponki Very Happy - wymieniłem wtedy uszczelki gaźnika, szczęki hamulcowe, olej i innych kilka standardowych rzeczy po kupnie auta Smile

i tak jeżdżę nim do dzisiaj czyli juz ponad rok, ale dopiero teraz zaczęłem myśleć o porobieniu kilku rzeczy

dobra narazie styknie powoli, będę dopisywał dalszy ciąg...

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
krzysztofer00 (Łódź)

Member
Member
Pochwał: 13

PostWysłany: Sro 15 Paź, 08 14:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

fotki
Powrót do góry

PostWysłany: Pon 20 Paź, 08 12:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

www.eskadra126p.ugu.pl

Ostatnio zmieniony przez piter19850207 dnia Pon 20 Paź, 08 13:58, w całości zmieniany 10 razy
Powrót do góry
PimpQ (EZG)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 7

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 20 Paź, 08 12:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Not Found
The requested URL /piter19850207/SPxxqTr41rI/AAAAAAAAAiI/HFDzehvX8fg/DSCN8585%20copy.jpg was not found on this server.

Popraw linka, bo coś nie chce działać Wink

PostWysłany: Pon 20 Paź, 08 13:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki, już poprawione Smile

teraźniejsze mody:
-wywiercone dziury w puszce filtra powietrza i odpowiednio wyprofilowane
-obcięty język w obudowie filtra pod kątem 30 st.
-wstawiona rurka od 600
-odma do butelki
-felgi odmalowane na biało
-ściągnięte listwy boczne
-ściągnięte naklejki typu "Maluch"

następnie chcę wziąść się za gaźnik
moja specyfikacja seryjna:
-rurka emulsyjna 101
-dysza powietrza 190
-dysza paliwa 115

teraz pytanko do fachowców jaką dyszę paliwa zastosować 117, 120? i jaką rurkę F74?? żeby były lepsze osiągi

www.eskadra126p.ugu.pl

Ostatnio zmieniony przez piter19850207 dnia Sro 19 Lis, 08 11:10, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
PimpQ (EZG)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 20 Paź, 08 13:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

piter19850207 nadal zdjęcia nie chodzą, cosik nie tak Wink

EDIT:

No teraz już lepiej Mr. Green Maluszek nieźle się prezentuje, zadbany ja na EL Rolling Eyes Dołóż mu jakąś glebę i felunek i będzie OK Wink

A co do gaźników to popatrz na forum bo było poruszane:

o rurkach:
http://www.terytorium126p.pl/artykuly/tuning-mechaniczny-silnika/rurki-emulsji.html

o tuningu gaźnika:
http://www.terytorium126p.pl/artykuly/tuning-mechaniczny-silnika/gaznik-inzyniera-mazika.html
http://www.terytorium126p.pl/artykuly/tuning-mechaniczny-silnika/gaznik---przepustnica....html
http://www.terytorium126p.pl/artykuly/tuning-mechaniczny-silnika/gaznik---dyfuzor.html

Wink

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Pon 20 Paź, 08 16:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To co wykręciłeś i myślisz że to rurka emulsyjna to nie jest to.
Rurka emulsyjna jest pod dyszą powietrza Wink

Future Member
Future Member
Pochwał: 6

PostWysłany: Pon 20 Paź, 08 17:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Trochę małe fotki ale widać że jest całkiem zadbany Smile
prosi się o glebę oraz http://www.allegro.pl/item457605754_126p_klosz_lampy_tylnej_elegant_bis.html Smile

PostWysłany: Wto 21 Paź, 08 9:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no nie wszystko złoto... itd. ma kilka rzeczy do zrobienia na wiosnę pójdą nowe progi, bo jeden już ma dziurę, parch na podszybiu, no i zaczyna odpadać konserwacja spodu Ekhm... ale ogólnie może być

a lampy w najbliższym czasie, tylko będą te biało czerwone

a co do gleby to może do wakacji 2009 uda się zrobić, bo nie wszystko na raz nie dam rady

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
Małkers (Lublin)

Pochwał: 2

PostWysłany: Wto 21 Paź, 08 10:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ladny i zadbany kaszlaczek Pozdrawiam
Powrót do góry
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Member
Member
Pochwał: 22

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Sro 22 Paź, 08 9:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

piter19850207 napisał:
teraz pytanko do fachowców jaką dyszę paliwa zastosować 117, 120? i jaką rurkę F74?? żeby były lepsze osiągi

jak nie liczy sie spalanie to raczej 120.
Ja mam 117 + F74 i spalanie mi nie wzroslo, ale same rurki i dyszki Ci malo dadza. Caly gaznik trzeba pomodzic dla jakiegos efektu.

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Sro 22 Paź, 08 11:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

I jeszcze silnik Wink

PostWysłany: Czw 06 Lis, 08 14:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

już niedługo będzie mała rzeźba Smile mały remoncik skrzyni i silnika wymiana uszczelek, układ hamulcowy i takie tam inne

ztocze i wyważe zamach i wstawie rurkę f74 oraz dyszę 117 no i gaźnik do przeróbki pójdzie
tak jak radził mi m.in Demon126p i Harnas

a teraz oczekuję na wasze głosy w ankiecie na membera trt126p
http://www.terytorium126p.pl/forum/post80155.html#80155

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
Rekin (Władca Piekieł)

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 9

PostWysłany: Czw 06 Lis, 08 17:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Założyłeś już tą megaza.j.ebistą teklę? Mr. Green Mr. Green Mr. Green

PostWysłany: Sro 03 Gru, 08 12:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

EDIT 08.11.2008

Rekin napisał:
Założyłeś już tą megaza.j.ebistą teklę?

Rekinowa Tekla będzie w swoim czasie Razz jak pomodze troszkę przy silniku Smile

dzisiaj pozbyłem się kilku parchów m.in. pod maską bagażnika, na spodzie maski, przy nadkolu i na progu, oczyściłem i zamalowalem specjalną farbą antykorozyjną do takich parchów, później pojade to lakierem żeby nie było widać tej białej farby,

może mało profesjonalnie to wygląda, ale to tylko przez zimę żeby rdza się nie rozprzetrzeniała, a w lato będzie i tak malowanie budy i konserwacja podwozia

kilka fotek (sorry, ale tolefonem robione)

EDIT: 03.12.2008

nareszcie przyszło sprzęgło od CC 700, uszczeliki i kilka innych popierdułek

no i zawiozłem zamach do stoczenia i wyważenia i od tego tygodnia biorę się za rozbiórkę silnika

a to dzisiaj na trasie Oława-Wrocław & Wroclaw-Oława
nie wiem co się dzieje co jakiś miesiąc czasu urywają mi sie obejmy tłumika, tym razem nawet z tłumikiem Lol teraz mam rasowy wygar hehe

niech mi ktos powie czemu się tak dzieje, obejmy jakieś ujowe czy co?

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
piotrek87 (Hajnówka)

Pochwał: 2

PostWysłany: Sro 03 Gru, 08 13:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

piter19850207 napisał:
...obejmy jakieś ujowe czy co?

Miałem tak samo dopóki nie kupiłem oryginalnych obejm (dolna z tłoczona z blachy 3 albo 4 mm z przygrzaną nakrętką, górna z płaskownika 5mm grubości). Już przez prawie rok mam z tym spokój Faja

PostWysłany: Sro 03 Gru, 08 16:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

widzę że ledwo poldolota odziedziczyłeś i już pracę ruszyły, powodzenia Smile

Powrót do góry

PostWysłany: Sro 03 Gru, 08 16:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ano tak Smile a zamach zawiozłem do Heinrich Tuning na Rybnicką tak jak Demon mi poradził i tam od razu toczą i wyważają za jedyne 60 pln-ów, szkoda, że mi w tokarkę się nie zmieścił ten zamach, tak to tylko wyważenie 20 zł i byłoby tanim kosztem

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 04 Gru, 08 0:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ładnie piter widze ze zaczeło cos sie dziac Very Happy
powodzonka przy pracach i czekam na fotki z prac na bierzaco:)Smile

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry

PostWysłany: Czw 04 Gru, 08 10:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

od wczoraj mam już wykręcony silnik i skrzynie biegów,

najpierw zabieram się za rozkręcenie silnika kurde tylko z tym wolnym czasem to lipa, bo pracuje od 10 do 18, więc modze tylko w godzinach 19 do 0

miałem jeszcze kilka planów, ale narazie nie mam też za dużo kasy, bo na prawko na kat. C się zapisałem właśnie, ale jakoś powolutku dojde do tego co chcę osiągnąć

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
Demon126p (Loża Szyderców)

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Czw 04 Gru, 08 13:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

stasiu126p napisał:
ładnie piter widze ze zaczeło cos sie dziac Very Happy
powodzonka przy pracach i czekam na fotki z prac na bierzaco:)Smile

Zmień nick na SPAMER ROKU Rolling Eyes

Piter jak coś to wiesz kogo pytać.Phantom też jest wujkiem dobra rada Very Happy

PostWysłany: Pią 05 Gru, 08 13:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hehe spoko wodza Smile

stasiu126p no wszędzie coś musi dopisać, ale chyba jeszcze nikomu to nie zaszkodziło

a oto kilka fotek z pola bitwy Very Happy

półosie z zabierakami norlmalnie jak z fabryki nic nie zniszczone,
aż dziw, że przy takim katowaniu nic nie naruszone, jedynie do wymiany jeden przegub

a tu wyczyszczona komora, świeci się jak psu... Smile

kilka tajli: poduszki skrzyni, lizak oraz włącznik wstecznego, bo stary się rozpękł, wszystko nówki orginały

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
Ozzy (Wpisz w Profilu skąd jeste!)

PostWysłany: Sro 10 Gru, 08 16:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no cóż maluch to już jest takie auto że ciągle się coś grzebie, ale właśnie za to się go kocha Mr. Green Mr. Green

daj znać jak ta skrzynia Mr. Green

Powrót do góry

PostWysłany: Czw 11 Gru, 08 17:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

skrzynie zrobię albo w sobote albo dopiero w przyszłym tygodniu, bo nie wszystko na raz, dzisiaj składam silnik

wypolerowałem zawory ssące i wydechowe, denka tłoków Smile jeszcze tylko głowice dokończyć zostało

dla przykładu wypolerowane ssące, ehh pikna robota Wink

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
wujek

PostWysłany: Czw 11 Gru, 08 20:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak juz robisz glowice to pamietaj zeby skrocic prowadniczki wypolerowac wszystko i zalozyc inne uszczelniacze bo maluchowskie maja dosc slabe gumki.. Smile zaworki piekne.. moje tez juz tak wygladaja.. wydechy tez ...Smile rzucaj wiecej fotek z prac [czym i jak pracujesz... ogolnie wszystko cykaj i wrzucaj..Smile ] POWODZENIA:)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 1 z 5

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński